ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
17 Kasım 2015 Salı - 05:40

‘Tek sebebi samimiyet’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde, 26. Dönem AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi. Davutoğlu burada bir konuşma yaptı.

‘Tek sebebi samimiyet’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde, 26. Dönem AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi. Davutoğlu burada bir konuşma yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yurt dışından tebrik için arayan birçok liderin samimiyetle, "5 ay içinde yüzde 9'luk bir oy artışı, hele hele yüzde 85'lik bir katılım, hele hele hiçbir olayın olmaması nadir görülen bir şeydir. Bunu nasıl gerçekleştirdiniz" sorusunu yönelttiğini aktararak, onlara "Tek bir sebebi var bunun samimiyet, samimiyet, samimiyet" dediğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 26. Dönem AK Parti milletvekilleriyle yaptığı toplantıda,  milletin hizmet anlamında çok şeyler beklediği bir dönemde TBMM çatısı altında görev alacak her milletvekilini tebrik etti ve 26. Dönem'in hem Türkiye'ye hem de millete hayırlar getirmesini diledi.

Paris'teki saldırılara değinen Davutoğlu, 132 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı lanetlediğini bildirdi. Aralarında Elif Doğan'ın da bulunduğu saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Fransa halkına taziyelerini sunan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Biz her türlü terörist saldırıyı insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak görüyor ve mahkum ediyoruz. Bu cani saldırı bir kez daha gösterdi ki uluslararası toplum, teröre karşı ortak ve tavizsiz şekilde bir arada bulunmalı ve ortak tutum geliştirmelidir. Teröre karşı mücadelede güçlü siyasi irademizi buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi gerekçeyle gerçekleştiriliyor olursa olsun, her türlü teröre karşı mücadelede ortak tavır alma konusunda her zaman ilkeli tutum sergilemiştir ve bundan sonra bu ilkemizden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz."

"14 YILDA TARİHİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK"

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım'da gerçekleştirilen seçimden tarihi bir zaferle çıktıklarını, milletin Türkiye'yi yönetme görevini bir kere daha AK Parti kadrolarına verdiğini söyledi.

1 Kasım seçiminin Türkiye, "gönül coğrafyası" ve hatta dünya için önemli olduğuna işaret eden Davutoğlu, bu süreçte AK Parti'nin her zamanki vakur çizgisini hiç bozmadan, çok olgun bir siyaset ortaya koyduğunu belirtti.

Davutoğlu, 14 başarılı yılın ardından ilk günkü aşkla, heyecanla ve kararlılıkla bir kere daha yola çıktıklarını ifade ederek, Türkiye'de hizmet yolunda yeni bir sayfa açtıklarını kaydetti.

Türkiye'yi geleceğe taşıyacak siyasi tabloyu karşısında gördüğünü dile getiren Davutoğlu, "Tarihi görev sizlerin, her birinizin omuzlarında. Her birinize ayrı ayrı inanıyor ve güveniyorum. Önümüzde Türkiye'yi büyük hedeflere taşıyacağımız uzun bir yol var. Yol ne kadar uzunsa bizim adımlarımız o kadar sabit ve kuvvetli olacaktır" diye konuştu.

Millete hizmet yolunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, AK Parti'nin kuruluşuyla başladığını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın o gün milletimize açıkladığı ilkeler, kurucu ilkelerimiz bugün de AK Parti'nin ve AK Parti hareketinin, bu gönül hareketinin vazgeçilmez ilkeleridir. Eğer biz bu yolun herhangi bir aşamasında kısa dönemli küçük hesaplar içine girmiş olsaydık, hareketimizi bugünün geldiği noktalara getiremezdik. Küçük hesaplarla yola çıkanlar büyük davaların ağır yükünü omuzlarında taşıyamazlar. Küçük hesaplar, büyük yürekleri geleceğe intikal edecek hedefler doğrultusunda harekete geçiremezler."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi hayata çok iyi başlangıç yaptıkları halde kısa zamanda hızını, enerjisini, ahlaki hızını kaybeden birçok siyasi hareketin bugün sadece adlarıyla anıldıklarına dikkati çekerek, bu anlamda AK Parti'nin 14 yıllık serüveninin sadece başarının değil, istikrarın, tutarlılığın, kararlılığın ve doğru istikametin hikayesi olduğunu kaydetti.

"İLKELERİMİZDEN EN UFAK BİR SAPMA OLMADI"

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana girdiği bütün seçimlerden rakiplerine büyük fark atarak çıktığını ifade eden Davutoğlu, "Bu süre içinde ilkelerimizden en ufak bir sapma olmadan 4 yasama dönemi geçirdik, her dönemde çok büyük başarılara imza attık. Hem siyasi hem ekonomik olarak, Türkiye bu dönemde tarihi kazanımlar elde etti" ifadelerini kullandı. Davutoğlu, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte çetin sınavlarla karşı karşıya kaldıklarına da dikkati çekti.

 

AK Parti'nin 14 yılda tarih yazdığını belirten ve özellikle yeni milletvekillerinin bu süreci hiç unutmamalarını isteyen Davutoğlu, "Bu dönemde Türkiye'yi her alanda kalkındıracak, geliştirecek adımları atarken, diğer yandan da demokrasi mücadelemizi sürdürdük" dedi.

AK Parti'nin milleti hiçe sayan girişimlere karşı gür bir sesle tavrını koyduğunu ve gerçek anlamda demokrasi inşa eden bir hareket olduğunu ispat ettiğini vurgulayan Davutoğlu, her seçimde AK Parti'ye büyük bir teveccüh gösteren milletin vesayet aktörlerine de unutulmayacak bir demokrasi dersi verdiğini bildirdi.

Davutoğlu, 26. Dönem Milletvekilleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, mitingleri öncesinde, bombalı saldırılar yapılacağını Twitter üzerinden yayan Paralel Yapı sözcülerinin, terörle işbirliği yapan çevrelerin, oradaki vatandaşların miting meydanına gelmekten korkacaklarını zannettiklerini söyledi.

Kayseri, Şanlıurfa ve Konya mitingleri öncesinde bu tür haberlerle bir psikolojik ortam oluşturulmaya çalışıldığını dile getiren Davutoğlu, bu illerde sokak aralarında mitinge giden vatandaşlara "Aman gitmeyin, terör olayı olacak, Ankara benzeri saldırılar olacak" denildiğini anlattı. Davutoğlu, "Ama onlar bilmiyorlar, onlar Kayserilileri, Şanlıurfalıları, Konyalıları tanımıyorlar. Onlar aziz milletimizi tanımıyorlar, eğer böyle bir tehdit varsa milletimizin daha da büyük bir gayretle o meydanı dolduracağını bilmiyorlar. Nitekim bütün mitinglerimiz, büyük bir coşkuyla, büyük heyecanla gerçekleşti" diye konuştu.

En görkemli mitingin son miting olduğuna işaret eden Davutoğlu, bütün mitinglerde, meydanları doldurup teröre karşı, terör odaklarının hayal ettiği krize karşı sesini yükselten vatandaşlara teşekkür etti.

"O yiğit vatandaşlarımız, ülkenin esir alınamayacağını gösterdiler. O yiğit AK Parti gönüldaşları, 'Herkes kenara çekilse AK Parti'nin yiğitleri bu meydanlardadır' gerçeğini bir kez daha gösterdiler" değerlendirmesini yapan Davutoğlu, Van'dan Manisa'ya, İzmir'den Şanlıurfa'ya, Trabzon'dan Antalya'ya kadar Türkiye'nin her köşesinde şanla şerefle miting yaptıklarını, milletle buluştuklarını, coşkuyla 1 Kasım seçimlerine adım adım yürüdüklerini anlattı.

"HALKIMIZ AK PARTİ'NİN ÜLKE YÖNETİMİNDEKİ ETKİN EHLİYETİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜ"

Davutoğlu, milletle yürüyenleri milletin yalnız bırakmayacağını vurgulayarak, "1 Kasım'da halkımız AK Parti'nin ülke yönetimindeki etkin ehliyetini bir kez daha gördü. 7 Haziran'dan sonraki süreçte milletimiz AK Parti kadrolarının samimiyetine, ehliyetine ve vizyonuna bir kere daha inandı" ifadelerini kullandı.

7 Haziran'dan bu yana hiçbir şekilde dışlayıcı, kutuplaştırıcı, birilerini korkutucu, ürkütücü bir dil kullanmadıklarının altını çizen Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu'daki oylarının arttığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:"Çünkü attığımız adımlarla bölgede korku siyasetine büyük darbeler indirdik. Korku siyaseti üretmek isteyen, terör örgütü ve bağlantılı aktörlerdi, onlara karşı da her türlü tedbiri aldık. Bölgede kendi dışında hiçbir partiye hayat hakkı tanımak istemeyen bir anlayışa karşı mücadele ettik. Hamdolsun, milletimiz de bunu anladı ve bize bu yönde mücadelemizde destek verdi. 1 Kasım günü herkes huzurla seçim sandığına gitti. Kimse kimseyi tehdit etmedi. Şunu açık söylüyorum, 1950'den beri yapılan seçimlerin belki de en az olayla kapanan seçimleri 1 Kasım'da oldu . Hani ürküttülerdi milleti, '1 Kasım'da seçim yapılamaz' demişlerdi. Hani 1 Kasım'ın Türkiye'de terör ortamı içinde gitmenin riskinden bahsederek 1 Kasım seçimlerinin ertelenmesinden bahsedenler oldu. Biz dirayetli yönetimimizle ülkemizin her sokağını, her sandığını teminat altına aldık ve üzerinde hiçbir şüphe, hiçbir soru işareti olmayan adil ve objektif bir seçimin gerçekleştirilmesini temin ettik."

"GÖNÜL DİLİYLE MİLLETE BİR KEZ TEBESSÜM EDİN, O MİLLET SİZİN YANINIZDADIR"

Başbakan Davutoğlu, yurt dışından tebrik için arayan birçok liderin samimiyetle, "5 ay içinde yüzde 9'luk bir oy artışı, hele hele yüzde 85'lik bir katılım, hele hele hiçbir olayın olmaması nadir görülen bir şeydir. Bunu nasıl gerçekleştirdiniz" sorusunu yönelttiğini aktararak, onlara "Tek bir sebebi var bunun samimiyet, samimiyet, samimiyet" dediğini ifade etti.

Her türlü kumpasla, her türlü ayak oyunuyla karşı karşıya kaldıklarına ama samimiyetten hiçbir zaman ayrılmadıklarına işaret eden Davutoğlu, bunu siyasi hayatta da akademik hayatta da gördüğünü söyledi.

Davutoğlu, her şeyin üstünün örtülebileceğini, bir tek samimiyetin üstünün örtülemeyeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:"Her şey gizlenebilir ama samimi bir bakış, samimi bir tebessüm, samimi bir fikir, milletle samimi bir kucaklaşmanın yerini hiçbir şey almaz. Büyük teoriler üretmeyin, milletin anlayacağı samimi bir dil kullanın. Büyük siyasi söylemlerden daha çok milletin gözünün içine samimiyetle bir bakın. Öfkeyle veya tehdit diliyle değil, korku ve otorite diliyle değil, gönül diliyle millete bir kez tebessüm edin o millet sizin yanınızdadır. Bizim milletimiz, samimiyeti, samimiyetsizlikten o kadar ince ayarla ayırır ki işte 1 Kasım seçimlerinin neticesi bunu ortaya koydu. Samimiyetle elini taşın altına koyanlar, zor kararları en zor zamanlarda, cesur bir şekilde alıp, yeni bir seçime giderken terörle mücadele başlatanlarla terörle mücadelenin lafını edip, taşın altına bırakın elini, parmağını, bırakın bir tırnağını dahi koyamayacak kadar cesaretten yoksun olanlar arasındaki farkı milletimiz gördü ve gösterdi."

"MİLLETE HİZMET YOLUNDA RİSK ALMAYACAKSANIZ..."

Davutoğlu, kısır seçim hesapları yapmış olsalardı 23 Temmuz'da kapsamlı operasyonları başlatmakta tereddüt gösterebileceklerine işaret ederek, "Ama bizim için siyasetin kendisi millete hizmet içindir. Eğer millete hizmet yolunda risk almayacaksanız siyaset meydanına çıkmayacaksınız. Eğer millete hizmet yolunda en zor zamanlarda en zor kararları alırken şahsınızın ya da partinizin geleceğini düşünecekseniz, bu yola çıkmayacaksınız. İşte milletimizin huzurunda bütün milletvekillerimize söz veriyoruz; eğer tekrar zor zamanda zor bir karar almak gerekirse bir an dahi tereddüt etmeden bir an dahi şahsi ya da parti hesabı yapmadan o kararı alırız ama milletimize bedel ödettirmeyiz."

1 Kasım'ın AK Parti'nin başarılarla dolu siyasi takvimine eklenmiş çok önemli yeni bir sayfa olduğunu dile getiren Davutoğlu, 3 Kasım 2002'den itibaren milletten aldıkları emaneti 13 yıl boyunca layıkıyla taşıyarak, Türkiye'de adeta bir sessiz devrim gerçekleştirdiklerini ifade etti. Davutoğlu, "Şimdi milletimize hizmet şiarıyla çıktığımız bu uzun ve kutlu yürüyüşün yeni bir aşamasındayız" dedi.

AK Parti'nin neredeyse kurulduğu günden beri iktidarda olan, seçim kaybetmemiş bir parti olduğuna işaret eden Davutoğlu, 1 Kasım seçiminin, milletin kendilerine olan teveccühünde bir azalma bulunmadığını, aksine tarihi bir oy oranına ve tarihi bir oy sayısına ulaştıklarının bir göstergesi olduğunu kaydetti.

"O SIMSICAK BAĞ DAHA DA PERÇİNLENMİŞTİR"

Başbakan Davutoğlu, "Büyük bir mutlulukla ifade edeyim ki her seçimle birlikte milletimizle aramızdaki o sımsıcak bağ, o güven duygusu daha da perçinlenmiştir" ifadesini kullandı.

 "Bu güven duygusunun oluşmasında, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın genel başkan olarak, kurucu genel başkan ve kurucu lider olarak başlattığı çizginin büyük bir payı vardır. Kendisini buradan tekrar saygıyla anıyorum" diyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan devraldıkları bayrağı layıkıyla taşımak, Türkiye'nin yakın geçmişine olduğu gibi geleceğine de damga vuracak bir siyaset üretmek için herkesin hep beraber çok çalışacağını söyledi.

AK Parti'li herkesin büyük davanın birer neferleri olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bu büyük davanın büyük unvanlar taşıyan makam sahipleri değiliz. Her birimiz birer neferiz. Türk siyasetinde başka bir örneği olmayan, 13 yıllık bu başarı tablosunda hiç şüphe yok ki AK Parti'ye gönül vermiş herkesin büyük bir payı vardır" diye konuştu.

"BU DESTANSI MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜNÜN TÜM KAHRAMANLARINI SELAMLIYORUM"

Davutoğlu, geçmişten bugüne parti çatısı altında Türkiye'ye hizmet eden herkese şükranlarını sunarak, şunları kaydetti: "Türkiye'yi ekonomik ve siyasi krizden çıkaran 22. yasama döneminin milletvekillerine teşekkür ediyorum. Parti kapatma davasına kahramanca direnen, vesayet sisteminin tasfiye edilmesi esnasında destansı bir mücadele veren 23. dönem milletvekillerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Sokak, kaset ve terör şantajlarına karşı tereddütsüz bir şekilde kenetlenerek milli iradenin yanında saf tutan, Türkiye'yi karanlık emellere teslim etmeyen 24. dönem milletvekillerine teşekkür ediyorum. Son olarak kısa bir dönem olmasına rağmen Türkiye'nin en büyük siyasi krizlerinden birini sağduyuyla, kararlılıkla, cesaretle geride bırakarak bizi 1 Kasım zaferine taşıyan 25. dönem milletvekillerine şükranlarımı ifade ediyorum. Bu destansı medeniyet yürüyüşünün bütün kahramanlarını buradan saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.  Görev alanı, kademesi, ünvanı ne olursa olsun her AK Parti'li, yeni Türkiye'nin mimarları arasına adını şimdiden altın harflerle yazdırmıştır."

 Türkiye'nin geleceğini inşa eden tarihi kadroların da yine AK Parti'liler olacağına inancını dile getiren Davutoğlu, "Bu kutlu yolculuk süresince aramızdan ayrılanlar, Hakk'a yürüyenler oldu. Aziz hatıraları hem bizde hem milletimizde bakidir. Allah hepsine rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Bizlere de onların bıraktığı emaneti taşıyacak güce sahip olmayı nasip eylesin. Bizler, bu kutlu davanın neferleri olarak her yeni güne büyük bir Türkiye aşkıyla sevdasıyla başlıyoruz. İnanıyorum ki burada bulunan her arkadaşım 81 vilayeti ve 78 milyon vatandaşımızı gönülden temsil ediyor ve kucaklıyor. Allah bizi milletimizden, milletimizi bizden ayrı düşürmesin. Allah bu milletin yolunu da bahtını da daima açık eylesin."

 
Güllüce Tapu Reformunu paylaştı
 
Erzurum Adalet 2014 istatistikleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güllüce Tapu Reformunu paylaştı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Biz 26 ülkenin tapu kayıtlarını ...
‘Önce küresel barış’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ ‘Küresel barış ve istikrar sağlanmadan, güçlü ...
Erdoğan, Mülteci Kadınlar Paneli’nde konuştu
Sözlerine Paris’teki saldırıları kınayarak başlayan Emine Erdoğan, ‘Dünyanın ...
 
Cumhurbaşkanı G-20’ye seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da süren G-20 Liderler Zirvesi ...
Görmez’den Dünya Liderlerine açık mektup
Görmez, Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili, "Bu insanlık dışı saldırıyı ...
Erdoğan ve Obama'dan ortak açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Antalya’ya gelen ABD ...
 
Yüksek Hızlı Tren Projesinde dev adım
Edirne-Kars Yüksek Hızlı Tren projesi çerçevesinde hazırlanan ‘Demiryolu ...
Cumhurbaşkanı’ndan G-20 değerlendirmesi
G20'nin ilk toplantısını, dünya ekonomik krizinin de yoğun olduğu 2008'de ...
"Bu mücadele yürüyecek"
Davutoğlu, "Biz 23 Temmuz'da Barış ve Huzur operasyonu başlattığımızda, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva