ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
16 Haziran 2012 Cumartesi - 07:33

Kandiliniz mübarek olsun…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bugün gece idrak edilecek olan Miraç kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kandiliniz mübarek olsun…

 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bugün gece idrak edilecek olan Miraç kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “İsrâ ve Miraç, Sevgili Peygamberimizin insanlığı İslâm’a davet sürecinin en zor yıllarında bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da zaman ve mekânın sahibi Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı, pek çok ilahî hikmet ve bereketi içinde barındıran manevî bir yolculuktur.” dedi.
 Miracın, beşerîlikten insanlığa yükseliş olduğunu ifade eden Başkan Görmez, miracı, “fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah’a yükselişidir.” diye tanımladı. 
“Müslümanlar bu yükselişi tıpkı Resûl-i Ekrem (sas) gibi ancak O’nun razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirirler.” diyen Başkan Görmez, şöyle devam etti:
Miraç, sadık ve samimi bir iman, ibadet ve taat, ihlas ve takva, güzel huy ve ahlâk, hayır ve hasenat, hak ve hakikat, doğruluk ve dürüstlük, adalet ve sevgi, merhamet ve şefkat, dostluk ve kardeşlik, sabır ve sebat, fedakârlık ve cömertlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi fazilet ve erdemler ile yükselmektir.
“MİRAÇ, İNSANIN KENDİ KALBİNE VE İÇ DÜNYASINA YAPMASI GEREKEN BİR YOLCULUKTUR”…
 “Miraç, göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Yeryüzünün iki manevi merkezinde, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’da Resûl-i Ekrem’le gerçekleşen bu mübarek yolculuk, bugün bizim için manevi merkez olan gönül dünyamızda da gerçekleşmelidir.
Her yıl gelen Miraçla önce inancımızı, sonra bağlılığımızı, samimiyetimizi, amellerimizi yenileriz. Riyaya, kibre, samimiyetsizliğe, ikiyüzlülüğe karşı dindarlığımızı gözden geçiririz. Aile bağlarımızı, anne ve babamızla, yavrularımızla ilişkilerimizi, komşularımızla olan bağlarımızı yenileriz.”
 MİRACIN, İSLAM’IN GAYESİNİ SEMBOLİZE EDEN ÜÇ HEDİYESİ…
 Peygamber Efendimiz (sas), miraçtan üç büyük hediye ile dönmüştür: Birincisi gözümün nuru, müminlerin miracı dediği namaz; ikincisi Bakara suresinin son iki ayeti; üçüncüsü de istikametini imana çeviren herkesin, sonunda cennete gireceği müjdesidir. Bu üç hediye aslında, İslâm’ın gayesini sembolize etmektedir. Namaz ile günde beş kez Rabbinin huzurunda durarak bireysel yükselişini yakalayan mümin, Miraç müjdesi ayetlerle sorumluluğunun sınırlarını ve ufuklarını görür. Ayrıca Resuller arasında bir fark olmadığını, bir fark gözetilmediğini, tevhit elçilerinin ortak misyonunu evrensel ve ideal bir hedef olarak önüne koyar. Toplumsal barışın tarihsel kökeni bu ayetle âdeta abideleşir. Ve mümin, iman istikametinde olduğu sürece cenneti kazanacağını bilir. Böylece imanın evrenselliği, yüceliği, kuşatıcılığı, ebedîliği bir müjde olarak, bir hediye olarak sunulur.
“PEYGAMBER’İN MİRACINDAN İLHAM ALARAK, BİREYİN, TOPLUMUN VE TOPYEKÛN BÜTÜN İNSANLIĞIN YÜKSELİŞİ ÜZERİNDE YENİDEN DÜŞÜNMEK DURUMUNDAYIZ”
 “Sevgili Peygamberimizin miracından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekûn bütün insanlığın yükselişi üzerinde yeniden düşünmek durumundayız. Modern zamanlarda insanlığın içine düştüğü manevi sorunların üstesinden gelinmesinde, aşağıların aşağısına yuvarlanmış insanlığı Sevgili Peygamberimizin (sas) yüksek değerlere nasıl kavuşturduğunu bilmeye; getirdiği değerlerin insanlığın süflî bir hayattan ulvî bir hayata yükselişi için nasıl bir miraç vazifesi gördüğünü anlamaya ihtiyaç vardır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere gönül coğrafyamız ve bütün âlem-i İslâm’ın mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu gecenin milletimizin, İslâm dünyasının ve tüm insanlığın yüksek değerlerle miracına; huzur ve mutluluğuna; özellikle yakın coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimizin içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtularak hem maddî hem de manevî açıdan yeniden yükselmesine vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”
 

 
ASİMDER’e destek
 
Teşekkürler Akdağ..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Damlarkaya 16 Haziran 2012 Cumartesi 10:36

Mübarek Miraç Kandili'nin,bu cennet vatanımızdaki yüce Türk Milletimize,tüm Türk-İslam Âlemi'ne,tüm İslam Âlemi'ne ve tüm insanlığa hayırlı olmasını ve hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum Tüm ölmüşlerimize,bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden tüm Aziz Şehitlerimize yüce Rabb'imizden rahmet diliyorum.Yüce Türk Milleti'me de huzur, refah,saadet,sıhhat,afiyet,mutluluklar temenni ediyorum.Yüce Rabb'imiz, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmasın,bu cennet vatanda ezanlar hiç susmasın,Bayrak'ımız gönderden hiç inmesin,yüce Türk Milleti hep mutlu olsun.Âmin !.. Yüce Rabb'imiz,bu cennet vatana kötü niyet besleyenlere hiç fırsat vermesin,ıslah etsin,var ise kötü düzenleri aleyhlerine çevirsin,bu ülke ilelebed bir Türk Yurdu olarak kalsın. Âmin,Âmin !.. Bize bu cennet vatanı bırakan aziz ecdadımıza ganai gani rahmet etsin. Âmin,Âmin!..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Biz millete sevdalıyız’
Başbakan Erdoğan, eğitimden sağlığa, ulaşımdan toplu konuta kadar tüm ...
Diyanet TV, test yayınına başlıyor
TRT Anadolu ile ortak yayın yapacak olan Diyanet TV, 16 Haziran 2012 Cumartesi ...
ASİMDER, Azerbaycan’ın acısını paylaştı
Iğdır’da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ...
 
Şahin PMYO mezunlarına seslendi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ...
Darbe Komisyonu Er'i dinledi
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyeleri, 1960 darbesi ve 71 muhtıraları ...
'Söz de karar da milletindir'
Partisinin 4. Olağan İzmir İl Kongresi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip ...
 
Şehit Can gözyaşlarıyla uğurlandı
Hakkari Yüksekova’da şehit düşen Jandarma Komando Er Tuncay Can (21), ...
Çağlayan son noktayı koydu
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki ...
Akdağ'dan önemli açıklama
Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli bir seferiyle ABD'nin Şikago şehrinden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva