ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
17 Kasım 2015 Salı - 05:37

Güllüce Tapu Reformunu paylaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Biz 26 ülkenin tapu kayıtlarını barındıran idareye sahip bir Cumhuriyetiz” dedi.

Güllüce Tapu Reformunu paylaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı arasında yapılan protokol dahilinde, Tapu Müdürlüklerine kurulan “Kiosk Cihazının” tanıtım programına katıldı.

Vatandaşların tüm tapu ödemelerini bankaya gitmeden, tapu dairesinde elektronik ortamda anında ödeyebileceği “Kiosk Cihazının” tanıtım programında açıklamalarda bulunan Bakan İdris Güllüce, Tapu İdarelerinin Türkiye’nin en eski kurumlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Dünya da iftihar ettiğimiz bir cümle var: “Biz 26 ülkenin tapu kayıtlarını barındıran idareye sahip bir Cumhuriyetiz” diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 26 ülkenin tapu kayıtlarını barındırıyor. İşlem itibariyle günde takriben 40 bin işlem yapan bir kurumdur. Teknolojiyi çok iyi kullanan bir kurumdur. Bu sebeple yeni bir teknolojik yenilik ortaya koydu. Eğer devletimizin tüm kurumları, yatırımcılarımız, vatandaşlarımız çok daha hızlı hareket etmezlerse teknolojiye ve ekonomik kalkınmaya yeterince uyamamış oluruz. Tapu idaresi yaptığı bu işlemlerin çoğunda genel prensibe uymaktadır. Şimdi 5 lira, 10 lira gibi bir para yatıracaksınız. Alırsınız buradan bir makbuz çık git bankada bir kuyruğa gir sonra makbuzu getir. Bunların hepsi şimdi kalktı. Bu bütün Türkiye’ye de zaman içerisinde yayılacak. Ayrıca Takas Bank ile ilgili de çok fazla duyurusu yapılamadı. O da bir kolaylık oldu. Yine Tapu İdarelerinin içerisinde alan ve satanın birbirine ödeyeceği paranın orada ödenebilmesinin imkanlarını sağlayan bir yenilik ile başlandı. Her iki çalışma için de bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dünyada ki diğer tapu idarelerine de örnek olacağını düşünüyorum.”

Vatandaşların, kiosk aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden TC kimlik numarası ve vergi kimlik numaraları ile SMS’te bildirilen 12-13 haneli e-tahsilat numarasıyla giriş yaparak harçlarını ödeyebildiği sistemin sağlayacağı kolaylıkları anlatan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal, “Tapu Müdürlüğündeki işlemlerde vatandaşların hazine hesabına yatırması gereken harçlar var. Bu harçlar ile ilgili olarak vatandaşlarımız, müracaatından sonra bankaya gidip bankada bu harcı yatırıp harcı yatırdığına dair dekont getiriyordu. Biz bu süreçleri geliştirmek için e-tahsilat uygulamasına geçmiştik. E- tahsilat uygulamasında da vatandaşlarımız internet yoluyla kendi hesabından harçları yatırabilir hale gelmişti. Biz sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda bu süreci daha da geliştirmek amacıyla Kiosk uygulamasını geliştirdik. Küçük miktarlardaki harçlarda bile vatandaşlarımız tapu dairesine müracaat ettikten sonra ya evine ya ofisine dönüp internet yoluyla harcı yatırıyordu. Veya bankaya gidip bankamatikle veya normal bankacılık işlemleriyle harcını yatırıyordu. Bunu da basitleştirmek düşüncesiyle Kiosk uygulamasına geçtik. Kiosk uygulamasıyla vatandaşımız yatırması gereken harcı geliyor kendisi burada kendi kredi kartından veya banka hesabından bu harcı yatırabiliyor. Bu harcı yatırmasının ardından bizim sistemimize harcın yatırıldığı görüldüğü için işlemlere beklemeksizin tapu dairesinde devam ediyor. Bunu biz Ankara’da 3 İlçemizde Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören Tapu Müdürlüğü’nde pilot olarak uygulamaya başladık” ifadelerini kullandı.

 
‘Önce küresel barış’
 
‘Tek sebebi samimiyet’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Önce küresel barış’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ ‘Küresel barış ve istikrar sağlanmadan, güçlü ...
Erdoğan, Mülteci Kadınlar Paneli’nde konuştu
Sözlerine Paris’teki saldırıları kınayarak başlayan Emine Erdoğan, ‘Dünyanın ...
Cumhurbaşkanı G-20’ye seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da süren G-20 Liderler Zirvesi ...
 
Görmez’den Dünya Liderlerine açık mektup
Görmez, Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili, "Bu insanlık dışı saldırıyı ...
Erdoğan ve Obama'dan ortak açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya’ya gelen ABD ...
Yüksek Hızlı Tren Projesinde dev adım
Edirne-Kars Yüksek Hızlı Tren projesi çerçevesinde hazırlanan ‘Demiryolu ...
 
Cumhurbaşkanı’ndan G-20 değerlendirmesi
G20'nin ilk toplantısını, dünya ekonomik krizinin de yoğun olduğu 2008'de ...
"Bu mücadele yürüyecek"
Davutoğlu, "Biz 23 Temmuz'da Barış ve Huzur operasyonu başlattığımızda, ...
‘Bu istikrar ortamı sürecek’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Bizim size vereceğimiz teminat şudur. Başbakan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva