ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Ozan Coşkunlu Vali Çiftçi’yi ağırladı
Ozan Coşkunlu Vali Çiftçi’yi ağırladı
HABERLER>SEÇİME DOĞRU
24 Mart 2009 Salı - 04:21

"Tortum Marka İlçe Olma Yolunda"

Tortum Belediye Başkanı ve AK Parti Tortum Belediye Başkan Adayı Hasan Çakmak, çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

 Tortum Marka İlçe Olma Yolunda

“Tortum Belediye Başkanı ve AK Parti Tortum Belediye Başkan Adayı Hasan Çakmak, çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. ERZURUM gazetesinin sorularını yanıtladı.
Çakmak, Tortum’da içme suyu sorununa aştıklarını belirterek, “Tortum’da belediyecilik manasında büyük aşama kat ettik, Tortum’un vizyonunu büyüttük.” dedi. Tortum’daki hizmetlerinde temel amaçlarının ilçeyi bir turizm beldesi haline getirmek olduğunu kaydeden Çakmak, hizmet dönemini ve gelecek dönemdeki projelerini ERZURUM’a anlattı.
ÇAKMAK KİMDİR?
1950 Yılında Erzurum ili tortum İlçesinde doğdu. İlk ve Orta Tahsilini Tortumda Lise tahsilini Sarıkamışta bitirdi. Kazım Karabekir Enstitüsünden 1974 yılında mezun oldu .Evli ve beş çocuk babasıdır. 1974 Yılında Erzincan Çağlayan Orta Okulunda Öğretmen 1975-77 yılları askerlik görevini yedek subay olarak Urfada yaptı. 1977-80 Yılları arası Erzurum Ilıca YİBO da öğretmen ve idareci 1981-85 yılları arası Ordu-ulubey Yukarı Kızılın Ortaokulunda öğretmen ,1985-92 yılları arası Ordu Fatsa Milli Eğitim Müdürü 1992 yılında Erzincan Refahiye ilçe Milli Eğitim müdürü 1992-94 yılları arası Erzincan Milli Eğitim Şube Müdürü 1994-97 yılları arası Erzurum Milli Eğitim Müdür Yardımcısı 1998 yılında Erzincan Milli Eğitim Şube Müdürü 1998-1999 yılları arası Erzincan Milli Eğitim Şube Müdürü 1999-2004 yılları arası Ilıca Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı . 28.03.2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde Tortum Belediye başkanlığına seçildi.Göreve devam ediyor.
VATANDAŞIN GÖRÜŞLERİNE ÖNEM VERDİM
ERZURUM: Sayın Başkan, bugüne kadar yaptığınız çalışmalar ve görev anlayışınızı okuyucularımızla paylaşır mısınız?
ÇAKMAK: “29.Mart 2004 günü yapılan Manalı idareler seçiminde Tortum Belediye başkanlığına Allah (CC)'in izni,büyüklerin duası ve hemşerilerimin Teveccühü ile seçildim. Görevi ek önceki başkandan hemşehrilerim huzurunda teslim aldık karşılıklı konuşmalar yapıldı.Önceki başkan borçsuz herşeyin tıkırında yürüdüğü bir teslim ettiğini söledi.Bizı olduk göreve başladıktan sonra ekibimiz mevcut durumu.gereken acil ihtiyaçlarımızı tespit ettik.Durum nutukta ilan edildiği kadar hoş değildi.Belediyenin borç listesi kabarık TjPS Milyar Kamu ve piyasa borcu ile birlikte (Tedaş'ın sokak lambaları hariç)kasada hiç para yok.Üstelik 64 personel var.Belediyede makam odası ve makam arabası çok ı 1 dışında modası geçmiş 2 bilgisayar ve eski daktilo vardı.Fotokopi makinası bile yoktu.Hatta seçim çalışmaları yoğun kar yığını Bağbaşı Belediyesinin Kamyonu taşımıştı.Ön yapacağımız işlemleri gözden geçirdik.
İLÇEDE VAR OLAN EKSİKLER
ERZURUM: Sayın Çakmak, göreve geldiğiniz süreçte ilçede ne gibi eksikler tespit ettiniz?
ÇAKMAK: “ İlçenin %80'inin imar haritası yoktur. Merkezin sokaklarının %90'ının Kenar mahallerinin tüm sokakları toprak.Anayollar.kenar mahallelerin arasındaki yollar.Kaledibi ve Konak mahallesi arasındaki asfalt yollar,diğer mahallelerin yolları tamamen toprak Tamamlanamayan bir kapalı spor salonu Merkezin.Kaledibi ve Çamlıca mahallesinin (kuyusuyu) su problemleri yerleşim merkezlerinin kuruluşundan itibaren devam ediyor. Tortum çayı.Taşkın su koruması hiç başlanamamış(aralıklarla 3 çocuk boğulmasına rağmen, Hamam 30 yıldan beri kapalı, YİBO'ya maalesef hiç girişim olmamış, Dersane yok,  Hamam deresi başlı başına bir sıkıntı şehrin merkezinde olmasın rağmen herhangi bir çalışma yapılmamış,Merkez ve Kenar mahallelerinde kullanılabilecek tuvalet yok, Halı saha ve Futbol sahası yok,  Çok Programlı Lise merkeze uzak olduğundan dolayı kız öğrencilerin servis sorunu var, Kanalizasyon eski sistemlerle devam ediyor,Yüksekokul yok ,Güreş kulübü yok, Sağlık ocağı çok eski röntgen cihazı yok,Şayak fabrikası elden çıkmış özelleştirme idaresi satışa çıkarmış, Bahçeli Mahallesi Eski yerinin yolu yok kışın hastalar insan sırtında taşınıyor,Halka açık çay bahçesi yok.çocuk parkı yok, Belediye tanıtım giriş ve çıkış levhası yok,Belediye maddi imkansızlığından dolayı Meclis kararı almış kurtuluş bayramı yapılmıyor, Belediye web sitesi yok,Kaçak su kullananlar çoktu.Resmi kurum ve bazılarının lojmanlarında kaçak su kullanıyordu. Böyle bir atmosferi geride bırakarak önemli çalışmalar gerçekleştirdik.
BEŞ YILLIK HİZMET DÖNEMİ
ERZURUM: sayın Başkan göreve geldikten sonra ne gibi çalışmalar gerçekleştirdiniz?
 ÇAKMAK: “Belediyenin tüm birimlerine bilgisayar, fotokopi makinası ve büro malzemeleri alındı, 514 bin TL borç ödendi,  Personel sayısı 51'e düştü, Makine parkı kendi ölçeğimize göre bölgemizin en iyi durumuna getirdi, İmar haritası tamamlandı(275 Milyar hibe) Kenar mahallelerin. Ana yoldan itibaren asfaltlama işlemleri yapıldı,Yarım kalan kapalı spor salonu 270 milyarın sağlanmasıyla bitirildi, Merkez ve Kaledibi'nin 16 km'si isale hattının güzergahını taşoluk köyünün dışından getirerek değiştirdik.Merkez ve kaledibi mahallesinin su problemi çözüldü, Çamlıca mahallesi 7.5(km) ormandan cazibeli su getirdi ve problemi çözüldü, Tortum çayı Taşkın korumalarını programa aldırdık ihale oldu,inşaatı devam ediyor.Hamamın inşaatı devam ediyor.çok yakında inşallah bitecek.1 adet vidanjör, 1 kanal açma makinası, 1 otobüs, 1 minibüs 2 adet damperli kamyon , 2 adet de binek aracın büyükşehir belediyelerinden hibe alındı. YİBO yatılı bölge okulu programa alındı.ihaleye çıktı ihaleye giren olmadı,2 kez ihaleye çıkacak Hizmet binasının üst katını dersaneye verdik.2 senedir meyvelerini alıyoruz bu yıl 39 kişi sınava girdiler.okulları kazandılar.
Hamam deresinin ıslah çalışmasını yaptık,problemi kökünden çözdük ve sıkıntı yok
Merkez ve Mahallelerde bulunan tuvaletler sorununu çözdük en güzel şekilde hizmete sunduk
2 senedir Tortum çok Programlı Lise'sinde okuyan kız öğrencilere servis imkanı sunduk.
İÇME SUYU SORUNU
ERZURUM: Sayın Başkan, ilçede içme suyu önemli bir problemdi bu sorunun aşılması için ne gibi çalışmalara imza attınız?
ÇAKMAK: “İsale hattının çok eski ve su kaynağının yetersiz olmasından dolayı yıllardır yaz aylarında su kesintileri yaşanan Tortum ilçe merkezinde içme suyu problemi çözüldü. İlçeye 11 km uzaklıkta olan Taşoluk köyünden gelen içme suyu isale hattı yenilenerek, ek su kaynaklarıyla birlikte hizmete açıldı.Merkezin yanı sıra kuyudan içme suyu sağlanan Çamlıca Mahallesi'ne de 7,5 kilometreden su getirdik.Ayrıca Konak Mahallesi'ne de ek su getirildiğini ve Kaledibi Mahallesi'nin 1 kilometrelik isale hattının yeniledik ”
TORTUM BELEDİYESİ VE SOSYAL ATILIMLAR
ERZURUM: Sayın başkan ilçede gençler için ne gibi çalışmalara imza attınız?
ÇAKMAK: “ Belediye binasının üst katını dersaneye verdik. Öğrencilerimiz sınavlarda artık daha başarılı. Güreş kulübümüzü kurduk, bölgemizin önde gelen yıldızlar kategorisinde takım olduk. Sosyal ve sportif etkinlikleri önemsiyoruz. Ayrıca Hedef yatırım yatılı bölge okulu TOKİ tarafından ihaleye çıkarıldı.
ERZURUM: Sayın başkan yeniden aday oldunuz bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?
ÇAKMAK: “ Hizmet etmekten şeref duyduğumuz muhterem hemşerilerimizin hizmetin en güzeline layık olduğuna inanıyor ve yaptığım hizmetleri daha da artırarak, ilçemi hak ettiği konuma getireceğim. İlçemi layık olduğu yere getirmek için aday oldum. Hemşerilerimden destek bekliyorum”.
 Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz. 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GARİP 15 Ağustos 2010 Pazar 18:38

Başkan çalışmaların iyi olabilir ama çevrendekiler

Yorumu oyla      6      4  
SELAM 25 Şubat 2010 Perşembe 13:27

TORTUM da olmasam inanacagım okudukça gülecegim geliyor ne kadar basit ve komik hizmet yapmış peh teyo pehlivanıda geçtin sn akrabam başkan belediyeye bilgisayar almış 8 yıldır başkansın mazeret üretme 8 yılda erzurumdaki tüm akp zihniyeti tortumu bitirme projesi hes kararında siz nerde idiniz taş atanlar hala içerde tvlerden hergün izliyoruz asker polis taşlayanlar salı veriliyor bizimkiler bag bahçesini korumak için taş atıyor içerde ADALET NERDE BAŞKAN yüksek okulun binası nerde yurdu nerde hangi bölümler açılacak göç niçin devam ediyor niçin tortumun nufusu yarıya düştü yazmayla bitmez anlamıyorum biz safmıyız tortumdan çıkmayıp partizan akplilere göre iyi başkansın gezip gören okuyan için sen pekde iyi başkan degilsin kusura bakma selam saygılarımla

Yorumu oyla      6      5  
MEHMET... 16 Şubat 2010 Salı 10:21

SAYIN BAŞKAN ÇOK GÜZEL ANLATMIŞ AMMA BEN DIŞARDA YAŞAYAN BİRİSİ OLARAK NARMANDA YÜKSEK OKUL VARKEN TORTUMDA NEDEN YÜKSEK OKUL OLMADIĞINI,TOKİ BIRAK NARMANI HINISA BİLE KONUT YAPARKEN NEDEN TORTUMDA BÖYLE BİR GİRİŞİMİNİN OLMADIĞINI MERAK EDİYORUM.DİPLOMATİK YOLLARI BİLMEYEN VE KULLANAMAYAN BİR BAŞKAN OLDUĞU APAÇIK ORTADA TAA İSTANBULDAN BİLE BU GÖRÜNÜYOR.TORTUMDAKİ EV VE KİRA FİYATLARI DİĞER İLÇELERE GÖRE ASTRONOMİK DÜZEYDE BUDA BİRİLERİNİN İŞİNE GELİYOR TABİİ.İNŞALLAH BAŞKAN TORTUMUN KODAMANLARI ZARAR ETMESİN MÜTAİTLERİ ZARAR ETMESİN DİYE TOKİNİN KONUT PROJELERİNİ SALLAMIYORDUR(!)TORTUMA ÇOK İYİ YÜREKLİ BİR BAŞKAN DEĞİL (BU DA OLURSA NE ALA)İŞ BİTİRİCİ TORTUMA BİŞEYLER KAZANDIRICI BAŞKAN LAZIM.BU İŞ KALDIRIMLARI SÖKÜP YAPMAKLA OLMAZ.

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 5 Ekim 2009 Pazartesi 11:41

80yıllık üvey evlat gibi görünen bu şirin ilçemizin sorunlarını dile getirdiginiz ve duyarlılıgınıza şahsınızda ERZURUM GAZETESİNİ Tüm çalışanlarını kutluyor tortumla ilgili haberlerinizi bekliyoruz yorgun savaşçı

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 5 Ekim 2009 Pazartesi 09:00

sayın başkanım bu saydıkların mecburi olmazsa olamaz hizmet bu sizin göreviniz lütfen tortumda göçü engellemek için işsizligi önlemek için ne yaptınız 8 yıldır yüksek okul ne oldu yeni binası neresi sakın eski bina vermeyin ne hoca nede talebe bulursunuz ögrenci yurdu yapılıyormu ünv için bana sorarsanız tortumun belediye başkanlarının hepsi 80 yılda yatmıştır sebebi 20 yıl önce 75bin olan belde köy nufusu bugün 35bine düşmüş bu güzelim karadeniz iklimi hüküm süren baglık bahçelik şirin ilçenin göç sebebi siyasilerdir narman bizden ayrıldı bizden büyük gelişmiş uzndere bizi kavuştu tortum yerinde sayıyor ben nasıl memmun olim hemşerilerim bak buraya bi tortum sevdalısı gibi gerçekleri yazın sakın siyasi düşünmeyin dogru tesbit yapalım selam ve saygılar can dadaş tortumlu hemşerilerim yorgun savaşçı

Yorumu oyla      6      4  
lütfü polat(çamlıca mah) 4 Ekim 2009 Pazar 19:18

en son 2003 yılında gitmiştim Tortum'a birde 2008 yılında tekrar gitmek nasip oldu yapılan çalışmaları ve gelinen noktayı.. buraya dikkatttt.. objektif olarak bakınca çok iyi gördüm bütün çalışanları tebrik ediyorum en üst makamdan en alt makama kadar Allah kolaylık versin başarılar

Yorumu oyla      7      4  
Tortumlu. y 28 Temmuz 2009 Salı 20:45

EDİTÖR: Ahlaki olmayan ifadelerinizden dolayı yorumunuz silinmiştir.

Yorumu oyla      6      4  
çamlıcalı 28 Temmuz 2009 Salı 11:47

bu yorumu yayınlarsanız sevinirim saygılar

Yorumu oyla      6      4  
çamlıcalı 28 Temmuz 2009 Salı 11:45

ya ne atması alışmışiniz kuma kafa gömmeye halen aynısınız sayın başkanın neler yaptıgını bilmeyenmi var dışarı bi çıkında bakın çıkarın kumdan kafanızı tortum marka olur ablemide sen olursun atın küçüyü sen anlıyon

Yorumu oyla      7      4  
at at 26 Mart 2009 Perşembe 07:36

at ki at belkide olur marka logosu ne olur merak ettimde..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP'den Şeffaf Belediyecilik Sözü
Demokrat Parti Palandöken İlçe Belediye Başkan Adayı Müfit Özbeyli, 29 ...
İzmirli Dadaşlar’dan Öztürk’e Destek
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleriyle ...
"Yöneticilik Cesaret İşidir"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyecilik konusunda ...
 
“Sözlerini Tutmadılar”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ...
‘Mahalleler Kadın Eliyle Düzelir!’
GHA/ Dadaşkent’in geleceğine yön vermek için kolları sıvayan bayan muhtar ...
“Alnımız Açık, Yüzümüz Ak”
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, belediyecilikteki tecrübesi ile ...
 
MHP’den “Kiremitliktepe” Vurgusu
2011 Kış Oyunları atlama kulelerinin yapılacağı Kiremitliktepe bölgesinde ...
Adaylar, Basınla Yüzleşti
GHA/AK Parti, MHP, SP, CHP, DSP ve DP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarıyla, ...
Esengün Gündemi Değerlendirdi
Saadet Partisi(SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, parti Genel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva