ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te  tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te  tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi

Ahmet Göksan

Güvenin Verilmeyeni
3 Mayıs 2024 Cuma

 “Bize yazılı olarak değil sözlü olarak gönderdikleri haber şuydu. ‘Bu okul öğretmenlerinin büyük çoğunluğunu İngilizler teşkil ediyor ve bahusus Ermeni bayan (İngiliz müdürün eşi) korku içindedir. Daha salim yerlerde bulunmaları zarureti doğmuştur’”. 1942 Dr. Fazıl KÜÇÜK

AB ülkeleri bir süredir Yunanistan ve Mendil büyüklüğündeki ülkenin esareti altına girilmiş görüntülerini Türkiye’yi tehdit eder noktaya taşıdılar. Bu tehditlerini sıklıkla yaptıklarından olacak uygulamanın yalama olduğunu söylemek olasıdır. Son olarak Brüksel’de yaptıkları toplantı sonrasında benzer söylemlerle ortalıklara çıktılar. Yayınladıkları sonuç bildirisinde AB Türkiye işbirliğinin geliştirilebilmesi için Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasına ve ilerlemesine büyük önem vermektedir” vurgusunu yapıyorlar. Böyle bir uyarıyı Türkiye’ye değil esareti altına girdikleri ülkenin önde gidenlerine yapmaları gerekiyordu. Bu yönlü çağrıyı haktan hukuktan paylarına düşeni almayanlara yapmaları gerekiyordu.

Yayınladıkları son bildiri ile 1959 yılında Zürih’te imzalanan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş antlaşmalarını adeta paspasa çevirdiler. Bu şekli ile birliğin çıkar ortaklığının olduğunu da bir kez daha kanıtlamış oluyorlar. Ada’da yaşanmakta olan konunun kendi dar hesapları ile oluştuğunu da kaydetmek gerekiyor. BM gözetiminde yürütülmeye çalışılan müzakere sürecinde ortak zeminin olmadığı bizzat Genel Sekreter Antonio Guterres tarafından sıklıkla yazdığı dönem raporlarına yansıttığının unutulmaması gerekiyor.

Son olarak Antonio Guterres sorumluluğunun gereği olarak düşündüğünden olacak Maria Angela Holguin Cuellar’ı Kişisel Özel Temsilcisi olarak atamak durumunda kaldı. Adı geçen görevli çalışmaları ile müzakere için zemin araştırması yapıyor. Karşımızdaki unsur her zamanki gibi çözümü Kıbrıs Türkleri ile değil dışarıdan devşirdikleri kurum ve kuruluşların Türkiye’ye baskı yapmalarında arıyor ki son derece gerçeklerden uzak bir yaklaşımdır. Son olarak aldıkları karara kendilerinin de inanmadıklarını da söylemek olasıdır.

Türkiye’nin yakın çevresinde bulunan komşuları ile birlikte yaptıkları çalışmalarla Doğu Akdeniz’i Türkiye’ye kapatmak olduklarının da unutulmaması gerekiyor. Yaptıkları çalışmaların olmayacak duaya amin demeye koşut bir davranış olduğunun da unutulmaması kendiliğinden ortalıklara çıkıyor.

Diyaspora Ermenileri her 24 Nisan’da 1915 yılında katliama uğradıkları gerekçesiyle yaş almış olan Amerikan başkanının soykırım sözcüğünü söylüyor olmasını başarı hanesine yazıyorlar. Ülkelerindeki insanların açlık ve sefaletle boğuşmasını bir yana bırakarak bu tür konularla uğraşıyorlar. Konuya ilişkin olarak bugüne değin alınmış bir kararın olmamasına karşın yaş almışlardan yardım umar duruma düşüyor olmaları ayıpların büyüğü olsa gerek.

Karşımızdaki unsur bir yandan da Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi çalışmalarını yaparken 15 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirdikleri darbe sonrasında adanın bölünmesine neden izin verdiklerinin de yanıtını vermek gibi yükümlülükleri olduğunun da unutulmaması kaçınılmaz olarak karşılarında duruyor.

Ada’nın bölünmesine neden göz yumduklarının yanıtını Kıbrıs Türklerine vermek gibi yükümlülüklerinin olduğunu bilmeleri gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva