ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
13 Haziran 2012 Çarşamba - 03:49

Şahin PMYO mezunlarına seslendi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezuniyet törenine katıldı.

Şahin PMYO mezunlarına seslendi

RECEP ÇELİK
SİİRT (İHA) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezuniyet törenine katıldı.
Helikopterle Diyarbakır’dan Siirt‘e gelen Bakan Şahin ve Kılıçlar, Siirt Valisi Musa Çolak tarafından karşılandıktan sonra PMYO'ya geçti. Siirt PMYO mezuniyet töreninde konuşan Bakan Şahin, bakanlık olarak PMYO okullarına büyük önem verdiklerini söyledi. Şahin, "En önemli polis kaynağımız bu okullarımızda yetişmektedir. Bu okullarımızda yetişen polislerimiz emniyet teşkilatımızın vitrinini oluşturmaktadırlar. Genç polislerimizin iyi yetişmesi için hiçbir çalışmadan uzak durmamaktayız. Polislerimizin iyi yetişmesi son yıllarda yükselen polis imajını ve güvenirliliğini daha da arttırmaktadır. Bugün Siirt ilinin de dahil olduğu 26 farklı ilimizde PMYO tarafından eğitim verilmektedir. Gençlerimiz bu okullarda iki yıllık mesleki eğitim sonrasında polis olarak emniyet teşkilatımıza katılıyor. Bu okullarımızda toplam 15 bin 876 öğrencimiz öğrenim görmektedir. 2012 yılında yani içinde bulunduğumuz hafta içerisinde bu okullarımızdan toplamda 7 bin 377 öğrenci mezun olacaktır. Vatandaşlarımızın güvenlik güçlerimizden yegane isteği, huzur ve güven içerisinde endişe duymadan yaşama ve kendisini korkusuzca ifade edebilme arzusudur. Günümüzde terör başta olmak üzere dünyadaki birçok olumsuz gelişme insanların can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale gelmiştir. Güvenlik hizmetleri eskiye nazaran daha çok ihtiyaç duyulan hizmet haline gelmiştir. Bakanlık olarak her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlarımıza iç güvenlik hizmetini iyileştirerek ve geliştirerek sunmanın gayreti içerisindeyiz. Sunduğumuz tüm hizmetlerde olduğu gibi güvenlik hizmetlerinde de vatandaş memnuniyetini sürekli ön planda tutmaktayız. Güvenlik hizmetlerini sunarken özgürlüklerin korunmasına çok ama çok özen göstermekteyiz. Çünkü bilmekte ve inanmaktayız ki, özgürlüklerin olmadığı yerde güvenliğin bir anlamı kalmayacaktır. Yine güvenliğin olmadığı bir ortamda da özgürlüğün adı kalmayacaktır. Bu bilinçle bütün çalışmalarımızı özgürlük ve güvenlik birlikteliğini gözeterek yürütmekteyiz. Polis kendisine emanet edilen canı ve malı iyi korumak, halkın huzur ve güven ortamını kalıcı hale getirmek, bireylerin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına almakla görevlidir. Bu görevlerini iyi yapmak zorundadır. Aksi takdirde polisimiz, jandarmamız, güvenlik teşkilatımız bu görevlerini yapmada kendi başarılarını daha yukarılara taşıyamazsa kendi varlığını sorgulanır hale getirilmesine sebep olur. Biz bakanlık olara polisimizin ve jandarmamızın mevzuatın verdiği görevleri, vatandaşımızın layık olduğu en iyi şekilde yapması için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. Polis sokaktaki tavrıyla, vatandaşımıza yaklaşımıyla sadece kendi kurumunu ve şahsını değil, aynı zamanda devletin saygınlığını ve milletin hayatiyetini ve varlığını temsil etmektedir” dedi.
Törende bir konuşma yapan Siirt Valisi Musa Çolak ise, günümüzde en büyük yatırımın, insana yapılan yatırım olduğunu söyledi. Çolak, "Bu gerçekten hareketle, burada, çağdaş normlara sahip, insan haklarına saygılı, Atatürk ilkelerine bağlı, yarının polislerini yetiştiriyoruz. Onlar, bu güzide okuldan asil milletimize hizmet etmeye hazır ve onun onurunu yaşama heyecanı ile mezun olmaktadırlar. Bugüne kadar, çalışmalarını yakinen takip ettiğim bu okulumuzun, eğitim ve öğretimin en üst düzeyde yürütülmesi bağlamında, kendilerine her türlü desteği sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Polisimiz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, ülkenin her köşesinde; haksızlığa, usulsüzlüğe, kanunsuzluğa, çetelere, trafik terörüne, yolsuzluk yapanlara ve masum halkımızı her ne sebeple olursa olsun, zarar vermek isteyenlere, asla fırsat vermeyecektir” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra, dereceye giren öğrencilere ödülleri Bakan Şahin, Vali Çolak ve AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile diğer yetkililer tarafından verildi. Yemin ve halk oyunları gösterisinin ardından dönem birincisi Rıza Eyvallı tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Tören keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.
İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN BİTLİS’TE
 İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, dünyadaki birçok olumsuz gelişmenin insanların can ve mal güvenliğini zora soktuğunu belirterek, “Bizler vatandaşımıza en iyi hizmeti verme çabasındayız” dedi.
Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) bu yıl 3’ncü mezunlarını verdi. Okulun konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan PMYO Müdürü Kenan Özgür, bu yıl okulun 232 mezun verdiğini, okulun kapasitesinin ise önümüzdeki yıldan itibaren artırılacağını söyledi. Özgür, “Okulumuzun açılmasıyla bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlanmıştır. Okulumuzun bulunduğu bölgede yoğun kış şartları yaşanıyor. Burada kapalı bir poligonumuz yok. Hava şartları elverdikçe bir poligon inşa etmeye çalışıyoruz. Bu konuda siz değerli bakanımızdan atış poligonumuz için destek bekliyoruz” dedi.
Öğrencilerine de seslenen Özgür, “Sevgili öğrencilerimiz, bu okulu ve Bitlis’i unutmayınız. Sizin bu okuldan mezun olmanız ne kadar önemli ise, Türkiye’nin her yeri de sizin için o kadar önemlidir. Almış olduğunuz eğitimle, hukukun üstünlüğüne yer vererek, karşınıza çıkacak her türlü sorunda bunların üstesinden geleceğinize inanıyorum. Sizleri uğurlarken Atatürk’ün gösterdiği aydınlık bir gelecekte sizlere başarılar diliyorum” dedi.
Bakan İdris Naim Şahin ise, Bitlis PMYO’nun mezuniyet töreni dolayısıyla bir araya gelmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu anlamlı ve önemli günde burada olmak, gençlerimizin bugününe ortak olmak bizleri mutlu etmiştir. Bugün seçkin eğitim kurumunda 2 yıllık eğitimlerini tamamlayan 232 genç kardeşimiz polis teşkilatına katılmaktadırlar. Emniyet teşkilatı yeni bir güç ve dinamizm kazanmıştır. Bu arkadaşlarımız eminim ki çok da başarılı işler yapacaklar. Vatandaşlarımızın biz güvenlik güçlerinden tek isteği güvenli ve korkusuzca yaşama isteğidir. Dünyadaki birçok olumsuz gelişmeler insanların can ve mal güvenliğini zora sokmuştur. Bizler vatandaşımıza en iyi hizmeti verme çabasındayız. Polis, bu görevini devletin saygınlığı ve milletimizin varlığını ifade etmektedir. Güvenlik ve özgürlük dengesinin korunması, her şeyden önce personelin eğitimi ile doğrudan etkilidir. İçişleri Bakanlığı olarak bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktayız. Mezun kardeşlerim güzel ve unutulmayacak günler geçirdiğiniz okulunuzdan bugün ayrılıyorsunuz. Burada kardeşlik ve yardımlaşmayı öğrenerek mezun oldunuz. Halkın hizmetine koşmayı ilke edindiniz. Ülkemizin ve emniyet teşkilatının geleceği olacaksınız. İyi eğitilmiş ve ufku geniş polisle rol alacaksınız. Emniyet teşkilatı sizlerle büyük güç kazanacaktır. Sizlerin özgür düşünme, iyi muhakeme ve süratli karar verme yetkisine sahip olan kişiler olmanızı istedik. İnsan haklarına sahip, toplumsal değerlere sahip, mesleki etik değerlere sahip ve birlikte ekip olma alışkanlığını kazanmış bilgi çağının polisleri olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin emanetçileri olduğunuzu unutmayınız. Sizlerde kendinizi yenilemeye çalışınız. Emniyet teşkilatı kamuoyu araştırmalarında güvenlik açısından ilk sıralarda yer alıyor. Sevgili gençler, bugünden itibaren görev alacağınız emniyet teşkilatı sizlerden iyi mesailer beklemektedir. Görevi insan hak ve özgürlüklerine bağlı olarak yerine getiriniz. Vatandaşlara mutlaka iyi davranınız. Sizlerin bu mesleği seçmenizde, sizlere destek olan değerli ailelerinize ve mesleğe yetiştirilmenizde emeği geçen okul yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kutsal vatanımıza hizmet esnasında tereddüt etmeden şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Mezuniyetiniz, memuriyetiniz kutlu olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.

 
FÜ’den Türk Musikisine hizmet
 
Şehide son görev
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Darbe Komisyonu Er'i dinledi
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyeleri, 1960 darbesi ve 71 muhtıraları ...
'Söz de karar da milletindir'
Partisinin 4. Olağan İzmir İl Kongresi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip ...
Şehit Can gözyaşlarıyla uğurlandı
Hakkari Yüksekova’da şehit düşen Jandarma Komando Er Tuncay Can (21), ...
 
Çağlayan son noktayı koydu
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki ...
Akdağ'dan önemli açıklama
Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli bir seferiyle ABD'nin Şikago şehrinden ...
İpek'e Türk Dünyası Ödülü
10. Uluslararası Türksoy’la İpekyolu Dergisi “Yılın Altın Adamları” ödülleri, ...
 
‘Her zaman saygıyla hatırlanacak’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şair ve yazar Abdurrahim Karakoç’un vefatı ...
Erdoğan gündemi değerlendirdi
CHP'nin 10 maddelik raporuna da değinen Erdoğan, bu 10 maddelik raporun ...
‘Afrika’ya destek devam edecek’
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva