Tıp Fakültesi öğrencileri, Erzurum'da kadınları meme kanseri ve erken teşhis konusunda bilgilendirdi.TCDD, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği, TCDD Vakfı, Ankara Demirspor Kulübü tarafından organize edilen 'Meme kanserinde erken tanı yaşam kurtarır' konulu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 4 üniversiteden tıp fakültesi öğrencileri dün trenle Erzurum'a geldi.
ÖĞRENCİLERİ BAŞAR KARŞILADI
Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar tarafından karşılanan öğrenciler, istasyonda bulunan bekleme salonunda vatandaşları bilgilendirdi. Meme kanserinde erken teşhisin önemini anlatan öğrenciler Onur Çeçen, Tahir Yıldız, Hazer Cırık ve Ozan Emre Torun, vatandaşlara konuyla ilgili de broşür dağıttı.
KESKİN PROJEYİ ANLATTI
TCDD Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Şube Müdürü Kadriye Keskin, projeyle ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Keskin, projenin doğu ayağının Erzurum'dan başladığını belirterek, çalışma kapsamında 100 bin kadını bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
HALKA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
Türkiye’nin 23 il ve 1 ilçesine, “meme kanseri” için trenle ulaşmanın amaçlandığı projeyle, kadınların memem kanserine karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor. 25 Temmuz -25 Ağustos 2009 tarihlerinde arasında; Ankara, Afyon Ali Çetinkaya, Adana, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Niğde, Sivas, Karaman ve İskenderun olmak üzere, gar ve istasyonlarında saat: 12.00-14.00 arasında kurulacak olan stantlarla “meme kanseri” konusunda bilgiler verilirken, ayrıca gidilen şehirlerin kültür ve turizm yerleri başta olmak üzere, kalabalık merkezlerinde de broşürler dağıtılıyor.
ÖĞRENCİLERİ, MEME KANSERİ HAKKINDA BİLGİLER AKTARDILAR…
Erzurum Gar binası içerisinde açılan stantta yolculara meme kanseri hakkında bilgiler aktaran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Onur Çeçen, meme kanserinde dünyada yılda 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, erken teşhis ile hastalıktan kurtulma oranının yüzde 90’ların üzerinde olduğunu bildirdi. Onur Çeçen, kadınların en önemli sorunlarından birisinin de meme kanseri olduğunu vurgulayarak, her 5-6 kadından birinin yüksek risk grubunda olduğu söyledi. Çeçen, kadınların hastalık hakkında bilgilendirilmelerinin önemini vurgulayarak, kişinin kendi kendine yapacağı muayenenin erken teşhis ile hayat kurtaracağını ifade etti. Geleceğin doktorlarını büyük bir dikkatle dinleyen bayanlar, meme kanseriyle ilgili olarak yürütülen bilgilendirme projesini çok olumlu karşıladıklarını dile getirdiler. Öğrencilerin aktardıkları bilgileri, bayan yolcular kadar erkeklerin de dikkatle dinledikleri gözlendi.