ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
10 Haziran 2012 Pazar - 02:04

‘Türkçemizi perişan ediyoruz’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Bir taraftan dünyaya Türkçe'yi öğretmeye çalışırken, kendi ülkemizde Türkçemizi perişan ediyoruz, Türkçemizi sıkıntıya sokuyoruz. Türkçemize ve kültürümüze karşı ciddi bir saygısızlık yaşadığımızın altını hassaten buradan çizmek istiyorum” dedi.

‘Türkçemizi perişan ediyoruz’

ANKARA (İHA) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Bir taraftan dünyaya Türkçe'yi öğretmeye çalışırken, kendi ülkemizde Türkçemizi perişan ediyoruz, Türkçemizi sıkıntıya sokuyoruz. Türkçemize ve kültürümüze karşı ciddi bir saygısızlık yaşadığımızın altını hassaten buradan çizmek istiyorum” dedi.
Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları Özel Ödül Töreni’ne katılan TBMM Başkanı Çiçek, bir konuşma yaptı. Çiçek, “Avrupa'dan, Asya'dan, Afrika'dan, Okyanus ötesinden, Amerika'dan olmak üzere dünyanın 135 ülkesinden gelerek, bizlere bu güzelliği yaşatan genç kardeşlerimize hoşgeldiniz diyorum” dedi. Çiçek, evrensel duyarlılıkla, sınırları, mesafeleri ve engelleri içlerindeki sevgi deryasıyla aşarak böylesi bir tablo ortaya çıkaranları kutladığını, zor şartlar altında dünyanın çeşitli bölgesinde altın bir nesil yetiştirmeye çalışan idealist ve fedakar öğretmenleri tebrik ettiğini dile getirdi.
“Sadece Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar değil, Amerika'dan Japonya'ya kadar Türkçe konuşarak seyahat edilebilir bir dünya hedefimiz olmalıdır” diyen Çelik, “Duyuş, düşünüş ve inanışımızı en duru şekilde ifade edebildiğimiz Türkçemizi sadece konuşma dili olarak değil aynı zamanda bilim, sanat ve edebiyat dili olarak da bilmek, anlamak ve kavramak durumundayız” ifadelerini kullandı.
“TÜRKÇEMİZİ PERİŞAN EDİYORUZ”
Türkçe'nin önemine değinen TBMM Başkanı Çelik, “Bugün burada gerçekten inanarak söylediğim bir husus var, muhteşem bir tabloyu yaşıyoruz. Bu muhteşem tabloyu yaşatanlar, dünyanın 135 ülkesinden gelen, Türkçe'nin dervişleri, gönül erlerinin gayretiyle, sabrıyla, çabasıyla, inancıyla ortaya koyduğu bir tablodur. Biz bir taraftan dünyaya Türkçe'yi öğretmeye çalışırken, kendi ülkemizde Türkçemizi perişan ediyoruz. Türkçemizi sıkıntıya sokuyoruz. Türkçemize ve kültürümüze karşı ciddi bir saygısızlık yaşadığımızın altını hassaten buradan çizmek istiyorum. Kişi, kurum ve kuruluşların büyük bir saygısızlık içerisinde Türkçe'ye karşı maalesef büyük bir lakayıt içerisinde olduğunu görmemiz lazım. Bu tören Ankara'da yapılıyor. Bu salonun dışına çıkın, Tandoğan'dan başlayın. Sokağın sağına bakın soluna bakın. Yabancı tabelalardan geçilemiyor. Acaba biz Türkiye'de miyiz, Ankara'da mıyız yoksa yabancı bir ülkenin sokaklarında mı dolaşıyoruz. Bu bir aymazlıktır, bu milletimize ve kültürümüze karşı ciddi bir sorumsuzluktur” dedi.
Çiçek, “Dünyanın dört bir tarafına Türkçe öğretmeye çalışan bir milletin çocukları, kendi kültürüne karşı, kendi diline karşı bir aymazlık içinde olamaz ve olmamalıdır. Dolayısıyla bize bu muhteşem tabloyu yaşatanları bir defa daha tebrik ederken, takdir ederken, öbür taraftan da bu söylediğim hususları vicdanlarınıza ve sorumluluğunuza havale ediyorum” diye konuştu.

 
Çağlayan son noktayı koydu
 
Bariyersiz yol sürücüleri korkutuyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 13 Haziran 2012 Çarşamba 09:48

Sayın Başkan,Dadaşlar Diyarı'ndan,Zat-ı Âlinize sesleniyorum.Lütfen bunu duyunuz.Sayın Başkan,icraatın başındası nız,neden şikayet ediyorsunuz? Kanun yapan,kanunları ugulayan sizsiniz. Yapılmaz demeyiniz,bal gibi yapılabilir Karamanoğlu Mehmet Bey,13 Mayıs 1277 yılında,güzel ve zengin Türkçe'mizin,o zaman hakim dil olan Farsça karşısında yıprandığını görünce Türkçe'yi korumak amacıyla o ünlü fermanını yayımlayarak güzel dilimizi koruma altına aldı ve bu konuda da başarıya ulaştı.Sayın Başkan, şu anda siz de hükümet olarak bunu, çıkaracağınız kanunla,Mehmet Bey gibi ve bal gibi yaparsınız.Mühür sizde, çoğunluk sizde, haydi buyurun çıkarın fermanı(kanunu)koruyun bu güzelim Türkçe'mi.Hani meşhur sözümüzdür "Mühür kimde ise Süleyman odur" buyurun haydi yapın bu icraatı,asırlarca bu yüce Milletin gönlünde taht kurun.İcraatın başı sizsiniz,neden şikayet ediyorsunuz ki?Kim yapacak bunu?Herhalde Estonya, İspanya hükümetleri değil siz yapacaksı nız.Lütfen bunu yapınız.Haydi,haydi!

Yorumu oyla      6      4  
Ercan Demirceylan 10 Haziran 2012 Pazar 22:11

Bir yandan 'Türkçe Olimpiyatları' gibi hepimizin gurur duyması gereken muhteşem bir organizasyon yapılırken aynı anda Diyarbakır da bu organizasyon içinde Kürtçe şarkılar söyleniyor ve katılanlara Türkçe söylenenler Kürtçeye çevriliyor.Sanki Diyarbakır halkı Türkçe bilmiyor muamelesi yapılıyor.Ha sahi Türkçe Olimpiyatları mı dediniz,yoksa dünyaya Kürtçe olimpiyatlarının ayak seslerini mi duyurmak için böyle bir şey yaptınız.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Karakoç adı hafızalarımızdan silinmeyecek’
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kıymetli şair ve yazar, değerli ...
Başbakan’dan Karakoç’a vefa
Ünlü Türk Şairi Karakoç'un Taceddin Dergahı'na defnedilmesi yönündeki ...
ETÜ 500 öğrenci alacak
Erzurum Teknik üniversitesi 2012-2013 eğitim- öğretim yılı öğrenci kontenjanı ...
 
‘Müftüler, şehrin manevi mimarları’
Prof. Dr. Mehmet Görmez, din hizmeti kavramının zamanla yarıştığını ve ...
Anadolu Markaları yarışacak
Türkiye Finans Katılım Bankası desteğiyle düzenlenen Anadolu Markaları ...
Osmaniye şehidine ağladı
Diyarbakır'ın Lice ilçesi Tapantepe mevkiinde PKK'lıların araziye döşediği ...
 
Kahraman Tufan'a vefa
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Görmez'den kürtaj yorumu
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, “Anne karnındaki ceninin ...
Akdağ'dan 'kürtaj' açıklaması
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Eğer kürtaj sadece annenin ya da bebeğin sağlığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva