ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Ahmet Göksan

Ayağın Sürünmesi
15 Nisan 2024 Pazartesi

“Bugüne kadar memleketin hiçbir kanun ve nizamına baş kaldırmayan, onlara derin itaat gösteren diğer bir tebaaya (Türklere) bugüne kadar bir din reisi seçmek hak ve salâhiyeti esirgenmiştir. Nihayet partilerin yoğun ve yorulmak bilmez mücadelesi ile hükümet yola gelmiş Müftümüzü seçmek hak ve salâhiyeti (10 Eylül 1952) bize de verilmiştir.” 1953 DR. Fazıl KÜÇÜK

 

Savaşın insanlık dışı olarak kabul edilmesine karşın bazı ülkelerin önde gidenlerince ısrarla sürgit ettiriliyor. Bugüne değin benzer yöneticiler tarafından yaşanan savaşlarda ölenlerin sayısı bilinmiyor. Uluslararası toplumun da savaşları önlemek konusunda başarılı olduğu söylenemez. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı durdurmak isteniyor olmasına karşın dış tahriklerle ısrarla sürgit ediliyor. Diğer yandan Filistin’de Neden Yahu’nun silahlı adamları acımasızca soykırımı dünyanın gözleri önünde uyguluyorlar. İsrail’de halkın alanlardaki kirli savaşın sonlandırılması çağrılarına önde gidenlerin kulaklarını tıkadıkları günlerden geçiyoruz.

Yaşanmakta olan kirlenmiş savaşın perde gerisinde emperyal ülkelerin çıkar savaşının yattığı biliniyor. Son dönemde Arap Baharı diye kayıtlara geçirilen kirli savaşın temelinde de aynı amaçlar yatıyor. Bu nedenle 20. Yüzyılda yaşanan savaşların dünya savaşı olarak değil Paylaşım Savaşı olarak bilinmesi gerekiyor.

İkinci Paylaşım Savaşı dünyamızda yapılan uygulamalarla iki kutuplu bir yapının oluşmasına neden olmuştur. Sovyetler Birliğinin dağılmasına kadar bu yapı varlığını devam ettirmiştir. NATO’nun dünya kamuoyunda yalnız kaldığı izlenimini veriyor olmasına karşın iç sorunları ile de boğuşmaktadır. Önümüzdeki Ekim ayında yapılacak seçimle kimin Genel Sekreter olacağının kararının verilmesi ve AB ülkelerinin adayının seçilmesi beklenirken sonradan üyeliğe kabul edilenlerin de ayrı aday çıkaracaklarının tartışması yapılıyor.

Baltık ülkelerinin bu yönlü çıkışları ile 2 AB, 2 NATO yapılarının temellerinin de atılabileceği kuşkusu yaşanıyor. Buna koşut Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un ortalıklara çıkan bu durum karşısında Baltık ülkelerinin liderliğine soyunmak istiyor olması NATO’nun da sonlanmasını tetikleyebilir. Fransa’nın NATO konusunda sıkıntılar yaşadığı ve 1960’lı yıllarda kuruluşun askeri kanadından çekildiği biliniyor. Aynı şekilde Yunanistan’ın da Kıbrıs Barış Harekâtlarını gerekçe göstererek askeri kanattan ayrıldığını anımsatmak gerekiyor.

Nikos Hristodulidis’in Kıbrıs meselesinin çözümüne katkısını vermesini istediği AB’den beklediği olumlu yanıtı alamadığı biliniyor. Böyle bir istek yıllardır BM gözetimindeki müzakere süreçlerine aykırı olacağı gibi uluslararası kuralları da hiçe saymaktır. Üretilen çözüm önerilerinin önünde takoz olacaktır. Rumları AB’ne almakla işledikleri suç için gölge etmemeleri kaydı ile yeterli olacaktır.

BM gözetiminde yapılacak olan müzakere sürecine AB’nin temsilci görevlendirmesi başta süreci yürütme çabası içinde olan kuruluşa hakaret olacaktır. Karşımızdaki unsuru AB’ne alırken işledikleri suçu da hafifletmek çabası olur mu diye sormadan geçmemek gerekiyor. Bu isteklerinin yeni olmayacak tartışılmamış konuların gündeme taşınıyor olmasının göstergesidir.

Kıbrıs meselesinin çözümü için şu veya bu kuruluşları çağırmanın ayak süründürmek olduğunun bilinmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva