ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2.7 milyar değerinde uyuşturucu yakalandı
2.7 milyar değerinde uyuşturucu yakalandı
Jandarma öğrencilerin heyecanına ortak oldu
Jandarma öğrencilerin heyecanına ortak oldu
23. İyilik Treni yola çıkıyor
23. İyilik Treni yola çıkıyor
Doğu Anadolu’da imece usulü kış hazırlığı telaşı
Doğu Anadolu’da imece usulü kış hazırlığı telaşı
Turizmde Erzurum farkı
Turizmde Erzurum farkı
HABERLER>EKONOMİ
10 Eylül 2025 Çarşamba - 07:24

Kacır: 'Dünyada 11 ülkeden biri olduk'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kendi haberleşme uydusunu üretebilen dünyada 11 ülkeden biri olduğunu söyledi.

Kacır:  Dünyada 11 ülkeden biri olduk

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin kendi haberleşme uydusunu üretebilen dünyada 11 ülkeden biri olduğunu söyledi.
Bakan Mehmet Fatih Kacır, Gümüşhane ziyaretinde ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Buradaki temaslarının ardından Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) ile imza törenine katılan Kacır, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin dünyada kritik ve stratejik alanlarda söz sahibi bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kritik ve stratejik alanlarda dünyada söz sahibi bir ülke olarak göğsümüzü kabartan, iftihar vesilemiz olan nice başarıya sahibiz. İnsansız hava araçlarından helikopterlere, kara araçlarına, deniz platformlarına, hava savunma sistemlerinden beşinci nesil savaş uçaklarına, geniş bir yelpazede sistemler tasarlayan, geliştiren, üreten ve rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen yerli ve milli bir savunma sanayi altyapısını hep birlikte inşa ettik. Yalnızca 780 bin kilometre karelik vatan toprağında değil, aynı zamanda mavi vatanda, gök vatanda ve siber vatanda hak ve menfaatlerini koruyan, sahada da masada da oyun kuran, caydırıcılığı yüksek bir ülke inşa ettik. Milletimizin 60 yıllık yerli otomobil hayalini, milli elektrikli aracımız TOGG ile gerçeğe dönüştürdük. Otomotiv sektörünün geleceğine yön veren, öncü ve güçlü bir oyuncu olma yolunda irademizi ortaya koyduk. Uydu teknolojisinde tasarım, test ve mühendislik kabiliyetlerimizin eseri yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A hizmete girdi. Kendi haberleşme uydusunu üretebilen dünyada 11 ülkeden biri olduk" dedi.

"Bayburt-Gümüşhane Havalimanı 2026’da hizmete açılacak"
Bayburt-Gümüşhane Havalimanı ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli gelirimiz 1,5 trilyon dolara, kişi başı gelirimiz 17 bin dolara yaklaştı. 23 yıl önce sadece 36 milyar dolar olan ihracatımız, gelişmiş sanayi altyapımız, esnek üretim kabiliyetimiz ve lojistik avantajlarımızla 270 milyar dolara ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla dün yürürlüğe giren orta vadeli programda ülkemizin yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat ekseninde nitelikli büyümesi için atacağımız adımların bir göstergesi. Yatırımın, istihdamın, üretimin haritasını adil ve kapsayıcı bir anlayışla 81 ilimizin tamamını ihya edecek şekilde çiziyoruz. Gümüşhane’miz de elbette bu büyük kalkınma hamlesinin bereketini yaşıyor. Son 23 yılda eğitimde derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 20’den 13’e, orta öğretimde 24’ten 14’e indirdik. Bilgi, inovasyon ve katma değer üretiminde şehrimizi önemli bir merkez konumuna taşımak üzere Gümüşhane Üniversitemizi kurduk. Sağlıkta hem yatak kapasitemizi artırdık hem hizmet kalitesini yükselttik. Günümüz teknolojisinin en ileri cihazlarıyla donatılan, modern bir ortamda nitelikli ve insan odaklı sağlık hizmeti sunan 200 yataklı Gümüşhane Devlet Hastanesi'ni hizmete aldık. Ulaştırmada AK Parti iktidara geldiğinde sadece 1 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu Gümüşhane'de 130 kilometreye çıkardık. Gümüşhane çevre yolumuzu tamamladık. Doğu Karadeniz'i Anadolu'nun içlerine bağlayan ana arterin yükünü omuzlayan, mesafeleri ve gönülleri yakınlaştıran 14,5 kilometre uzunluğunda çift tüplü Zigana Tüneli'ni hizmete aldık. 6,5 kilometrelik uzunluğuyla zorlu coğrafyayı aşan KOP Tüneli tamamlandığında bölgenin ulaşımını hızlandıracak simge bir başka eser olacak. Hava ulaşımında da inşallah malumunuz Bayburt-Gümüşhane Havalimanımızın altyapı çalışmalarını tamamlamış durumdayız. 3.000 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde pisti ve 17 bin metrekare terminaliyle tasarlanan bu önemli eseri inşallah önümüzdeki yıl tamamlayacak ve havalimanımızı Gümüşhanelilerin, Bayburtluların, bölgenin ve aziz milletimizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

 
Bayraktar Türkiye’nin enerji vizyonunu paylaştı
 
Bak: ‘12 Dev Adam efsanesi uyanıyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraktar Türkiye’nin enerji vizyonunu paylaştı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yeniden gazlaştırma ...
'Erzurum hayvan pazarı aktif hale geldi'
Yumaklı, "Hayvansal üretimin merkezlerinden olan Erzurum, Ağrı, Kars, ...
Şimşek: 'Türkiye ekonomisi şoklara dayanıklı'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Program şoklara dayanıklı olduğunu ...
 
2026 - 2028 Orta Vadeli Programı açıklandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2026-2028 Orta Vadeli Programına(OVP) ...
Işıkhan 'OVP'yi değerlendirdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Nitelikli işgücünün ...
Erzurum inşaatta 2’inci sıraya çıktı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın ilk 6 ayında  ...
 
Erzurum enerji sektörü kredi verileri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın ilk 6 ayında 2 ...
Erzurum ticaret sektörü 4,3 milyar kredi kullandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 4 milyar 377 milyon TL ...
‘Türkiye büyük değişimleri yaşamaya devam edecek’
şıkhan, "Türkiye Yüzyılı'nda hem büyümede hem istihdamda yeni rekorlara ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva