ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>SEÇİME DOĞRU
25 Mart 2009 Çarşamba - 04:28

“Verilmeyecek Hesabımız Yok”

MHP‘nin seçime 5 gün kala gündeme taşıdığı Kiremitlik Tepe’de yolsuzluk yapıldı iddialarına yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Verilmeyecek hesabımız yok. Bizim alnımız anamızın ak sütü gibi ak” dedi.

“Verilmeyecek Hesabımız Yok”

KÜÇÜKLER, KİREMİTLİK İDDİALARINI DEĞERLENDİRDİ
Kiremitlik Tepe’de yapılacak rekreasyon alanı inşaatı için 4, 4 trilyon liralık yolsuzluk iddiaları, seçim rantı olarak değerlendirildi.Devletin her kuruşunun bin kez korunup kollanarak harcandığını vurgulayan Başkan Küçükler, seçime günler kala konunun gündeme getirilmesini ise bel altından vurma olarak değerlendirdi. Kiremitlik Tepe’de yapılacak alanın 2011 kış oyunları için kullanılmasına karar verilmesinden sonra buraya yapılacak çalışmaları durdurduklarını ve söz konusu miktarın Dadaşkent- Yıldızkent Rekreasyon alanı ve Menderes Otoparkı için kullanıldığını açıklayan Başkan Küçükler, mevcut kararla devletin tazminat ödemekten kurtarıldığını söyledi.
TAZMİNAT HAKKI DOĞACAKTI
Başkan Küçükler, şöyle devam etti: “Sözleşme gereği inşaattan vazgeçilmesi halinde yüklenici firmaya tazminat ödememiz gerekiyordu. Biz sadece bu parayı kurtarmakla kalmadık. Yıldızkent- Dadaşkent arasındaki rekreasyon alanı ve Menderes Otoparkı’ndaki işleri daha ucuza mal ettik.”
YÜZDE 41 UCUZA YAPTIK
Yüklenici firma ile yapılan sıkı pazarlık sonucu aktarılan para ile yapılan işin yüzde 41 daha ucuza mal edildiğini da anlatan Başkan Küçükler sözlerini şöyle sürdürdü “Söz konusu dosya 2007 ye ait. Sayıştay denetiminden geçmiş. O günler olay niye basına yansıtılmamışta şimdi yansıtılmış. Ayrıca burada suç varsa ,Cumhuriyetin savcıları var, suç duyurusunda bulunsunlar. Seçime üç- beş gün kala bu söylentilerin çıkarılması siyasi çıkardan başka nedir? Altını çizerek söylüyorum ve diyorum ki; verilmeyecek tek kuruşun hesabı yoktur. Çünkü biz, beytül malın her kuruşunu kılı kırk yararak harcadık.“

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gökhan 15 Şubat 2012 Çarşamba 23:00

yaradana nasıl hesap verecen bu kadar insanın hakkını aldın yazık....

Yorumu oyla      6      4  
Erzurum sevdalısı 26 Mart 2009 Perşembe 10:39

Sayın Erzurum lu hemşehrilerimiz size yine ilginç bir olay anlatayım. Geçenlerde Cumhuriyet caddesinden geçerken Lalapaşa camii köşesinde Granit mermerden yapılmış bir çeşme gördüm. Burda yapılan bu çeşme hakikaten çok güzel olmuş diye düşünürken çeşmenin hemen üzerinde pirinçden yapılmış bir tabela ve üzerinde Edip Akgün hayratıdır diye bir ifadenin olduğunu hayretle gördüm. Şimdi yetkililere ve sizlere soruyorum, Hayrat ne demektir? Çeşmenin inşaatını bedelsiz olarak yapmış olmak bir hayratmıdır. Kaldı ki Menderes oto parkından ne kadar istikak aldığı kamu oyu ile paylaşılmayan bir söylentilere göre 25-30 trılyon liraya mal olan bir inşaatın yapımını yüklenen akgün inşaatın 3-4 milyar liraya mal olacak bir çeşme yaptırıp isminide buraya yazdırmış olması ne kadar etiktir bunu anlamış değilim. Hayrat yapılan bir çeşmenin tüm giderleri çeşme aktığı süre boyunca hayrat sahibi tarafından karşılanır diye bilmekteyim. Edip Akgün çeşmenin tüm giderlerini karşılamaktamıdır.

Yorumu oyla      6      4  
Erzurum sevdalısı 26 Mart 2009 Perşembe 10:01

Başkan, bu milletin gözünün içine baka baka yalan söylemekten vazgeçse çok iyi olur. Sayın başkan Kiremitlik tepenin inşaatının yapımını yüklenici firma ile, Yıldızkent-Dadaşkent arasındaki rekreasyon alanı ve Menderes otoparkı inşaatlarının yapımını yüklenen firma kimlerdir. Bunu açıklamasını istiyorum. Sizlerde bir gazetecilik örneği göstererek bu inşaatların maliyetleri ve keşif bedellerini araştırıp, bulup halkı aydınlatırsanız, her kafadan ayrı bir rakam telafuz edilmesinin önüne geçersiniz. Bu millette enayi yerine konulmamış olur. Menderes oto parkının tam kapasitesi ne kadardır. kaç personel çalışmaktadır. aylık masrafları ne kadardır. Geliri Erzurum Spora bağışlandığı söylenmektedir. Yüksek maliyetlerden artan paranın % kaçı Erzurum spora verilmektedir. Yoksa zarar eden bir işletme konumundamıdır. Vatandaşa şirin görünmek için geliri Erzurum Spora bağışlandı denilerek halk kandırılmaktamıdır. Bu otopark inşaatından dolayı Akgün inşaata ne kadar istikak ödemesi yapılmıştır.

Yorumu oyla      6      4  
sami 26 Mart 2009 Perşembe 00:47

yeraltı otaparkının alt iki katını su bastı mı basmadı mı?Eğer basmadı diyorsanız yarın açın halk gezsin Erzurumu 5 yıl hizmetsiz bırakmanın hesabını nasıl vereceksiniz?

Yorumu oyla      6      4  
sedat 25 Mart 2009 Çarşamba 13:59

SAYIN BAŞKAN İHALE EDİLEN MENDERES OTOPARKINA TOPLAM NE KADAR İSTİHKAK ÖDEDİNİZ..KAÇ KERE EK İNŞAAT İHALESİ YAPTINIZ... KAÇ KERE EK İŞLERDEN DOLAYI İLGİLİ FİRMA SSK DA İŞYERİ DOSYAI TESCİL ETTİRDİ...

Yorumu oyla      6      4  
yapma. 25 Mart 2009 Çarşamba 10:58

Sayın Başkan; Bu parayı nasıl kurtardınız? Yıldızkent Dadaşkent rekreasyon alanı ve Menderes Otopar’ındaki işleri nasıl ucuza mal ettiniz? Bunlara ödenen paraları açıklayın da tatmin olalım. 8.5 Milyon YTL’ye çıkacak otoparkı 27 milyon YTL’ye çıkararak ucuza mı mal ettiniz? 4.4 Milyon YTL kurtarılmış para mı yoksa yok edilmiş bir para mı? Bu sorulara da Erzurumlu cevap bekliyor. Her ne kadar bu fukara Erzurumlunun milyonları yoksa da toplama çıkarma, yüzde hesaplarını yapacak azıcık matematik bilgisi vardır. % 41 daha ucuza mal ettik dediğiniz sadece Menderes otoparkı sizin marifetiniz olmasaydı yoksa 44 Milyon YTL’ye mi mal olacaktı? Başka büyük yatırımlarınızın da maliyetleri bugun hepimizin merak konusu.

Yorumu oyla      6      4  
Seçmen 25 Mart 2009 Çarşamba 10:56

Sayın Başkan. Büyük büyük paraları ordan aldın oraya harcadım diyorsun hadi bizi uyuttun. Kurumlarda resmi belgelerle çıken paraların o işlere harcanması gerekir. Bu bir yasal zorunluluktur. Siz paraları farklı işlerde kullandığınızı itiraf ederek başka bin suç işliyorsunuz.Galiba “Merdi kipti şecaat arzederken sirkatin söyler”miş

Yorumu oyla      6      4  
Erzurum sevdalısı 25 Mart 2009 Çarşamba 10:17

Sayın başkana bir sorarmısınız 7.000.000 ytl bedelle ihale edilen menderes oto parkının bitirirlme bedeli ne olmuştur. Gazetelerde kaç liraya mal olduğu hakkında net bir bilgi yoktur. Sayın başkan bu otopark anahtar teslimi kaça mal oldu. Siz gazetecilerde hiç bir araştırma yapmıyorsunuz. Hani ortalıkta halkın ağzında konuşulan bir 25.000.000 tl ye mal oldu söylentileri gerçek mi yoksa yalanmı bunu öğrenmek istiyorum. Siz gazeteci arkadaşlar bu konuyu bir derinlemesine araştırıp halkı bilgilendirse çok iyi olacaktır.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 25 Mart 2009 Çarşamba 09:41

Sayın Başkan güzelce anlatıyorsun ama yanlış olan birşey var galiba, o da senin ödeme yaptık dediğin tarihle fatura tarihi arasında bir yıllık fark var. yoksa faturayı bir yıl sonramı alıyorsunuz siz?

Yorumu oyla      6      4  
selami 25 Mart 2009 Çarşamba 08:27

sayın başkan gerçekten mi

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Tortum Marka İlçe Olma Yolunda"
Tortum Belediye Başkanı ve AK Parti Tortum Belediye Başkan Adayı Hasan ...
DP'den Şeffaf Belediyecilik Sözü
Demokrat Parti Palandöken İlçe Belediye Başkan Adayı Müfit Özbeyli, 29 ...
İzmirli Dadaşlar’dan Öztürk’e Destek
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle ...
 
"Yöneticilik Cesaret İşidir"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyecilik konusunda ...
“Sözlerini Tutmadılar”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ...
‘Mahalleler Kadın Eliyle Düzelir!’
GHA/ Dadaşkent’in geleceğine yön vermek için kolları sıvayan bayan muhtar ...
 
“Alnımız Açık, Yüzümüz Ak”
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, belediyecilikteki tecrübesi ile ...
MHP’den “Kiremitliktepe” Vurgusu
2011 Kış Oyunları atlama kulelerinin yapılacağı Kiremitliktepe bölgesinde ...
Adaylar, Basınla Yüzleşti
GHA/AK Parti, MHP, SP, CHP, DSP ve DP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarıyla, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva