ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
10 Haziran 2012 Pazar - 02:03

Çağlayan son noktayı koydu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki işgali sona erinceye kadar Türkiye Ermenistan'la hiçbir diplomatik ilişkiye girmeyecektir” dedi.

Çağlayan son noktayı koydu

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki işgali sona erinceye kadar Türkiye Ermenistan'la hiçbir diplomatik ilişkiye girmeyecektir” dedi.
Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve DEİK organizasyonu ile ilki 15 Şubat 2012'de Tiflis'te gerçekleştirilen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan İş Forumu'nun ikincisi Kars’ta yapıldı. Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Vera Kobalia ve Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev ile iş adamlarının katılımıyla DSİ Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, üç ülkenin ekonomisinin geliştirilmesi adına başlatılan forumun ikincisini yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı projesinin sadece üç ülkeyi bağlamakla kalmayıp, kıtaları ve dünyayı birbirine bağlayacağını ifade eden Çağlayan, “Üç ülkenin bir çok ortak noktası var. Dünyanın ciddi bir darboğazdan geçtiği bir ortamda şükürler olsun ki Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan, büyümede dünya rekorları kırıyor” dedi.
“Azerbaycan'ın elde ettiği başarılar için başta Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i, Gürcistan için de Sayın Saakaşvili'yi tebrik ediyorum" diye devam eden Bakan Zafer Çağlayan, "Üç ülkenin toplam milli geliri 850 milyar dolardır. Nüfus toplamları 90 milyondur. Üç ülkenin toplam dış ticaret hacmi 430 milyar dolardır. Türkiye'nin Azerbaycan'la olan dış ticaret hacmi geçen yıl itibariyle 3.5 milyar dolar, Gürcistan'la olan dış ticaret hacmi 1.5 milyar dolardır. Yani Türkiye'nin Azerbaycan ve Gürcistan'la olan toplam ticareti 5 milyar dolar. Gürcistan'ın Azerbaycan'la olan ticaret hacmi olan 800-850 milyon doları da eklediğinde üç ülkenin toplam ticaret hacmi 6 milyar dolar. İyi ama yeterli değil. 430 milyar dolar toplam dış ticaret hacmine sahip olan üç kardeş, dost ülke arasındaki ticaret hacmini değil 6 milyar dolar, 16, 26, 36, 46, 56, 66 milyar dolara çıkarma hedefindeyiz” diye konuştu.

"ERMENİSTAN'IN AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAKİ İŞGALİ SONA ERİNCEYE KADAR..."
İş forumunun Hazar Denizi, Karadeniz ve Akdeniz'i birleştirdiğini söyleyen Çağlayan, “Türkiye, Ermenistan'a koymuş olduğu tavrı sonuna kadar sürdürecektir. Azerbaycan'ın hassasiyeti bizim hassasiyetimiz, sevinci bizim sevincimiz, üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Ermenistan'ın, Azerbaycan topraklarındaki işgali sona erinceye kadar Türkiye Ermenistan'la hiçbir diplomatik ilişkiye girmeyecektir. Çünkü biz dedik ki iki millet bir devletiz. Türkiye, sadece Azerbaycan'da değil, dünyanın neresinde olursa olsun aynı anlayışa sahiptir. Türkiye, barış ve huzuru bozmak isteyenlerin her zaman karşısında olmuştur ve olacaktır” dedi.
Üç ülke arasındaki yatırımların da her geçen gün arttığının altını çizen Çağlayan, Azerbaycan'ın Türkiye'de 3 milyar dolar yatırımının olduğunu, ancak bunun 10'larca milyar dolara kadar çıkabileceğini ifade etti. Çağlayan, özellikle SOCAR'ın yaptığı yatırımları çok önemsediklerine de dikkat çekti.
Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Vera Kobalia da, tüm dünyanın çok önemli ekonomik zorluklardan geçtiğini, ancak üç ülkenin de sergilediği büyük ekonomik performansla tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı projesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kobalia, hükümetlerin arasında önemli bir işbirliği olduğunu kaydetti. BTK projesini çok önemsediklerini anlatan Kobalia, şunları söyledi:
“Üç ülkenin de alt yapıya yatırım yapması çok önemli. Çünkü bu alt yapıyı kullanacağımız, güçlü olduğumuz çok güçlü sektörlerimiz var. Bu güçlü yanlarımızı daha da güçlendirmemiz gerektiğine inanıyoruz.”
Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev ise, bugünkü Forumun Azerbaycan'da çok büyük ilgi gördüğünü bildirdi. Foruma katılan Azerbaycanlı iş adamlarının işbirliğine hazır olduğunu dile getiren Mustafayev, üç ülke arasında olan işbirliğinin, tüm dünyayı kıskandıracak düzeyde olduğunu ifade etti.

 
‘Ablamın hesabını ver’
 
‘Türkçemizi perişan ediyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ'dan önemli açıklama
Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli bir seferiyle ABD'nin Şikago şehrinden ...
İpek'e Türk Dünyası Ödülü
10. Uluslararası Türksoy’la İpekyolu Dergisi “Yılın Altın Adamları” ödülleri, ...
‘Her zaman saygıyla hatırlanacak’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şair ve yazar Abdurrahim Karakoç’un vefatı ...
 
Erdoğan gündemi değerlendirdi
CHP'nin 10 maddelik raporuna da değinen Erdoğan, bu 10 maddelik raporun ...
‘Afrika’ya destek devam edecek’
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
Dökmen öğrencilerle buluştu
Kars Kafkas Üniversitesi’nin 20. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle düzenlenen ...
 
Şehit binbaşı gözyaşlarıyla uğurlandı
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde araziye döşenen mayının patlaması sonucu ...
‘Vatan sağ olsun’
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlerin döşediği mayına basarak ...
6 Haziran’da bir ilk yaşanacak
Venüs geçişinin güvenli bir şekilde izlenebilmesi için TÜBİTAK, Bilim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva