ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
10 Haziran 2012 Pazar - 02:08

'Söz de karar da milletindir'

Partisinin 4. Olağan İzmir İl Kongresi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e cevap verdi. Başbakan Erdoğan, “Sayın Demirel ne diyor; 28 Şubat’ı sorgulayanlar birileri de gelir bir gün onları sorgular. Yazık. Yazık. Bu ülkede bir şeyler oluyor. ‘Bu ülkede artık yapanın yanına kalmayacak’ diyor millet. Şu anda sizler bu tür tehditlerle atılan adımları ve onların sahiplerini ürkütemezsiniz. Biz söyledik kefenimizle yola çıktık ve kefenimizle yol almaya devam ediyoruz” dedi.

 Söz de karar da milletindir

ALEV HAMİTOĞULLARI-ARİF ÇAYAN
İZMİR (İHA) - Partisinin 4. Olağan İzmir İl Kongresi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e cevap verdi. Başbakan Erdoğan, “Sayın Demirel ne diyor; 28 Şubat’ı sorgulayanlar birileri de gelir bir gün onları sorgular. Yazık. Yazık. Bu ülkede bir şeyler oluyor. ‘Bu ülkede artık yapanın yanına kalmayacak’ diyor millet. Şu anda sizler bu tür tehditlerle atılan adımları ve onların sahiplerini ürkütemezsiniz. Biz söyledik kefenimizle yola çıktık ve kefenimizle yol almaya devam ediyoruz” dedi.
300 bin TL’lik bütçe ile hazırlıklarının tamamlandığı, 10 bin koltuklu Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kongre, 15 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti. Ömer Cihat Akay ve aday olan Abdullah Tekbaş iktidarın İzmir kanadından yarışmak için listede yer aldı. 613 delege salonun orta kısmında beyaz kumaş ve turuncu tüllerle süslenen sandalyelerde hazır bulundu. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 10 yıllık aktif siyaset hayatında Başbakandan anlayışlı siyaset öğrendiklerini belirterek, “Başbakanımızdan 10 yıllık aktif siyaset hayatında amaç millete hizmet etmek ise gerisinin teferruat olduğunu öğrendik. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Bugün de 2023 Türkiye’sinin 2023 İzmir’in AK Parti kadroları ile şekilleneceğinin günündeyiz” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, henüz 1 yılı tamamlamadıkları kentin milletvekilliği için İzmir’in kendilerini sokak sokak hane hane dinlediklerini belirtti. Bakan Günay, “1922 yılının 9 Eylül'ünde ateşin ve ihanetin içinden çıkan sevgili Mustafa Kemal’i bağrına basan 14 Mayıs 1950’de halkın üzerinde yük olan demokrasi mücadelesine öncülük eden Sevgili Menderes’e hoşgeldiniz. Sizin de Merkez Yönetim Kurulu’nun verdiği kararla 1 yılı geçmeden omuzumuza aldığımız mukaddes görevinde adalet içinde toplumun, eşitlik, barış, dayanışma içinde kalkınma inancı ile tüm teşkilat olarak sokak, meydan meydan dolaştık ve İzmir’de AK Parti’nin şiarın Ankara’ya götürebildik. Henüz 1 yılı dolduramadık ama bizi İzmir’i sokak sokak dinledi. O yüzden bu salonda vuslatını çekenler idamınızı bekliyor” dedi.
Saat Kulesi ve efe figürlerinin olduğu üç boyutlu arka planın önünde konuşan Başbakan Erdoğan konuşmasında İzmir’de oy oranını arttıran partililerine ve teşkilatına teşekkür etti. Ceketin çıkarmak konusunda salondakilerden izin isteyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına ceketini çıkararak devam etti. AK Parti olarak merhum Adnan Menderes’in yolundan ilerlediklerini açıklayan Başbakan Erdoğan, “AK Parti İzmir’de ön yargıları tek tek ortadan kaldırıyor. İzmir’de korku siyasetini korkunun istismarıyla üretilen siyaseti boşa çıkarıyor. Ak Parti İzmir’de hizmet siyasetinin eser siyasetinin millete efendilik değil hizmetkarlık siyasetinin meyvelerini topluyor. Her geçen gün güven kat sayısını daha da artırıyor. Merhum Adnan Menderes bu bölgenin evladıydı. Arkasına İzmir’i, Aydın’ı, Manisa’yı, Denizli’yi, Uşak’ı, Muğla’yı, Kütahya’yı, Afyonkarahisarı alarak yola çıkmıştı. Merhum Menderes o zaman şunu söylemişti; 'Yeter söz milletindir' demişti. Sadece Ege’nin değil 7 coğrafi bölgenin tüm vatandaşların sevgilisiydi maşuku hizmetkarı olmuştu. Bizler de tıpkı Menderes gibi arkamıza milleti aldık. Bir şey ilave ettik ‘yeter söz de karar da milletindir’ dedik. Tıpkı merhum menderes gibi gecemizi gündüzümüze katarak önümüze çıkan engelleri aşarak dağları ovaları geçerek milletle kucaklaştık. Kah Aşık Veysel olduk. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece dedik. Ve gündüz gece yürüdük. Kah Ferhat olduk dedik ki biz dağları deleceğiz. Çünkü milletimiz şirin. Şirine ulaşacağız. Ulaşılmaz denilenleri Allah’ın izniyle yaptık. Dağları deldik delmeye devam ediyoruz ama birileri bize diyor ki başaramazsınız. Çeteler var mafyalar var cuntacılar var. Çoğu gitti azı kaldı diyoruz” dedi.
“780 BİN KİLOMETRELİK TÜRKİYE’NİN PARTİSİYİZ”
Başbakan, yatırım yaparken illerin oy dağılımına bakmadıklarını belirterek, şunları söyledi:
”Bakın biz yatırım planlaması yaparken proje üretirken önüne illerin oy çizelgesini alan partilerden değiliz. Biz Türkiye’yi farklı renklere boyayan partilerden değiliz. Biz korkuları etnik kökenleri milli hassasiyetleri istismar ederek siyaset yapan bir parti de değiliz. Biz milletin Türkiye’nin partisiyiz. AK Parti ayrımcılık yapmadığı için siyasi taraflık yapmadığı için bölgecilik mezhepçilik hizipçilik yapmadığı için Türkiye’nin bütün bölgelerinde sevgisine ve güvenine oy alıyor ve bugünkü hale geliyor. Bakınız, partimiz şu an 81 vilayetin 78 inde milletvekili çıkarmış. Bizim üç ilde şu an da vekilimiz yok. Kardeşlerim şu andan endişeniz olmasın bu parti istisnasız 780 bin kilometrekarenin partisidir. Bu iktidar 780 bin kilometre karenin iktidarıdır. Bu iktidar hangi etnik unsur olursa olsun. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ıyla, Roman'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Boşnak'ıyla, Arnavutuk'la aklınıza kim gelirse biz hepsini yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü anlayışıyla sevdik ve bağrımıza bastık. Şimdi bakın burada İzmir il Kongresi’nde yakın tarihten 12 Ağustos 1930'da gazi Mustafa Kemal demokrasi tarihi açısından önemli bir adım atıldı. Farklı partilerin kurulması için yakın arkadaşlarını teşvik etti. Bu teşvikler sonunda o zaman Fetih Okyar Serbest Cumhuriyet Fırkası’nı kurdu. Bu parti o dönem sadece 3 ay hayatta kalabildi. 3 ay sonra karşılaştığı baskılar tehditler provokasyonlar sonucu 1930 yılı Kasım ayında kendisini feshetmek zorunda kaldı. Ancak o 3 ay içinde partinin Genel Başkanı Fethi Bey’in İzmir’e yaptığı ziyaret demokrasi tarihinde silinmeyecek bir iz bıraktı. Çünkü millet değişime hasreti. Millet gerçekleri söyleyecek. Milletin sesi olacak, nefesi olacak bir siyasi partiye hasretti. Kuruluşundan 22 gün sonra Fethi Bey İzmir’e geldi. Bir gazete Fethi Bey’in İzmir’de nasıl karşılandığını şu satırlarla aktardı. Millet fethi Bey’e sarılıyordu, birçokları ağlıyordu. İzmir rıhtımında vatandaşın sevgi gösterilerinde Fethi Bey’in ceketi yırtıldı. Denize düşenler ezilenler oldu. Davullar zurnalar çalıyordu. Yeni bir parti kuruluyor. 22 gün sonra Genel Başkan İzmir’e geliyor. İzmir’de sevgiden izdiham yaşanıyor. İzmir’de dönemin hükümeti çok büyük zorluklar çıkarıyor. Yeni kurulan partinin milletle kucaklaşmaması için dönemin iktidarı çok büyük eziyetler yaptı. Gazi Mustafa Kemal araya girmesine rağmen bu partinin faaliyetlerini güvenliğinin sağlanmasını emretmesine rağmen İzmir’de güvenlik sağlanmadı. Kalabalığa ateş açıldı. 12 yaşında masum bir çocuk polisler tarafından öldürüldü. Ay yıldızlığı bayrağa sarılmış o çocuğu aldılar fethi beyin önüne götürdüler ve işte ilk kurbanımız dediler.”
“TEHDİTLE HAPİS EDİLENLERİ PERDE ARKASINDAN GÖRDÜM”
Diyarbakır ve Hakkari’de toplu açılış sırasında vatandaşların evlerine zorla tehdit yöntemleri ile hapis edildiğini ve perde arkasından kendilerinin izlendiğine şahit olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Daha biz gitmeden ne dediler ‘Amed'e Kürtler çıkmasın. Caddelerde Kürtler olmasın. Kongreye Kürtler gitmesin’ dediler. Fakat biz gittik ki caddeler Kürt kökenli vatandaşlarımla doluydu. Ve herkes selamını bütün inceliği ile veriyordu. Nasıl bir mahalle baskısı oluşturulduğunu insanların nasıl tehdit edildiğini bir kez daha gördük. Bizzat gördük. Tehditle kepenk kapattırıyorlar. Korku salarak esnafın ekmeğine mani oluyorlar. Bu kez büyük ölçüde olamadılar. Tehditle insanları evlerine hapsediyorlar. Toplu açılışa katılımı engellemek istiyorlar. Benzerini Hakkari’de yaptılar. Tehditle baskıyla korkutarak milletin AK Parti’yle kucaklaşmasını engellediler. Çok enteresan arabayla giderken perdenin arkasından bizi izleyen vatandaşlarımı gördüm. Öyle korkutmuşlar öyle sindirmişler ki. Kim bunlar? PKK, bölücü, terör örgütü kim bunlar BDP. Bunlara haddini bildirmek demokrasiye inanmış insanların görevidir diye düşünüyorum. Ben BDP doğunun güneydoğunun CHP’sidir derken bunu boşuna söylemiyorum” dedi.
“İDEOLOJİ ENJEKTE EDİLMESİN”
Türkiye’nin üzerinde kara bulutları yıkan bir parti olduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek korku siyasetine yer vermeyeceklerinin altını çizdi. Başbakan Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“AK Parti olarak Allah’tan başka milletimizden başka hiçbir şeyden çekinmedik milletin de korkutulmasına müsaade etmedik. Milletin de korkutulmasına müsaade etmedik. Biz istiyoruz ki Türkiye her şeyi açık açık konuşsun. Türkiye kamplaşmadan kutuplaşmadan birbirine hasım kesilmeden her meseleyi müzakere etsin istişare etsin medeni şekilde tartışsın. Şiddete başvurmadan başkasının özgürlük alanını ihlal etmeden başkasının haklarına tecavüz etmeden bu ülke her şeyi açık yüreklilikle cesaretle konuşsun istiyoruz. Kimse kimseye yaşam tarzı dayatmasın. İdeoloji enjekte etmeye kalkmasın istiyoruz. Bazı çevreler Türkiye’de yaşanan normalleşmeyi sorun olarak algılıyorlar. Kimse kendi varlığı için başkasının yokluğunu temenni etmesin. Kendi yaşamı için başkasının kini bir tehdit olarak lanse etmesin. Bu ülkede 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı farklılıklarıyla özgürce kardeşçe insanca yaşayacaktır.Bizde etnik milliyetçilik yok. Bizde dinsel milliyetçilik de yok. Bu ülkede Müslümanlar var Hristiyan var Musevi var. Ayrım asla yok. Farklı mezheplere mensup insanlar da olabilir hepsine saygımız var. Demokratik laik sosyal bir hukuk devletiyiz laikliğin tanımında programımızda olduğu gibi her inanç grubuna eşit mesafedeyiz. Hepsi de bizim güvencemiz altındadır. Hakkımızda bir çok şeyler uyduruyorlar. Hiçbirinin geçerliliği yoktur. Programımızda ne varsa onu uygularız. Milleti korkutmak istediler. Belli sorunlar üstünde görüşlerimizi tarafımızı net olarak ortaya koyduk. Onun aksiyle bizi kimse vurmaya kalkmasın. Kimse de bize dayatma içinde olmasın. Bu dayatmalara prim vermeyiz. Biz ortaya sadece tercihleri koyuyoruz. Farklı tercihler üzerindeki yasakları kısıtlamaları engelleri kaldırdık kaldırıyoruz. On yıllardır millete zulüm haline gelen baskıları ortadan kaldırıyor. Herkesin dilediği gibi yaşamasının önünü açıyoruz.”

DEMİREL’E ‘YAZIK’ ELEŞTİRİSİ
28 Şubat yargılama sürecinde adı geçenler arasında bulunan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e göndermede bulunan Başbakan Erdoğan, “1930 yılında demokrasiye geçiş denemesinin ömrü 3 ay sürdü. Ama değişim 16 yıl ertelenebildi. 1946 yılında Türkiye çok partili parlamenter rejime geçti ve bugünlere ulaştık. Parlamenter sistem zaman zaman saldırıya uğradı. Milli irade zaman zaman kesintiye uğratıldı. Bu ülkede bir başbakan iki bakanıyla birlikte idam edildi. Demokrasiye yönelik müdahaleler aynı zamanda ekonomiye de ağır darbeler vurdu. Sayın Demirel ne diyor, 28 Şubat'ı sorgulayanlar birileri de gelir bir gün onları sorgular. Yazık. Yazık. Bu ülkede bir şeyler oluyor. Bu ülkede artık yapanın yanına kalmayacak diyor millet. Şu an da sizler bu tür tehditlerle atılan adımları ve onların sahiplerini ürkütemezsiniz. Biz söyledik kefenimizle yola çıktık ve kefenimizle yol almaya devam ediyoruz. Baştan itibaren söyledik. Ve Türkiye’nin büyümesi ilerlemesi kalkınması hep onlar tarafından engellendi. Ama artık o dönemde değiliz Allah'ın izniyle milletin desteğiyle” şeklinde konuştu.

“CHP'LİLERE VE MHP'LİLERE ANLATIN BÜYÜYORUZ BE”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin iç ve dış politikalarda ivme kazanarak büyüdüğünü söyleyerek Türkiye’nin ekonomik panoramasını rakamlarla açıkladı. Türkiye’nin dünyanın 17. en büyük büyük ekonomisine sahip olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, başarıda milletin desteği olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:
“Göreve geldik İMF’ ye olan borç 23. 5 milyar dolardı. Kim vardı iktidarda? MHP, DSP, ANAP. Onlardan böyle devraldık ama biz 9.5 yıldır ödedik ödedik şu an da İMFye olan borç ne? 1.7 milyar dolar. Bakınız 23,5 milyar dolardan 1.7 milyar dolara indi. Peki Merkez Bankası’nın kasasında ne vardı? 27 milyar dolar, Şimdi ne var 91 milyar dolar var. Artık üreten kazanan yolsuzluklara prim vermeyen bir akp iktidarı var. Bitti mi hayır. Bakınız milli gelirimiz neydi 230 milyar dolar. Ah benim İzmirli kardeşim bunu CHP ve MHP’lilere anlatın. Şimdi 772 milyar dolar milli gelirimiz var. Bitmedi. Bakınız ihracatımız neydi 36 milyar dolar. 9 yıl önce. Şimdi ihracatımız ne oldu 2011 sonu itibariyle 135 milyar dolar. Dün evvelsi gün yeni rakamları aldım. Şu an itibariyle 140 milyar dolar oldu. Büyüyoruz be. Allahın izniyle 2023 e farklı hazırlanıyoruz. 2023 Cumhuriyet'imizin 100. yıl dönümünde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında bir Türkiye. Hedef bu. İnşallah darbelerin olmadığı bir Türkiye. Artık darbeler tarihe bir daha açılmamak üzere kapandığı için sürekli büyüyecek.”

“ÇETELER DÖNEMİ KAPANDI HEVESLER KURSAKTA KALDI”
Türkiye’de korku imparatorluğunu yıktıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasında artık Türkiye’nin çeteler döneminin kapandığı bir ülke olduğunu aktararak, “Darbelerden rant devşirmeye çalışan siyasetçilerin umutları kırılmıştır. Ekonomi çevrelerinin hevesleri kursaklarında kalmıştır. Darbe paranoyası üzerinden korku salmak isteyenlerin de artık beklentileri kursaklarında kalmıştır. Milli iradeye sahip çıkan namusu şerefi onuru bilen bir iktidar iş başında. Milli iradeye kol kanat geren, milli irade kanıyla canıyla savunan bir millet var” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA METRO GEZİSİ DAVETİ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir televizyon programında; ‘AK Partili belediyelerin bulunduğu yerde metro var mı? ‘ söylemini hatırlatan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan İzmir hafif raylı sistem projesini hatırlattı. Durumu şaşkınlıkla karşıladığını belirten Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu İstanbul’da metroda gezmeye davet etme teklifinde bulunarak konuşmasını şu sözler ile sürdürdü:
“Geçen gün bir TV’de, ana muhalefet partisin genel başkanı diyor ki; ‘Türkiye’de AK Parti'li belediyelerden siz hiç metro duydunuz mu? Var mı?’ Tabi şaşırdım. Niye biliyor musunuz? Yani niye doğru konuşmuyorsun bana kalkıp İzmir’i örnek veriyorsun. İzmir’de bir defa hafif raylı sistem var. Başaramadınız. Yapamadınız. Bizden yardım istediniz. Ulaştırma bakanlığımızı devreye koyduk. Şu anda bu raylı sistem yapılıyor. Metroyu görmek istiyorsan gel de Kılıçdaroğlu, seni İstanbul metrosunda gezdirelim. Ve bak ben sana bir şey daha söyleyeyim. Biz bu metro sistemiyle İstanbul’un altını adeta tünellerle birbirine bağladık. Ve bunu da şu son ana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptı. Şimdi bundan sonraki süreçte İzmir’de nasıl birlikte yapma söz konusuyla Ankara’da nasıl birlikte yapma süreci başladıysa, İstanbul’da da birlikte yapılacak. Dürüst ol doğru konuş yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunu İzmirli kardeşlerim biliyor. Ulaştırma bakanlığımızın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği desteği biliyor. Hatta bir tanesinde zati şahaneleriyle birlikte açılış da yaptık. Ulaştırma bakanı da vardı unuttun mu o günü ayıp.Tabi oradaki gençler konuyu bilmiyor. Programı yöneten bey efendin de işine geliyor. Bu tezgahı AK Parti iktidarı yutmaz. Ziya Paşa'nın sözü var 'eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri' Biz eserlerimizle konuşuyoruz.”
BAKAN YILDIRIM’A KILIÇDAROĞLU’NA BRİFİNG TALİMATI
Hükümet olarak İzmir’i 2023 yılına marka şehir bilinci ile hazırladıklarını belirten Başbakan Erdoğan iktidarlık dönemlerinde İzmir’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na söz konusu yatırımlar konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından brifing verilmesini istedi. Başbakan Erdoğan, “İzmir körfezinin iki yakası tünel ve körfezle birbirine bağlanacak. İZKARAY’ın raylı sistem hattı yaklaşık 50 kilometre sayın Kılıçdaroğlu bundan haberin var mı? Binali Bey randevu al da kendisine brifing ver. Körfez geçişi tünel ve köprüyle olacak. Toplam geçişi süresi raylı sistemle 5 dakikada, araçla 8 dakika gerçekleştirilecek. Mevcut durumda 30-35 kilometre yol kat edilerek ulaşılan noktaya 10 kilometrede varmak mümkün olacak. İzmir - Ankara yüksek hızlı tren hattının birinci etabı Polatlı - Afyonkarahisar. Yapım ihalesi tamamlandı. Afyonkarahisar - Eşme kesiminde projelendirme çalışmaları devam ediyor. Temmuz ayı içinde ihalesini yapacağız. 3. etap olan Eşme - Salihli Manisa kesimi projede. İzmir’i şehir mimarisine uygun yeni bir yüksek hızlı tren garı inşaasını yatırım planları içine aldık. İzmir - İstanbul otoyolu projesinin sözleşmesi imzalandı. Toplam uzunluk 421 kilometre. Tamamlandığında İzmir İstanbul arası 3,5 saate inecek. Yapım çalışmaları hem İzmir’de hem İstanbul’da eş zamanlı olarak devam ediyor. İzmir -Ankara otoyolunun ön proje ihalesini yaparak çalışmalara başladık. 2013 te bu süreci tamamlayacağız. 2023 hedefleri kapsamında İzmir - Ankara arasında 504 kilometre otoyol inşa ederek seyahat süresini 4 saate indireceğiz. Egeray diğer adıyla İzban projesi devam ediyor. Aliağa- Cumaoavası banliyosunun Tepeköy’e kadar uzatılması için çalışmalara başladık. Menemen - Manisa arasındaki mevcut hattın yanına ilave bir hat yapıyoruz. Tepeköy Selçuk istasyonları arasını çift hatlı hale getirmek için alt yapı çalışmaları devam ediyor. Kuzeyege Çandarlı'da dalgakıran inşaatına başladık önümüzdeki yıl sonuna doğru tamamlanacak. İzmir’e bir kruvaziyer limanıyla ilgili ihale ilanını çıktık .eylül ayında teklifleri alacağız. Bu projeyle İzmir 5 milyon turist kapasitesi modern bir kruvaziyer limanına sahip olacak. İzmir’i otoyolla Antalya’ya bağlıyoruz. EXPO 2020 ile İzmir’e yapılacak yatırım 30 milyar dolara ulaşacak” diye konuştu.

 
Şehit Can gözyaşlarıyla uğurlandı
 
Market saldırganları yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Can gözyaşlarıyla uğurlandı
Hakkari Yüksekova’da şehit düşen Jandarma Komando Er Tuncay Can (21), ...
Çağlayan son noktayı koydu
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki ...
Akdağ'dan önemli açıklama
Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli bir seferiyle ABD'nin Şikago şehrinden ...
 
İpek'e Türk Dünyası Ödülü
10. Uluslararası Türksoy’la İpekyolu Dergisi “Yılın Altın Adamları” ödülleri, ...
‘Her zaman saygıyla hatırlanacak’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şair ve yazar Abdurrahim Karakoç’un vefatı ...
Erdoğan gündemi değerlendirdi
CHP'nin 10 maddelik raporuna da değinen Erdoğan, bu 10 maddelik raporun ...
 
‘Afrika’ya destek devam edecek’
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
Dökmen öğrencilerle buluştu
Kars Kafkas Üniversitesi’nin 20. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle düzenlenen ...
Şehit binbaşı gözyaşlarıyla uğurlandı
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde araziye döşenen mayının patlaması sonucu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva