ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltulu Gençlerden milli coşku
Oltulu Gençlerden milli coşku
Çiftçinin yüzü güldü
Çiftçinin yüzü güldü
Hınıs MYO’dan ‘özel’ etkinlik
Hınıs MYO’dan ‘özel’ etkinlik
Türkiye'nin 4. büyük lojistik limanı İyidere'ye yapılıyor
Türkiye'nin 4. büyük lojistik limanı İyidere'ye yapılıyor
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
HABERLER>GUNCEL
6 Haziran 2005 Pazartesi - 00:00

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Doç. Dr. Dağdemir

Organik tarım konusunda popülizm yapılmamalı Erzurum’un tarımsal vizyonunu değerlendiren Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vedat Dağdemir. organik tarımı, sorunlu kent ekonomisi için, tek reçete olarak görmenin doğru olmadığını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Doç. Dr. Dağdemir

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Doç. Dr. Dağdemir Organik tarım konusunda popülizm yapılmamalı Erzurum’un tarımsal vizyonunu değerlendiren Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vedat Dağdemir. organik tarımı, sorunlu kent ekonomisi için, tek reçete olarak görmenin doğru olmadığını söyledi. TARIMSAL KALKINMA RASYONEL YAKLAŞIMLA MÜMKÜN ilde organik tarım potansiyelinin artırılması konusunda yeterli alt yapı bulunmadığını, organik tarıma uygun alanların sınırlı ve dağınık olduğunu söyleyen Doç. Dr. Dağdemir: “çiftçi henüz buna hazır değil. İmkanlar ortada. Bu konuyu il için tek kurtuluş reçetesi olarak gösterenlerin popülizm yaptığı kanaatindeyim. Erzurum için daha gerçekçi çözümler üretilmelidir.”dedi. DGD GEREKLİ DGD uygulamaları konusunda da tespitler yapan Doç. Dr. Dağdemir “Kırsal kesimin; desteklemeye ihtiyacı var. DGD çiftçinin yaşam standartlarını yükseltiyor ve bu yönüyle sorgulanmamalı. Önemli olan tarım sektörünün desteklenmesidir. Bu konuda en önemli kriter, üretim yapmayan, tarımla uğraşmayan kişilerin destekten yararlanmasının önüne geçilmesi olmalıdır.” diye konuştu. ÇİFTÇİ BİLİNÇLENDİRİLMELİ Kent tarım ekonomisinin kalkınması adına bitkisel üretim ve hayvancılığın mutlaka desteklenmesi ve tarıma dayalı sanayi kolları oluşturulması gereğine değinen Doç. Dr. Dağdemir, tarımsal alanda kalkınmak için çiftçilerin bilinçlenmesi ve çiftçi örgütlerinin artırılması gerekliliğine işaret etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yılmaz 24 Nisan 2013 Çarşamba 12:54

Tahammülfersa ve bu hal: Kim varki öyle olan, herkes makam peşinde mevki için her türlü hileyi yapıyor yalan talan dolan dalavere hep bunun için.

Yorumu oyla      8      5  
24 Nisan 2013 Çarşamba 12:48

İnsanda en son yok olan duygu baş olma duygusudur. Allah böyle yaratmış.

Yorumu oyla      8      5  
erzurumlu 24 Nisan 2013 Çarşamba 12:39

Sayın Yazar,önemli olan makam ve mevkiye gelmek ve getirilmek değildir.Önemli olan işin ehline verilmesidir.Ama ne yazık ki zamanımızda iş ehline verilmemektedir.Makam ve mevkiler,liyakat,erdem,çalışkanlık, bilgi ve işin ehli olanlarına değil de torpillilere,hatırı olanlara,sırtı kalın olanlara,partizanlığa göre verilmektedir ki bu çok vahimdir.Halbuki Allah(CC),Nisa suresinin 58.ayetinde işin ehline verilmesini emretmiş,Peygamberimiz de "İş ehil omayana(layık olmayana)tevdi edildiği (verildiği)zaman kıyameti bekle" buyurmuşlardır.Bir işe diplomalı ve ünvanlı kimseler değil,o işi hakkıyla yapan kişiler getirilmelidir.Adam kayırmak ve adama göre iş vermek hiç uygun değildir.Her zaman işe göre adam seçilmelidir.Eğer bir eleman o işe layık ise o iş ona verilmeli,layık değilse layık olanı aranmalı, bulunmalı ve ona verilmelidir.Mesela Osmanlıda bir kişinin üstün hizmetleri görülürse o kişi paşa,hatta sadrazam bile olabilirdi.Bu sistem bu gün ABD de halen uygulanmaktadır. Hatta,Hz.Peygamberimiz(SAV)kendisinden bir valilik isteyen,kendisinin de çok beğendiği Ebu Zer Gıffari(RA)'ye bu görevi "işin ehli değildir" diye vermemiştir.Mekke fethedildiği zaman Kabe'nin anahtarını, o zaman müşrik olan Osman bin Talha'ya,işin ehli diye,yukarıdaki ayet doğrultusunda vermiştir.Şimdi bu değerler ve mefkureler ile mukayese yaptığımızda,işilerin kimlere nasıl verildiğini görmekteyiz.Eee, ayet ve hadisten uzak yapılan bu işlerin neticesinde de devletin böyle yüzükoyun sürünmesi herhalde gerekir.Maalesef ne bu mübarek ölçüleri alıyoruz ne de gelişmiş ülkelerin uyguladıkları,o işi yapabilecek en iyi elemana o işi veriyoruz.Ünvanlı olsun,torpilli olsun yeter.Çünkü bizde işin ehli değil,ünvanlı olması önemlidir.Bundan dolayı da 2013 bütçemiz 404 milyar TL,dış borcumuz 326 milyar dolar, özel sektör borcumuz 189 milyar dolar,iç borcumuz 368 milyar dolar,toplam 883 milyar dolar borcumuz olan bir ülkeyiz.Hane halkı borç yükümüz de 2012 sonu itibariyle,tüketici 187,kredi kartları 69 milyar TL,toplam 254 milyar TL borçluyuz.Halbuki Sevgili Peygamberimiz (SAV) borcu olanın cenaze namazını kılmazlardı.İşte ayet ve hadisten uzak olanların kıyameti kopmuştur.Allah (CC) akıl ve izan versin ve islah etsin.Âmin !..Selamlar.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa Öğrencileri Genel Forumu’nun belirlemesine göre;
2005’e damga vurduk Gazeteniz ERZURUM 15. Şeref Yılında kısa adı ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ANADOLU’DA SANAT IŞIĞI OLMA HEDEFİNDE 10. GURUR YILI Kuruluşunun ...
Sanata GSF damgası
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kuruluşunun 10.yıldönümünde ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
YAZICIOĞLU, AYDIN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ Alperen Ocakları tarafından ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Güvercinler podyuma çıktı Erzurum'da 'Güvercin Güzellik Yarışması' ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Sağanak yağmur ulaşımı felç etti Erzurum'da Cumartesi günü ...
 
Bölünmüş yollar kazaları azaltıyor
Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, bölünmüş yol yapım çalışmalarının ...
Köy ve Mahalle Muhtarları Erzurum Şube Başkanı Kara
Köylerdeki hizmetler sekteye uğramamalı Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ...
AZİZİYE İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISI
TÜBİTAK tarafından düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda, Erzurum Özel ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva