ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>TÜRKİYE
16 Kasım 2015 Pazartesi - 03:56

Erdoğan ve Obama'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya’ya gelen ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Obama dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya’ya gelen ABD Başkanı Obama ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’teki terör saldırılarını kınayarak, “Terörün dini, ırkı, milleti, vatanı yoktur ve Paris’tekinde de aynen Ankara’da, Gaziantep’te, Suruç’ta ve Diyarbakır’da olduğu gibi kolektif bir terörle karşı karşıya kaldık” dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin dönem başkanlığında ve ev sahipliğinde gerçekleyen G-20 Liderler Zirvesi içen Antalya’ya gelen ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi.

Regnum Otel’de gerçekleşen görüşmedeki Türk heyetinde; Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın ile Milletvekilleri Berat Albayrak ve Binali Yıldırım hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

“G-20 ZİRVESİNDE ULUSLARARASI TERÖRİZME YÖNELİK TAVIR ALINACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te 129 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör eyleminin damgasını vurduğu G-20 Zirvesi’nin çok farklı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekerek, zirvenin belirlenen başlıklar altında devam ettirileceğini; ancak uluslararası terörizme yönelik tavrın, G-20 Zirvesi’nde çok keskin ifadelerle karşılık bulacağına inandığını söyledi.

Kolektif bir terörizm ile karşı karşıya olunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörün dininin, milletinin, ırkının ve vatanının olmadığını belirterek, “Paris’tekinde de aynen Ankara’da, Gaziantep’te, Suruç’ta ve Diyarbakır’da olduğu gibi kolektif bir terörle karşı karşıya kaldık. Bu terör eylemi sadece Fransız halkına karşı değildir, tüm insanlığa karşıdır” dedi.

“DÜNYA BARIŞINA KATKIDA BULUNMAK İÇİN DAYANIŞMAMIZI KARARLILIKLA DEVAM ETTİRECEĞİZ”

G-20 Zirvesi’nde iklim değişikliği, mülteci meselesi, dünyadaki finansal ve ekonomik gelişmelerin değerlendirileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Obama ile yaptıkları görüşmede Suriye’de yürütülen DAEŞ ile mücadeleyi, Koalisyon Güçleri noktasında bundan sonra atacakları adımları değerlendirme ele alma fırsatı bulduklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD’nin model ve stratejik ortaklar olarak bundan sonraki süreçte de dayanışmalarını dünya barışına katkıda bulunmak için kararlılıkla devam ettireceklerini de sözlerine ekledi.

ABD BAŞKANI OBAMA: “ANKARA VE PARİS SALDIRILARI BÜTÜN İNSANLIĞA KARŞI YAPILMIŞ SALDIRILARDIR”

Açıklamasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye’ye ve Antalya halkına misafirperverlikleri ve G-20 Zirvesi’nde yaptıkları hazırlıklar için teşekkür ederek başlayan ABD Başkanı Obama da G-20’nin, geleneksel olarak küresel ekonomi konularını tartışmak için bir platform oluşturduğunu, ancak Paris’teki terör saldırısından sonra zirveye acil konuların da dâhil olacağını söyledi.

Ankara’daki saldırıda olduğu gibi, masum insanları hedef alan Fransa’daki saldırının da, tüm insanlığa yapılmış bir saldırı olduğunun altını çizen Başkan Obama, “İkimiz de Cumhurbaşkanı Hollande’a söylediğimiz gibi, onlarla dayanışma içinde duruyoruz ve bu hain saldırıların faillerinin adaletle yüzleşmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Türkiye’nin, hem Suriye hem Irak’ta DAEŞ tehdidi ile birlikte savaşma noktasında önemli bir koalisyon ortağı olduğunu vurgulayan Başkan Obama, görüşmeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Bir NATO müttefiki olarak DAEŞ’e karşı yapılan mücadelede Türkiye çok önemli bir ortak olmuştur. Aynı zamanda Suriye’deki felaket ortamını gidermek için önemli bir ortak olmaya devam etmektedir. Dolayısıyla çok verimli bir toplantımız oldu. Koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütmeye karar verdik. Türkiye- Suriye sınırında DAEŞ tehdidi ile nasıl başa çıkabileceğimizi görüştük, Viyana’daki diplomatik gelişmelerden bahsettik. Hem Ankara’da, hem Paris’te, hem Suriye’de felaket acılar yaratan DAEŞ tehdidi ile nasıl başa çıkabileceğimizden bahsettik.”

Türkiye’nin ve Türk halkının, çoğu Suriye ve Irak’tan olmak üzere 2 milyona yakın mülteciyi barındırdığını ve bunun çok ağır bir yük olduğuna işaret eden ABD Başkanı Obama, ABD’nin de Suriye halkına insani yardımda bulunan öncü ülkelerden biri olduğunu hatırlattı ve yaptıkları görüşmede, diğer ülkelerin de insani yardım noktasında neler yapabileceğini konuştuklarını kaydetti.

Görüşmede G-20 Zirvesi’nin gündemindeki iklim değişikliği ve kapsayıcı büyüme konularını da ele aldıklarını belirten ABD Başkanı Obama, başarılı geçeceğinden emin olduğu G-20 Zirvesi’ndeki liderliği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.

 

 

 
Yüksek Hızlı Tren Projesinde dev adım
 
Görmez’den Dünya Liderlerine açık mektup
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksek Hızlı Tren Projesinde dev adım
Edirne-Kars Yüksek Hızlı Tren projesi çerçevesinde hazırlanan ‘Demiryolu ...
Cumhurbaşkanı’ndan G-20 değerlendirmesi
G20'nin ilk toplantısını, dünya ekonomik krizinin de yoğun olduğu 2008'de ...
"Bu mücadele yürüyecek"
Davutoğlu, "Biz 23 Temmuz'da Barış ve Huzur operasyonu başlattığımızda, ...
 
‘Bu istikrar ortamı sürecek’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Bizim size vereceğimiz teminat şudur. Başbakan ...
‘Anayasada herkes kendini bulsun’
Davutoğlu, " Öyle bir anayasa yazalım ki herkes kendini o anayasada bulsun. ...
Bütün insanlar için ‘adalet’ diyoruz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tek başına ve kendi milletimiz için adalet ...
 
‘La İlahe İllallah’ dediğimiz an kardeş olmuşuz"
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Orta Asya, Balkanlar ve Afrika ülkelerinden ...
"Anahtar Kelimelerimiz Samimiyet, İtidal, İstikrar"
Davutoğlu, 'Terörle mücadele ettik ve ekonomik tedbirler aldık. Yeni seçim ...
‘İnsanlık ölümleri tribünden izliyor’
Erdoğan, “Suriye’de ölen her masumun kanı bu acıyı önleyebilme gücüne ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva