SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Almacı:
“HASTANE DEVRİ OLUMLU”
Erzurum SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Almacı, yaptığı açıklamada, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinin, hem vatandaş hem de hastane personeli açısından yararlı olacağını düşündüklerini ifade etti.
VATANDAŞ OLUMLU BAKIYOR
Erzurum SSK Bölge Hastanesi'ne tedavi amaçlı gelen vatandaşlar, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri sayesinde, SSK hastanelerinde yaşanan sorunların çözülebileceği görüşünde... Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki çok sayıda ilden gelen SSK'lı hastalara hizmet veren ve bölgede en fazla hasta sayısına sahip olan Erzurum SSK Bölge Hastanesi'ne tedavi amaçlı gelen vatandaşlar, , SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri konusundaki görüşlerini belirttiler.
SSK’DA SORUN TEDAVİ VE İLAÇ
SSK Hastanesi'nde yaşadıkları en büyük sıkıntının ilaç almak ve tedavi olabilmek için beklemek zorunda kaldıkları kuyruklar olduğunu ifade eden vatandaşlar, söz konusu devrin, bu sorunlara çözüm getireceğini düşündüklerini ifade ettiler.
SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini, sağlıkta hizmet kalitesi açısından olumlu gelişme olarak değerlendiren SSK'lı hastalar, bu sayede hastanedeki personel sıkıntısının giderileceği ve hekimlerin kendilerine daha fazla vakit ayırabileceği yönünde düşüncelerini dile getirdiler.
HEM PERSONEL, HEM VATANDAŞ AÇISINDAN YARARLI
Erzurum SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Almacı, yaptığı açıklamada, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinin, hem vatandaş hem de hastane personeli açısından yararlı olacağını düşündüklerini ifade etti.
Almacı, hastanelerin tek kalemde toplanmasının, hastanelerin birbirlerinin eksiklerini tamamlamaları açısından yararlı olacağını, bunun da direkt vatandaşa yansıyacağını vurguladı.
DEVİR, ÇÖZÜM ÜRETİR
Hastanelerinin bölge hastanesi konumunda olması nedeniyle, az personelle çok sayıda hastaya hizmet vermek zorunda kaldıklarının altını çizen Almacı, şunları söyledi:
''2003 yılı istatistiklerine göre bizim hastanemizde hekim başına 9 bin 274 hasta düşmüş. Bu rakam, Erzurum'daki Numune Hastanesi'nde 2 bin 403, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise 493 olarak gerçekleşmiş. Hekimin hastasına ayırabildiği süre göz önünde tutulursa büyük bir uçurum var arada. Bu devir sayesinde, bu sorunun da çözüme ulaşabileceğini düşünüyoruz''
Kendi hastanelerinin, bölgedeki diğer bir çok hastaneye göre teknik açıdan çok iyi durumda olduğuna işaret eden Almacı, ''Biz de diğer hastanelerdeki bu eksikliği kapatabiliriz. Böylece sonuçta kaliteli sağlık hizmeti ortaya çıkar. Sonuçta da vatandaşlarımız rahat eder'' diye konuştu.