Türkiye Yol İş Sendikası Yönetim Kurulu Vali Güvenç’in Köy Hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerine cevap verdi:
“Değerlendirmeleri üzüntüyle karşılıyoruz”
Türkiye Yol İş Sendikası Yönetim Kurulu yayımladığı bir deklarasyonla, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç’in İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmada, il özel idaresi işçileriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmeyi üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.
TÜRKİYE YOL İŞ DEKLARASYON YAYIMLADI
Vali Celalettin Güvenç’in il genel Meclisi Toplantısında, Özel idare bünyesindeki işçilerin araziye çıkmadıkları ve masa başında oturarak devlete yük olduklarını, Köy Hizmetleri, Karayolları, DSİ gibi kuruluşların asli işlerinden uzaklaştığı ve devletin sırtında bir küfe gibi durdukları, Köy Hizmetlerinin kapatılmasının yerinde bir karar olduğu, zira bu kuruluşun siyasi partilerin yandaşlarını istihdam ettiği bir işçi deposu haline geldiği, dün köy hizmetleri adı altında çiftlik hayatı yaşayan işçilerin şimdi de Özel idare ismi altında aynı düzeni sürdürdükleri şeklinde bir takım suçlamalarda bulunduğunun öne sürüldüğü Türkiye Yol iş Sendikası deklarasyonunda, Vali Güvenç’in değerlendirmelerine katılmanın mümkün olmadığı belirtilerek, değerlendirme gerçek dışı olarak nitelendirildi.
VALİ GÜVENÇ’İN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİĞİ İDDİASI
Türkiye Yol iş Sendikası açıklamasında: “ Sendikamızın Erzurum 2 No.lu Şubesi, Başkan Ve Yöneticilerinin, Sayın valiyle yaptıkları görüşmelerde, köylerimize daha iyi hizmet götürmek ve verimliliği daha da artırmak ilettikleri önerileri unutarak bu iddiaları dile getirmiş olmasını,"Köy Hizmetleri ve işçiler konusunda yanlış bilgilendirilmesine bağlamaktadır.” denildi.
KÖY HİZMETLERİ İŞÇİSİ DEVLETE YÜK OLMAMIŞTIR
Türkiye'de nüfusun yüzde 35'inin köylerde yaşadığı, Köy Hizmetleri işçilerinin köylerin yüzde 76.61’lik bölümünde yol, içme suyu, kanalizasyon, tarımsal sulama, tarla içi geliştirme, toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi ile ilgili her türlü araştırma, uygulama ve etüt gibi ihtiyaçlarını karşıladığının belirtildiği açıklamada, Köy Hizmetleri işçilerini devletin sırtında yük olarak nitelendirmenin insafla bağdaşmadığı vurgulandı.
Açıklamada şöyle denildi: “Hükümetimiz duble yol projesini gündeme getirdiğinde, bu girişime en büyük desteği veren Köy Hizmetleri işçisi olmuştur. Köy Hizmetleri işçisi, 140 bin kilometrelik köy yollarında 20 bin köyden yüzlerce araçla binlerce çocuğumuzu taşımalı eğitim sistemi içinde okullara taşımıştır. Eski Köy Hizmetleri, günümüzün özel İdare işçisi masa başında oturmaz. İl özel idare İşçisi ve onun örgütlü gücü olan Türkiye Yol-İş, vatana ve millete hizmet aşkıyla hareket etmektedir.”
Açıklamanın son bölümünde ise Türkiye Yol iş Sendikası Yönetim Kurulunca, Vali Güvenç’in değerlendirmesini değiştireceği, köylere hizmet götürebilmek için Sendikanın ve il özel idare işçisinin uzattığı dost elini tutacağının umut edildiği kaydedildi.