ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
2  terörist teslim oldu
2  terörist teslim oldu
HABERLER>TÜRKİYE
16 Kasım 2015 Pazartesi - 03:54

Yüksek Hızlı Tren Projesinde dev adım

Edirne-Kars Yüksek Hızlı Tren projesi çerçevesinde hazırlanan ‘Demiryolu İşbirliği Anlaşması’nı Bakan Feridun Bilgin ile Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng imzaladı.

Yüksek Hızlı Tren Projesinde dev adım

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Regnum Otel'de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te yaşanan terör eylemlerine değinerek, “Terörün kolektif olduğuna inanıyorum ve bu kolektif terör eylemlerine karşı da bizim bir koalisyon içerisinde uluslararası bir mücadeleyi yürütmemiz gerekiyor. G20 Zirvesi'nde zaten uluslararası terörizme karşı neler yapılabilir, bunları konuşacaktık, görüşecektik ama bu olay, bunun için çok daha farklı bir gündem ortaya çıkardı. Bunları da zaten yarından itibaren görüşeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretin iki ülke arasındaki stratejik iş birliğinin derinleştirilmesindeki kararlılığın teyidi bakımından büyük önem taşıdığını ifade ederek, Çin resmî ziyareti kapsamında gerçekleştirdikleri görüşmelerde her iki ülke için önem taşıyan bir çok konunun kapsamlı şekilde ele alındığını söyledi.

 ‘TERÖRÜN DİNİ, MİLLETİ, IRKI, VATANI YOKTUR”

Konuşmasında Paris'teki terör saldırılarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi öncesinde gerçekleşen bu eylemin büyük üzüntüyle karşılandığına işaret ederek şunları söyledi: "Teröre karşı bizlerin ortak bir mücadele platformu oluşturması gerekiyor. Terörden çok çekmiş, 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak bu işin hassasiyeti içerisindeyiz. Bu işin neler getirip neler götürdüğünü gayet iyi bilen bir ülkeyiz. Bildiğiniz gibi, ekimin başında da bizim 102 vatandaşımız Ankara'da terör eylemine kurban gitmişti. Orada da 300'e yakın vatandaşımız yaralanmıştı. Hala bu yaralıların bir kısmının tedavisi devam ediyor. Aynı şekilde Suruç'ta, Gaziantep'te, Diyarbakır'da buna benzer olayları yaşadık ve her gün de kısmi olarak terörle mücadelemiz devam ediyor. Çünkü şunu biliyoruz, terörün dini, milleti, ırkı, vatanı kesinlikle yoktur. Terörün kolektif olduğuna inanıyorum ve bu kolektif terör eylemlerine karşı da bizim bir koalisyon içerisinde uluslararası bir mücadeleyi yürütmemiz gerekiyor. G20 Zirvesi'nde zaten uluslararası terörizme karşı neler yapılabilir, bunları konuşacaktık, görüşecektik ama bu olay, bunun için çok daha farklı bir gündem ortaya çıkardı. Bunları da zaten yarından itibaren görüşeceğiz."

ÇİN DEVLET BAŞKANI Şİ: “TERÖRİZM İNSANLIĞIN ORTAK DÜŞMANIDIR”

Türkiye'de olmaktan ve Erdoğan ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Çin Devlet Başkanı Şi de kendisine ve heyetine gösterilen sıcak misafirperverlik için Türk tarafına teşekkür etti.

Ankara'da 10 Ekim'de yapılan terör saldırısını hatırlatan ve olayda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifa dileğinde bulunan Devlet Başkanı Şi, şu değerlendirmelerde bulundu: "Paris'teki saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Çin tarafı olarak biz de şiddetle bu olayı kınıyoruz. Terörizm insanlığın ortak düşmanıdır. Uluslararası camianın birlikte mücadele etmesi gerekiyor. Birleşmiş Milletler çerçevesinde birlikte hareket edelim ve terörle mücadele için ortak bir cephe oluşturalım. Ayrıca siyaset ve ekonomi açısından da terörizmi ortadan kaldırmamız gerekiyor."

Görüşmede iki lidere, beraberindeki heyetler de eşlik etti. Türk heyetinde Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut hazır bulundu.

İKİ ÜLKE ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping başkanlığındaki heyetler arası görüşmenin ardından iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı.

‘İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu ile Orta Koridor Girişiminin Uyumlaştırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ile ‘E-ticarette İşbirliğinin Güçlendirilmesi Mutabakat Zaptı’na Bakan Feridun Bilgin ile Çin Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Xu Shaoshi imza attı.

Edirne-Kars Yüksek Hızlı Tren projesi çerçevesinde hazırlanan ‘Demiryolu İşbirliği Anlaşması’nı Bakan Feridun Bilgin ile Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng imzaladı.

‘Türk Kirazının Çin'e İhracına Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü’ ile ‘Türkiye'den Çin'e İhraç Edilecek Süt Ürünleri İçin Veterinerlik ve Sağlık Şartları Protokolü’ne Bakan Kutbettin Arzu ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi imza attı.

‘Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile China Export and Credit Insurance Corporation (Sinosure) arasında Çerçeve İşbirliği Anlaşması’nı TYDTA Başkanı Arda Ermut ve Sinosure Başkan Yardımcısı Luo Xi tarafından imzalandı.

Kumport Limanı'nın hisselerinin devrine ilişkin anlaşmaya da Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ile China Merchants yetkilisi Li Jianhong, COSCO Group Yetkilisi Ma Zehua ve China Investment Corporation yetkilisi Zhang Qing imza koydu.

 
Taşkesenlioğlu seçim sonuçlarını değerlendirdi
 
Erdoğan ve Obama'dan ortak açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı’ndan G-20 değerlendirmesi
G20'nin ilk toplantısını, dünya ekonomik krizinin de yoğun olduğu 2008'de ...
"Bu mücadele yürüyecek"
Davutoğlu, "Biz 23 Temmuz'da Barış ve Huzur operasyonu başlattığımızda, ...
‘Bu istikrar ortamı sürecek’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Bizim size vereceğimiz teminat şudur. Başbakan ...
 
‘Anayasada herkes kendini bulsun’
Davutoğlu, " Öyle bir anayasa yazalım ki herkes kendini o anayasada bulsun. ...
Bütün insanlar için ‘adalet’ diyoruz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tek başına ve kendi milletimiz için adalet ...
‘La İlahe İllallah’ dediğimiz an kardeş olmuşuz"
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Orta Asya, Balkanlar ve Afrika ülkelerinden ...
 
"Anahtar Kelimelerimiz Samimiyet, İtidal, İstikrar"
Davutoğlu, 'Terörle mücadele ettik ve ekonomik tedbirler aldık. Yeni seçim ...
‘İnsanlık ölümleri tribünden izliyor’
Erdoğan, “Suriye’de ölen her masumun kanı bu acıyı önleyebilme gücüne ...
‘Kökü olmayanın geleceği olmaz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatanımızı, üzerinde yaşadığımız ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva