ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
2  terörist teslim oldu
2  terörist teslim oldu
HABERLER>TÜRKİYE
14 Kasım 2015 Cumartesi - 06:39

"Bu mücadele yürüyecek"

Davutoğlu, "Biz 23 Temmuz'da Barış ve Huzur operasyonu başlattığımızda, çok açık bir şekilde ifade ettik: Barış, demokrasi ve huzur operasyonu anlamında Türkiye'nin her santimetrekaresinde, huzur geri gelene ve kamu düzeni sağlanana kadar bu mücadele yürüyecek" diye konuştu.

 Bu mücadele yürüyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlık sayısının arttırılması ve bazı bakanlıkların ayrılmasına ilişkin soruya yanıt verdi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığına yeniden atanan Mehmet Görmez'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bulundu.

DİB’İN ÖNEMİ

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının önemli kurumlardan biri olduğunu, milli birliğe ve berberliğe büyük katkılarının bulunduğunu söyledi.

KARDEŞLİK VURGUSU

Davutoğlu, Türkiye'nin her yerinde kardeşliği, ezeli ve ebedi birlikteliği tahkim ve teyit etmek üzere vazife gösteren Başkanlığın, yurt dışında Balkanlarda, Kafkaslarda ve Ortadoğu'da çok önemli faaliyetlere öncülük yaptığını belirtti.

İSLAM DÜNYASI’NIN DURUMU

İslam dünyasının büyük bir bunalımın ve krizin içinden geçtiğine dikkati çeken Davutoğlu, mezhep çatışmalarını, etnik çatışmaları egemen kılmak isteyenlere karşı, Müslümanlığın temel değerlerinin hayata geçirilmesi ve etkisini sürdürmesi, Sünni, Şii birlikteliği ve bütün mezhepler üstü İslam kardeşliği konusunda yürütülen faaliyetler dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkürlerini iletti.

MEZHEP ÇATIŞMALARI

Irak'ta ve Suriye'de devam eden mezhep çatışmalarına karşı en güçlü sesi Başkanlığın verdiğini belirten Davutoğlu, aynı görevine 5 yıl süreyle yeniden atanması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i kutladı, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

HÜKÜMETİN KURULMA SÜRECİ VE BAKANLIKLARIN ARTTIRILMASI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Davutoğlu, "Önümüzdeki haftadan itibaren hükümet kurma süreci başlayacak. Bu takvimde Sayın Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı'nın seçilmesini bekleyecek mi, yoksa şahsınıza hemen hükümeti kurma görevi verecek mi" sorusu üzerine, görevlendirmeyi ne zaman yapacağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri olduğunu belirtti.

NET TABLO

7 Haziran'dan farklı olarak hükümet kurma anlamında çok net bir tablo olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Dolayısıyla da bütçe takvimi bağlamında da ele alındığında bir an önce hükümetimizin kurulması ve göreve başlaması önem taşıyor" dedi.

Davutoğlu, geçici bir bütçe hazırlayıp, seçim hükümeti olarak parlamentoya sunduklarını ama doğal olarak bunun kadük hale geldiğini belirterek, hükümetin süratle kurulup, bütçenin en kısa sürede geçirilmesinin önemine değindi.

"ÇOK BÜYÜK BAKAN SAYISI ARTIŞLARI BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL"

Bakanlık sayısının arttırılması ve bazı bakanlıkların ayrılmasına ilişkin bir soruyu Davutoğlu, şöyle yanıtladı:"İlk atamada bu yapıların değişmesi kanunen yani yasal olarak mümkün değil, çünkü var olan yasayla hükümeti kuracağız ama biz 13 yıl içinde birçok tecrübeler edindik. İcap ederse ileride böyle bir ihtiyaç hasıl olursa onun içinde gerekli çalışmalar yapılabilir. Benim şahsen mülahaza ettiğim, değerlendirdiğim bazı hususlar var. Hükümetin bu aşamada kurulması var olan Bakanlar Kurulu yapısıyla olur. Çünkü bunun kanunla değişmesi lazım. Kanun olması için Meclis'in açılması lazım ki bu bir süreçtir. Dolayısıyla hükümetimizi sunduğumuz gün, bir Bakanlar Kurulu değişikliği beklemek yasal olarak da mümkün değil. Bütün bunlardan sonra, bütün tecrübeleri değerlendirip bazı bakanlıklar için düzenlemeler yapılır mı? O tamamıyla süre içerisinde bizim takdirimizle olacak bir husustur. Öyle çok büyük bakan sayısı artışları da o çerçevede dahi beklemek doğru değil. Bir ihtiyaç varsa onun gereği yapılır."

"KAMU DÜZENİ SAĞLANANA KADAR BU MÜCADELE YÜRÜYECEK"

Silvan'da yürütülen operasyona ilişkin son durumun sorulması üzerine Davutoğlu, "Biz 23 Temmuz'da Barış ve Huzur operasyonu başlattığımızda, ki hala sürüyor, o zaman çok açık bir şekilde şunu ifade ettik: Barış, demokrasi ve huzur operasyonu anlamında Türkiye'nin her santimetrekaresinde, huzur geri gelene ve kamu düzeni sağlanana kadar bu mücadele yürüyecek" diye konuştu.

Silvan'daki operasyonu eleştiren kesimlerin, operasyonların AK Parti'nin seçim planlarına dönük bir faaliyet olduğu iddiasında bulunduklarını anımsatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seçim sonrasında yaptığım ilk güvenlik toplantısında da bütün güvenlik birimlerimize çok net bir şekilde, hedefe ulaşana kadar, yani Türkiye'de tek bir silahlı terörist kalmayana ve dağları, kasabaları, ilçeleri, şehirleri, yolları emniyet altına alana kadar bu mücadele sürecek, kimse şov yapmaya kalkmasın. Silvan'da neyin ne olduğunu, hangi sokakta, hangi okulda, hangi binada nasıl bir yığınak yapıldığını biz biliyoruz."

"İÇİŞLERİ BAKANIMIZ İLE GÖRÜŞTÜM"

Davutoğlu, Görmez'i ziyareti sırasında İçişleri Bakanı ile görüştüğünü ve Silvan operasyonu dahil olmak üzere Türkiye'de yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldığını da ifade etti. Davutoğlu, "Çok net ifade ediyorum, kararlılığımızı kimse test etmesin veya bu konuda şüpheye de düşmesin. Milletimiz açısından Silvan'ın da diğer ilçelerinde her sokağı emniyet altına alınana kadar bu operasyon sürer. İnsani yardım ve diğer insani ihtiyaçlar konusunda da her türlü tedbir alınmıştır, herhangi bir ihtiyaç eksik bırakılmamıştır" diye konuştu.

Operasyonun tamamlanması için de tedbirlerin alındığını aktaran Davutoğlu, en kısa zamanda normal hayat akışına dönülmesini dilediğini belirtti.

Bugün dahi şehit haberlerinin geldiğine işaret eden Davutoğlu, "HDP milletvekillerinin şehit haberlerine yol açan terör örgütüne açık ve net bir tavır koymak yerine Silvan'da, diğer ilçelerimizde ve Türkiye'nin her yerinde kamu düzenini egemen kılmak isteyen ve kılmaya çalışan güvenlik birimlerini hedef alması da bütün milletimizin takdir etmesi ve değerlendirmesi gereken bir husustur" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Biz Silvan'da ve diğer bütün ilçelerimizde ve illerimizde, yerleşim merkezlerimizde huzur kesin olarak tesis edilene kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz. Silvan'da da büyük ölçüde operasyonun tamamlanmakta olduğunu söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

 
B.B. Erzurumspor ilk cezasını aldı
 
Cumhurbaşkanı’ndan G-20 değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bu istikrar ortamı sürecek’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Bizim size vereceğimiz teminat şudur. Başbakan ...
‘Anayasada herkes kendini bulsun’
Davutoğlu, " Öyle bir anayasa yazalım ki herkes kendini o anayasada bulsun. ...
Bütün insanlar için ‘adalet’ diyoruz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tek başına ve kendi milletimiz için adalet ...
 
‘La İlahe İllallah’ dediğimiz an kardeş olmuşuz"
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Orta Asya, Balkanlar ve Afrika ülkelerinden ...
"Anahtar Kelimelerimiz Samimiyet, İtidal, İstikrar"
Davutoğlu, 'Terörle mücadele ettik ve ekonomik tedbirler aldık. Yeni seçim ...
‘İnsanlık ölümleri tribünden izliyor’
Erdoğan, “Suriye’de ölen her masumun kanı bu acıyı önleyebilme gücüne ...
 
‘Kökü olmayanın geleceği olmaz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatanımızı, üzerinde yaşadığımız ...
Bütün vaatler yerine gelecek
Davutoğlu, "Benim ağzımdan çıkan her söz teminat olarak söylüyorum, önümüzdeki ...
'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'
Atatürk'ün, bu milletin en zor zamanında liderlik ettiği istiklal ve istikbal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva