Bölünmüş yollar kazaları azaltıyor
Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, bölünmüş yol yapım çalışmalarının trafik kazalarını azalttığını belirterek, bu alandaki çalışmalara hız verdiklerini ifade etti.
Karayolları Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, bölünmüş yol yapım çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, bölünmüş yolların trafik kazalarını önemli ölçüde azalttığını ifade etti.
Ülkemizde her yıl binlerce kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğine dikkat çeken Yeşil, “Trafik kazaları her yıl binlerce kişinin ölümüne neden oluyor. Kazaların önlenmesi açısından bölünmüş yolların yapılması çok önemli ve bu yönde yapılan araştırmalardan da durumu anlayabiliyoruz.Bölünmüş yolların yapımından sonra kazalarda ciddi azalışlar yaşanıyor” dedi.
BAKIM VE ONARIM HİZMETLERİDE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte çalışmalarına hız vereceklerini de belirten Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, “Yaz sezonunda bakım, onarım, trafik hizmetleri konusunda çalışmalar yapacağız. 2005 yılı içi 200 kilometrelim bölünmüş yol hedefledik.. Geçen yıl 35 trilyon liralık bütçe ile çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ayrıca doğu Beyazıt, Nahçivan bölünmüş yol çalışmaları ve bakım onarım çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu.