ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kar geri döndü
Kar geri döndü
Palandöken Belediyesinden 'Kaset şarkıları' konseri
Palandöken Belediyesinden 'Kaset şarkıları' konseri
Baruş Erzurum'un tarımsal gerçeğini paylaştı
Baruş Erzurum'un tarımsal gerçeğini paylaştı
Palandöken'de kayak sezonu 2. kez uzatıldı
Palandöken'de kayak sezonu 2. kez uzatıldı
EBB'den 'Kudüs’ten Kaşgar’a' sohbet etkinliği
EBB'den 'Kudüs’ten Kaşgar’a' sohbet etkinliği
HABERLER>GUNCEL
29 Nisan 2008 Salı - 00:00

PEYNİR KRALI ERZURUM’A KATMA DEĞER SAĞLIYOR

İşadamı Melih Kırkpınar, dağda çobanlık yaparken hayalini kurduğu “Peynir kralı” olmak için şimdi dev firmalarla savaşıyor.

PEYNİR KRALI ERZURUM’A KATMA DEĞER SAĞLIYOR

PEYNİR KRALI ERZURUM’A KATMA DEĞER SAĞLIYOR İşadamı Melih Kırkpınar, dağda çobanlık yaparken hayalini kurduğu “Peynir kralı” olmak için şimdi dev firmalarla savaşıyor. İlköğretim okulu beşinci sınıftan ayrılan ve hala okuyamadığına üzülen Kırkpınar, yılda 800 ton Erzurum'a özgü civil ile yağlı koyun peyniri üreterek büyük kentlerdeki marketlere pazarladığını bildirdi. Erzurum'da üç dönem vergi rekortmeni olan Melih Kırkpınar, "Çobandım, şimdi peynir kralıyım. Ama okuyamadığım için yüreğim yanıyor." dedi. KIRKPINAR’IN İŞADAMLIĞI SERÜVENİ Aşkale ilçesine bağlı Güllüdere köyünde hayvancılıkla uğraşan 8 çocuklu bir ailesi bulunduğunu anlatan işadamı Melih Kırkpınar, çocukluk ve gençlik yıllarının çobanlık yaparak geçtiğini bildirdi. Bu nedenle ilkokul beşinci sınıftan ayrıldığını ve okuyamadığını anımsatan Kırkpınar, komşularından topladığı günlük 50 kilo süt ile mandıracılık yapmaya başladığını belirtti. PARASIZLIK YÜZÜNDEN OKUYAMADI Sıfırdan zirveye gelirken büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren 4 çocuk babası Melih Kırkpınar, "Çocukluğum ve gençliğim yaylalarda çobanlıkla geçti. 9 yaşında ilkokula başladım. Babam parasızlıktan beni okutamadı. Defter bile alacak paramız olmadığı için, kurşun kalemle yazdığım defteri bir yılın sonunda silgiyle siler, aynı defteri bir sonraki yıl tekrar kullanırdım. Yedeği olmayan tek pantolonu en az iki yıl giyerdim. Bir tanıdığımızın yardımıyla henüz 14 yaşındayken 50 kilo süt alarak peynir işine girdim. Önce kendi köyümde küçük bir mandıra kurdum. Eşek sırtında köylerden süt toplardım. Askerlik dönüşü işleri iyice büyüttüm, mandıra sayısını her yıl artırdım. Teknolojiyle tanıştım, Erzurum'a süt ve süt ürünleri tesisini kurdum. Yatırım yaparken, devletten tek kuruş teşvik veya kredi almadım. Hep kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım. Yılda 800 ton peynir üretiyorum. Büyük kentlerdeki marketlere 'Paşam' markası ile Erzurum'a özgü civil peynir gönderiyorum. 1993, 1998, 2000 yıllarında Erzurum'un vergi rekortmeni oldum. Ben kendimi Doğu'nun “peynir kralı” ilan ediyorum. En büyük eksikliğim, içinde uhde kalan okuyamamak. Çobanların okumasını sağlamak için gerekirse ceketimi bile satarım" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZURUM OTELCİLER VE KAHVEHANECİLER ODASI BAŞKANI SAKA,
“HASTANELER OTEL GİBİ KULLANILMAMALI” Erzurum Otelciler ...
BİNDALLILAR VİTRİNLERE ÇIKTI
Erzurum’da kına gecelerinde gelinler tarafından giyinilen bindallılar, ...
SANATSEVERLERİN “OSMAN HAMDİ” İLGİSİ
Ünlü ressam Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi adlı ünlü tablosunun ...
 
MAAŞI KESİLEN YAŞLI VATANDAŞ YARDIM BEKLİYOR
Erzurum'da isim benzerliği nedeniyle sakatlık maaşının kesildiğini iddia ...
İL ÖZEL İDARE LOJMANLARI SÖKÜLÜYOR
Erzurum İl Özel İdaresine ait Köy Hizmetleri içerisinde bulunan lojmanlar sökülmeye başlandı.
HIRSIZLIK ZANLISI 3 KİŞİ TUTUKLANDI
Erzurum'da çeşitli tarihlerde iş yerlerinden doğalgaz tesisatı hırsızlığı yapan 3 zanlı tutuklandı.
 
MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM SINAVI SÜRECİ BAŞLADI
Ulaştırma Bakanlığı tarafından altıncı Mesleki Yeterlilik Eğitim Sınavı'nın ...
ZABITALAR’A EĞİTİM SERTİFİKASI VERİLDİ
Erzurum'da Yakutiye Belediyesi'nde 1 aylık eğitim ve seminer gören Zabıta ...
ANADOLU MOTİFLERİ, HALILARA İŞLENİYOR
Erzurum’da Halk Eğitim Merkezi ve Özkent Halı Sanayi Tic. Ltd. Şti ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva