ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>TÜRKİYE
18 Kasım 2015 Çarşamba - 01:55

‘En önemli öncelik yeni anayasa’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin yeni dönemde en önemli önceliğinin yeni bir anayasa olduğunu söyledi.

‘En önemli öncelik yeni anayasa’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin bu yeni dönemde en önemli önceliği yeni bir anayasadır. Artık Türkiye, demokrasi ruhuna uymayan, darbe anayasası ile yönetilemez. Güçler ayrılığı prensibine, insan onuruna dayalı, özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır. Türkiye'nin değişim şartlarıyla uyumlu yeni bir anayasa hedefini bu dönemde inşallah gerçekleştireceğiz" dedi.

Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kadınların izzet ve onurunu korumanın en büyük vazifeleri olduğunu belirtti.

"Kim ne gerekçeyle olursa olsun herhangi bir kadınımızı incitirse, bilinsin ki o incinen kadınımızın siyasi görüşü ne olursa, onu inciten kim olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun onun karşısında olacağız" diyen Davutoğlu, fiili veya sözlü olarak kadına karşı şiddetin Türkiye'nin her bir köşesinden silinene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Gençlere seslenen Davutoğlu, "Şiddete başvurmadan, silahı herhangi bir şekilde şiddet unsurunu eline almadan, gençler, siyasete aşkla, şevkle ve fikri mücadeleye derinlikle gelin. Hiçbir zaman hiçbir güç sizin sesiniz kesmeyecek. Gençlerimizin fikir beyan etmeleri önünde herhangi bir engel olursa onun karşısında biz duracağız ama gençlerimiz de şiddete başvurmayacak" ifadesini kullandı.

Gençlere statükoya teslim olmamaları uyarısında bulunan Davutoğlu, "Eğer uluslararası statüko eşitsizlik üzerineyse eğer uluslararası statükoda zalimlerin sesi yükseliyorsa siz de mazlumların sözcüsü olun. Gençlik yıllarında zalimlere karşı mazlumları gönülden desteklemeyenler daha olgun yaşlarda aşkla bir davaya sahip çıkamazlar. Gençlik yaşında bir aşkı, bir dava aşkını gönülden hissedemeyenlerin daha ileri ki yaşlarda gece gündüz milletle birlikte bir hizmet gayretine yönelmesi çok zor olur. Kim gençlerimizin sesini kısmaya kalkarsa, kim gençlerimizin önüne engel çıkarmaya kalkarsa o engelleri biz kaldıracağız. Ama gençlerimiz de bize ilimle, irfanla, aşkla, heyecanla, yeni bir neslin Türkiye'de yükselmekte olduğu müjdesini verecek şekilde hep önümüzde olacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

2019'da ilk defa oy kullanacak gençlere de seslenen Davutoğlu, "Kendinizi geleceğe hazırlayın. Biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin. Gençliğine güvenen hiçbir siyasi hareket kaybetmemiştir" dedi.

AK Parti gençlerinin şiarlarının hep aynı şiar olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bizler, Doğu'da, Batı'da, Kuzey'de, Güney'de, o gençlerin ne dağlarda heba olmasını ne de hapishane köşelerinde ömürlerinin geçmesini istiyoruz. Bizler o gençlerin kütüphanelerde, müzelerde, bilim merkezlerinde, spor salonlarında, omuz omuza her alanda bir arada olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİZ ODAĞINDA İNSAN OLAN, İNSANA HİZMETİ ESAS OLAN BİR SİYASETİN TEMSİLCİSİYİZ"

Belediye başkanları ve belediye meclislerinde görev alanlara da seslenen Başbakan Davutoğlu, AK Partiye'ye oy veren veya vermeyen ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara hizmet edilmesi gerektiğini söyledi.

Belediye başkanlarından, AK Parti siyasetinin ahlaki duruşunun korunmasının yanı sıra şehir kültürü, tabii ve tarihi güzelliklerin korunmasına da özel dikkat gösterilmesini isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti:"Her bir şehrimiz kendi güzelliklerini barındırıyor. Şehirleri güzelleştiren iki husus vardır. Bir, vatanımızın doğal güzel zenginliği, ikincisi ise tarihimizin derin kültürel zenginliği. İkisine de zarar verilmesine izin vermeyeceksiniz. Yanlış bir şey gördüğüm için değil ama zikretmek için vurguluyorum. Biblo bir kent olarak gördüğüm için... Mesela Amasya'da o Yeşilırmak'ın kenarındaki evleri gölgede bırakacak yüksek bir bina, o şehre yapılan bir katliamdır. Yapıldığı için söylemiyorum, güzel bir misal olsun diye söylüyorum. Mardin Büyükşehir Belediyesi biz de değil ama her bir taşın korunmasında orada belediye meclis olan arkadaşım ve milletvekillerim sorumludur. Özellikle bizde olmayan büyükşehir belediyeleri, belediyelerin bulunduğu yerlerdeki arkadaşlarımız, il başkanlarımız tek tek takip edecekler. Doğal ve tarihi zenginliği zarar ve helal gelmemesine özen gösterecekler."

Türkiye'nin tüm kentlerini mercek altına alacaklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bizim dönemimizde Rabbimizin bu topraklara lütfettiği çevre güzelliğini rencide edecek, ecdadımızın bize emanet ettiği tarihi eserleri gölgede bırakacak tek bir belediye uygulamasını görmek istemiyoruz. Biz odağında insan olan,insana hizmeti esas olan bir siyasetin temsilcisiyiz. Temel önceliğimiz bundan sonra da insanımıza hizmet etmek olacaktır. Türkiye'yi yeniden inşa ederken aynı özgüvenle davranacağız, Türkiye'yi kendi ayakları üzerinde duran bir ülke haline getireceğiz.

Biz hiç bir dönemde günü kurtarma siyasetine prim vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Ne bugünün meselelerini ihmal ederiz, ne yarını unuturuz, ne geleceğe hazırlanmaktan geri kalırız. Türkiye için birçok alanda yeni açılımlara ihtiyaç duyduğumuz çok önemli bir dönemin eşiğindeyiz. Bu tarihi açılımları birer atılıma dönüştürecek kadro bu kadrodur."

"HERKESİN MUTLU OLACAĞI BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"

Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı gerilimlere değinen Davutoğlu, bütün bu gerilimleri sona erdirmek, kutuplaşmaları gidermek ve insanlar arasındaki muhabbeti geliştirmek istediklerini söyledi.

Türkiye'de yaşayan insanların enerjisinin, dinamizminin, gelecek umudunun kutuplaştırıcı söylemlerle heba olup gitmesine asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, belli bir kesime hitap eden, kendi topluluklarını tatmin etmek için kutuplaştırıcı dilden medet uman siyasi partilerin, bu ülkenin enerjisini tüketmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Davutoğlu, ortaya çıkan yeni ihtiyaçların farkında olduklarını, büyük bir yapısal reform başlatmak için gerekli hazırlıkları yaptıklarını dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Türkiye'nin bu yeni dönemde en önemli önceliği yeni bir anayasadır. Artık Türkiye, demokrasi ruhuna uymayan, darbe anayasası ile yönetilemez. Güçler ayrılığı prensibine, insan onuruna dayalı, özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır. Türkiye'nin değişim şartlarıyla uyumlu yeni bir anayasa hedefini bu dönemde inşallah gerçekleştireceğiz. Yeni anayasa ile birlikte inanıyorum ki bütün toplum kesimlerinin katılımı içinde olacağı yeni bir dönem başlayacak.

Önümüzdeki dönemde farklı sosyal kesimlere yönelik reform çalışmalarımız da yoğunlaşarak devam edecek. Özgürleştirici ve sosyal hayatı olumlu yönde düzenleyici reformlar yapacağız. Biz inancı, mezhebi, ırkı, dili, siyasi düşüncesi, ekonomik seviyesi ne olursa olsun herkesin mutlu olacağı bir Türkiye istiyoruz. Herkesin kendisini rahatça ifade edebileceği, kendisini eşit gördüğü bir Türkiye istiyoruz. Bütün vatandaşlarımızı bu reform sürecine katacağız, herkesi dinleyeceğiz."

Davutoğlu, Türkiye'de temsil sisteminin tıkanıklığa yol açan arızalarını gidermek için gereken düzenlemeleri yapacaklarını kaydetti.

"BÜYÜK YATIRIMLARI TAMAMLAYARAK, MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ"

Ekonomide de gereken reform adımlarının atılacağını aktaran Davutoğlu, "Yeni gelişen şartlara uygun yapısal reformları mutlaka tamamlayacak, hayata geçireceğiz. Seçim meydanlarında milletimize ne söz verdiysek ilk üç ay içinde hepsini teker teker yapacağız, sözünün gereğini yapan bir parti olma anlamında sicilimizi bembeyaz tutacağız" diye konuştu.

Mali disiplinden taviz vermeden farklı toplum kesimlerini rahatlatacak her türlü tedbirin alınacağını anlatan Başbakan Davutoğlu, "Bu ülkedeki ekonomik gelişimi ve refahı arttıran çiftçiye, emekliye, esnafa, memura her kesime bu refahı yansıtmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde, geçen hükümetlerimiz dönemimizde başlattığımız bütün büyük yatırımları tamamlayarak, milletimizin hizmetine sunacağız" dedi.

"YEPYENİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ"

Antalya'da gerçekleşen G20 Zirvesi'nin Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin göstergesi olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Dönem başkanı olarak dünyanın önemli liderlerini, küresel ekonominin söz sahiplerini ülkemizde misafir ettik. 13 yıl gibi kısa bir zamanda IMF kapılarında borç almayı bekleyen Türkiye, dünya ekonomisinin devlerine başkanlık edecek bir seviyeye geldi. Bugün geldiğimiz noktayı güzel bir başlangıç noktası olarak alıyor ve gözümüzü daha yüksek seviyelere, daha büyük hedeflere doğru çeviriyoruz. İnşallah 78 milyon insanımızın umutlarıyla, hayalleriyle, beklentileriyle yepyeni bir Türkiye inşa edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Felaket tellallığı yapanların, bugün yine kargaşadan menfaat temin etmeye çalıştıklarını söyleyen Davutoğlu, "Bu ülkenin istikrarı üzerinde oyunlar oynamanın gayreti içindeler ama başaramayacaklar. Çok açık ve net olarak söylüyorum; Türkiye'ye inanmayanlar mutlaka kaybedecekler. Türkiye çok iyi bir yolda, çok güzel bir geleceğe doğru ilerliyor. Bu yolda biz birbirimize inanıyoruz, güveniyoruz, milletimize inanıyor, milletimize güveniyoruz" diye konuştu.

En kısa zamanda teşekkür ziyaretleri için 81 ili tekrar ziyaret edeceğini dile getiren Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde partisinin en başarılı il, ilçe ve belde başkanları ile ayrı görüşme gerçekleştirdi.

 
Erzurum çekte de itibarlı il
 
26’ıncı Dönem Hayırlı Olsun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Milletin gündemini gündem edindik’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Biz daima milletin verdiği ...
‘Tek sebebi samimiyet’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde, ...
Güllüce Tapu Reformunu paylaştı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Biz 26 ülkenin tapu kayıtlarını ...
 
‘Önce küresel barış’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ ‘Küresel barış ve istikrar sağlanmadan, güçlü ...
Erdoğan, Mülteci Kadınlar Paneli’nde konuştu
Sözlerine Paris’teki saldırıları kınayarak başlayan Emine Erdoğan, ‘Dünyanın ...
Cumhurbaşkanı G-20’ye seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da süren G-20 Liderler Zirvesi ...
 
Görmez’den Dünya Liderlerine açık mektup
Görmez, Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili, "Bu insanlık dışı saldırıyı ...
Erdoğan ve Obama'dan ortak açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya’ya gelen ABD ...
Yüksek Hızlı Tren Projesinde dev adım
Edirne-Kars Yüksek Hızlı Tren projesi çerçevesinde hazırlanan ‘Demiryolu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva