ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>SEÇİME DOĞRU
23 Mart 2009 Pazartesi - 02:56

“Alnımız Açık, Yüzümüz Ak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, belediyecilikteki tecrübesi ile Erzurum’a hizmette çıtanın çok yükseklere taşındığını söyledi. Küçükler, geride kalan hizmet dönemini gurur verici hizmetlerle tamamladığını kaydederek, “Alnımız açık, Yüzümüz ak olarak Erzurumlunun huzurundayız” diye konuştu.

“Alnımız Açık, Yüzümüz Ak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyecilikte ki tecrübesi ile Erzurum’a hizmette çıtanın çok yükseklere taşındığını söyledi. Erzurum’da belediyecilik anlayışını yeni bir boyut getirdiklerini kaydeden Başkan Küçükler, “ Erzurum artık katı atık, köprülü kavşaklar ve otoparklardan bahseder oldu. Erzurum’a 5 yılda yapılan yatırımların tutarı Erzurum’un 30 yılına eş değerdir” dedi
HİZMET DÖNEMİM, PROJE DÖNEMİ OLDU
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda büyük projeleri hayatiyete geçirdiğini kaydeden Başkan Ahmet Küçükler, “Erzurum’a olan sevdamız, 30 yılda yapılanları 5 yılı sığdırdı” dedi.
Büyükşehir Belediyesi çalışma döneminde özellikle altyapıya büyük önem verdiğini vurgulayan Başkan Küçükler, 6 bin yıllık şehir olan Erzurum’un su tahliye kanallarına kendi dönemlerinde el atıldığını söyledi.
SİYASET DEĞİL, HİZMET ÜRETTİK
Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşımdan, otoparka, yeşil alan çalışmalarından katı atık, su ve su sorununa kadar birçok başarılı çalışma yaptıklarını kaydeden Küçükler, 5 yıla sığdırdıkları yatırımları dar bütçelerle ortaya koyduklarını ifade etti. Başkan Küçükler, “Biz bu kadar çalışmaya kıt bütçelerle hayat verdik. Önceki dönemlerde alınan belediye payının dörtte biri ile yaptığımız çalışmalar, Erzurum’un yıllarca ihmal edilen sorunlarına yönelikti” diye konuştu.
“İKİNCİ DÖNEMDE KARARLI ADIMLARA DEVAM ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un önümüzdeki dönem sorunlarından daha da sıyrılmış olacağını söyledi. Başkan Küçükler, “ Halkımızın bize vereceği yetki doğrultusunda ikinci dönem, kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi, şöyle devam etti: “Yaşanabilir bir Erzurum adına verdiğimiz mücadelenin bir dönemini geride bırakmak üzereyiz. Geride bıraktığımız 5 yıl Erzurum için  bir gelişim ve atılım yılı olmuştur. 5 yılda, yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde daha çok çalışacağız, daha büyük başarılana imza atacağız.”
5 KÖPRÜLÜ KAVŞAK
Büyükşehir Belediyesi günde 13 aracın trafiğe çıktığı Erzurum’da trafiği rahatlatma uğruna büyük çalışmalar yaptı. Yol güzergâhlarında yapılan değişikliklerle birlikte, 5 Köprülü Kavşağı hizmete sokan Büyükşehir Belediyesi, Mecidiye Köprülü Kavşağı ile şehrin güneyini kuzey kesimine bağladı. Büyükşehir, Aziziye, Mecidiye, İpekyolu ve Olimpiyat köprülü Kavşakları ile trafiği önemli ölçüde rahatlatırken, Kardelen kart uygulaması ulaşımda teknolojik dönemini başlattı.
YENİ YOLLAR YAPILDI
Erzurum’un büyük sıkıntılarından biri olan ulaşımdaki sorunu çözmek için yapılan çalışmalardan birini de yeni yolların açılması oldu. Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatının hemen altındaki arazide kamulaştırma yaparak, Abdurrahman Gazi Türbesi’ni modern bir yola kavuşturdu. Büyükşehir Belediyesi yine Yıldızkent’i Dadaşkent’e bağlayan yolu da devreye sokarak, bu bölgelere olan ulaşımda rahatlamayı sağladı.
ECDATA BÜYÜK DEĞER
Siyasi gelecek uğruna yıllarca karanlıkta bırakılan tarihi eserler, Büyükşehir’in yaptığı başarılı çalışmalarla gün yüzüne çıkarıldı. Göreve başlar başlamaz, Kale etrafındaki mezbelelikleri yıkılmasını sağlayan Başkan Küçükler, yeni Çifte Minareli Medrese, Vani Efendi Cami, Taşhan ve Cimcime Sultan Türbesi’nin etrafını açtı. Başkan Küçükler, “Türk’ün mührü niteliğindeki tarihi eserlerimizi gün yüzüne çıkarmak boynumuzun borcuydu. Allaha şükür bu dönemde önemli çalışmalara imza attık. Önümüzdeki dönemde Üç kümbetler ve kale etrafını açma çalışmalarımızın devamı var ” diye konuştu.
DOĞU’NUN EN BÜYÜK PARKINI YAPTIK
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu’nun en büyük Rekreasyon alan çalışmasını tamamladı. Yıldızkent ile Yenişehir arasındaki 300 dönüm araziye kurulan “Recep Tayyip Erdoğan Parkı”nda basket sahasından havuza, kafeteryadan özürlü çocuk oyun alanlarına kadar pek çok birim oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Yıldızkent-Yenişehir arası Rekreasyon alan çalışmasında fast- food kafeterya, havuz, 2 değişik projede meydan, ana tali yollar, büfeler, basket ve voleybol sahası, özürlü çocuk oyun alanı, Satranç anfi, Çocuk oyun alanları yer aldı.
GENÇLER UNUTULMADI
Büyükşehir Belediyesi “Recep Tayyip Erdoğan Parkı” alanı içerisinde bir de gençlik merkezi kurdu. Gençlerin sosyal etkinliklerde de kullanacağı Gençlik Merkezi, yine Doğu Anadolu’da ilk oldu.
İLK KEZ MODİFİYE ASFALT KULLANILDI
Özellikle ana arterlerde her yıl yenilenen asfalt Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Modifiye asfalt çalışması ile son buldu. Ana arterlere dökülen modifiye asfalt, dördüncü kışına geride bırakmasına rağmen bozulmadı. Büyükşehir Belediyesi yine Büyükşehir belediyeler kanununda yapılan değişiklikle kendine bağlanan 63 köy yolunda da asfaltlama çalışması başlattı.
3 MODERN İŞ MERKEZİ
Erzurum’da ticari hayatı canlandırmak için yapılan çalışmalarda büyük başarı elde edildi. Yenişehir’de 22 bin dönüm arazi üzerine kurulacak Erzurum Alışveriş Merkezi, Doğu Anadolu’nun en büyük alışveriş merkezi olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin eski halin yerine yaptırdığı Galeria alış veriş merkezi ile galericiler sitesi, bölgenin ticari potansiyelini artırdı. Tebrizkapı semtine yapılan ve Selçuklu Mimarisinin öne çıkarıldığı Tebriz Kapı Alış veriş merkezi ise bölgeye ayrı bir hava getirdi.
ÇÖP SORUNUNA NOKTA KOYDU
Erzurum’da yaklaşık üç yıldır Türk- Alman teknik İşbirliği Bürosu tarafından yürütülen katı Atık Genel projesine 16 milyon euro harcandı. Büyükşehir Belediyesi Sürgeriş Köyü yakınlarında toplam 2 trilyon lirayı bulan 550 dönüm arsayı istimlâk ederek, gerekli şartları yerine getirdi. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı Katı Atık Projesi ile çöp araçları ile konteynırları yenilendi.
TÜRKİYE’NİN EN MODERN TESİSİ
Türkiye’nin en modern ve en kapsamlı katı atık projesi olarak gösterilen tesiste, çöp alanı 50 yıla hitap eder şekilde düzenlendi. 5 futbol sahası büyüklüğündeki çöp alanı sahasının altı su geçirmez madde ile kaplandı. Bu sayede çöp suyunun yer altına inmesi önlenirken, çöp suyu ise tahliye boruları ile yine yalıtımı yapılan havuzlara taşındı.
YER ALTI SULAR ARTIK TERTEMİZ
Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem verdiği projedeki, su arıtma sistemi sayesinde yer altı su kaynaklarının kirlenmesi de önlendi. Başkan Küçükler, “ Vahşi depolama alanına dökülen çöpteki su, yeraltına inerek, su kaynaklarımızın kirlenmesine yol açıyordu. Erzurum’a kazandırdığımız tesis ile yer altı su kaynaklarımızın kirlenmesini de önlemiş olduk” diye konuştu.
ÖDÜLLÜ BAŞKAN
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, enerjide tasarruf konusunda yaptığı proje, AK Partili belediyeler arasında 'en başarılı proje' seçilmişti. Enerji tasarrufu konusunda Türkiye’de bir ilke imza atan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler’e başarısından dolayı ödülünü Başbakan Recep Tayip Erdoğan vermişti.
 

Hizmet sürelerinin ikinci yılında anlamlı bir ödül ile onur duyduklarını belirten Başkan Ahmet Küçükler, “Titizlikle yürütülen bu çalışma sayesinde konutlarda yüzde 50’lik enerji tasarrufu sağladık. Özellikle bölge için önem arz eden bu proje sayesinde insanlarımız yakıta artık avuç dolusu para ödemeyecek” diye konuştu. Başkan Küçükler, yeni başarılı projelerin önümüzdeki yıllarda da süreceğini sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ensar 23 Mart 2009 Pazartesi 23:37

Necip Erzurum halki herzaman yuruyen trene binmistir.hangarlara cekilmis tekavut trenlere binmemistir.Hele simdi Sayin Basbakanimizin makinistligini yaptigi YHT varken munibuse binilir mi?Erzurumlu bu hataya dusmeez.Basbakanlik Makamini Erzuruma kapali hale getirmeye yanasmaazzz....

Yorumu oyla      6      4  
öncekiler çok mu iyiy di... 23 Mart 2009 Pazartesi 22:36

bir önceki yönetim döneminde erzuruma bugünkü paradan daha fazla para gelmesine rağmen icra edilen on tane hizmeti gösterebilir misiniz.lalapaşa yeraltı parkı toprağa gömülen paraymış.buraya kimsenin arabasını park etmemesi paraya olan düşkünlüğümüz mü,yoksa araç trafiğini keşmekeş haline getirmek için duyarsızlığımız mı.gelmiş geçmiş belediye başkanlarından hiçbirini beğenmedik.her dönem değiştirdik.her başkan da siyasi ihtiras uğruna hizmette devamlılık göstermedi.kendi bildiğini okudu.erzurumu bu hale yöneticilerden ziyade biz erzurumlular getirdik. bırakalım belediye başkanlarının iki dönem seçilmemesini, erzuruma atanan bir vali,emniyet amiri vs. dört yıldan fazla kaldı. gürcükapı yeraltı pazarı, boru fabrikası, caddelere yapılan havuzlar, yeğenağa iş merkezi havaya giden paralar değil mi.

Yorumu oyla      6      4  
Edep yahu!!!! 23 Mart 2009 Pazartesi 19:57

Edep yahu!!! Daha bugün taş taş üstüne koymadığınız halde 4milyon 500 bin liralık yolsuzluğunuzun belgeleri dağıtıldı. Bunu da yarabbi şükür diye mi karşılayacaksınız Otopark dediğiniz 27 milyon lira fatura çıkardığınız hilkat garibesinin zemin katı şimdiden su dolu, bir gün oradan geçen araçlarla birlikte çökecek. Cumhuriyet Caddesi’ndeki Evkaf evlerini yıktınız hala bir taş koymadınız. Suyu mu söyleyelim? Köstebek yuvasına dönmüş caddeleri mi söyleyelim? Alınmayan çöpleri mi söyleyelim? Bu arsız yüzü gördükçe psikolojim bozuluyor.

Yorumu oyla      6      4  
SADE BİR VATANDAŞ 23 Mart 2009 Pazartesi 19:49

SAYIN KÜÇÜKLER.YAPTIĞINIZ HİZMETLER BELKİ SİZİ CEZBEDEBİLİR FAKAT BİRAZDA DIŞARDAKİ VATANDAŞLARIN FİKRİNİ ALSANIZ İYİ OLUR.ÇÜNKÜ İSTİŞARE SÜNNETTİR.BEN BİR VATANDAŞ OLARAK YAPTIĞINIZ HİZMETLERE BİRŞEY DEMİYORUM FAKAT YAPILAN HİZMETLERİ YERİNDE BULMUYORUM.ERZURUM UN NE BİR YERALTI OTOPARKINA (SİZİN DEĞİMİNİZLE 15 TRİLYON) NEDE ARITILMIŞ SU TESİSİNE (ONUDA İÇEMİYORUZ)İHTİYACI VAR. KEŞKE ŞEHRİN ALTIYLA UĞRAŞMAK YERİNE BİRAZDA ŞEHRİN GÖBEĞİNDEKİ HARABE YERLERİ ISLAH EDEBİLSENİZ.EN BASİT ÖRNEĞİYLE CEDİT CADDESİ.İKİ SENEDİR BU CADDENİN HALİ İÇLER ACISI VE ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR.KOSKOCA CADDEYE SADECE İKİ ÇÖP KUTUSU KOYULMUŞ (ODA TAŞMAĞAZALAR VE CEDİT CAD. KULLANIYOR KİME YETECEKSE ARTIK)ETRAF ÇÖPTEN,ÇUKURLARDAN VE ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR.EĞER BELEDİYECİLİK BUYSA BİZ MUZ CUMHURİYETİNDE YAŞIYORUZ DEMEKTİR.BİR YERİ YIKIYORSANIZ EĞER YERİNE VAKİT KAYBETMEDEN DAHA GÜZELİNİ VE ESTETİĞİNİ YAPARSANIZ TAKTİR EDİLİRSİNİZ.FAKAT LÜTFEN BU SEFER YERİN ALTI OLMASIN SAYIN KÜÇÜKLER.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 23 Mart 2009 Pazartesi 19:27

herkese katılıyorum yakışmıyorsun ne yapmışsınki bilmem ne asvaltı yaptık diyorsun allah aşkına nerde asvalt yol var hertaraf virane ayıp

Yorumu oyla      6      4  
suden 23 Mart 2009 Pazartesi 17:24

dilerim kazanamazsınız sizin yüzünüzden erzurum geriye gidiyor.sende sn tanferde muhyetin beyde gidiciii.az kaldı bir daha çok -seçilirsiniz. diğer bşklarada yazık ettiniz cenap bey gibi sn recep küçükoğlu gibi yazıklar olsun sizi.

Yorumu oyla      6      4  
Dadaşım 23 Mart 2009 Pazartesi 15:49

Sayın Küçük neden Başbakan son mitingini Erzurum'da yapıyor..! Allah biliyor seni bu seçimde ne Başbakan ne AB ne ABD kim gelir gelsin kurtaramaz seçilemeğeceksin. Artık odunu koysak seçtiririz dönemi bitti. Sizin yüzünüzden Erzurumda Erzurumlu kalmadı Dadaş her şeyi görüyor biliyor amaç Erzuruma yatırım yaptırtmayıp fakirleştirip göç ettirmek ve göç edenlerin yerinide birilerinin almasını sağlamak..! Erzurumlu hemşerilerim bunu iyi düşünün..!

Yorumu oyla      6      4  
mustafa 23 Mart 2009 Pazartesi 15:44

bencede ayıp ben ak partiyi sonuna kadar destekleyen biriyim ama küçükler sayesinde ak partiye oy vermiycez.sauın basbakanımızıda erzurumluya yanlış yaptı erzurumu mahveden birini erzurumluya dayattı bu seçilecek diye.ama unuttugu bişe var erzurumlu dayatmaya gelmez.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 23 Mart 2009 Pazartesi 13:45

sana söylenecek çok şey var ama burası yeri deil eğer bir gün yüreğin yeterde bizim semte de gelirsen orda yüzüne söyleyeceğim hakettiklerini şimdilik bu demecine ancak en kısa cevabım YUH!!!

Yorumu oyla      6      4  
erzurum sevdalısı 23 Mart 2009 Pazartesi 13:42

halen kalkıp bu lafları söylüyorsan pes doğrusu.Erzurumu köy haline getirdiniz şehir pislikten geçilmiyor.makamına gelenlere yok detittiriyorsun kimseyle görüşmüyorsun.unutma küçükler bu miillet seni nasıl seçtiyse indirmesinide bilir yazık sadece yazık

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’den “Kiremitliktepe” Vurgusu
2011 Kış Oyunları atlama kulelerinin yapılacağı Kiremitliktepe bölgesinde ...
Adaylar, Basınla Yüzleşti
GHA/AK Parti, MHP, SP, CHP, DSP ve DP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarıyla, ...
Esengün Gündemi Değerlendirdi
Saadet Partisi(SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, parti Genel ...
 
Polat, Projelerini Anlattı
Saadet Partisi Palandöken Belediye Başkan Adayı Sıddık Polat, Erzurum ...
Başkan Atınç Personeliyle Helalleşti
Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, belediye personeline teşekkür ...
DSP’lİ Kovaytan Projelerini Anlattı
DSP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Kovaytan, seçilmesi ...
 
Başkan Öztürk’ten 29 Mart Değerlendirmesi
GHA/Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Ekrem Öztürk, ...
Vatandaş Huzursuz
29 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partilerin propaganda ...
Cengiz'den Marka İlçe Projesi
2009 yılının marka ilçeleri arasında Aziziye’nin olması için hazırladıkları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva