Yakutiye Belediye Meclisi Toplandı. Belediye Başkanı Atınç:
Belediye uygulamalarında vatandaş gözetilmeli
Yakutiye Belediyesi Meclisi bir aylık tatilin ardından yoğun gündemle toplandı. Belediye Başkanı Fahrettin Atınç Başkanlığında toplanan Mecliste önemli maddeler görüşüldü. Mecliste, Enerji Danışmanlık Merkezi Şirketine ortak olunması, asfalt bedellerinin yeniden belirlenmesi, bina mukavemetlerinin ölçülmesiyle ilgili maddeler görüşülerek karara bağlandı.
Yakutiye Belediyesi Meclisi, 8928 sayılı Bakanlar Kurulu kararı gereğince kamu alanında takas, mahsup ve kesinti işlemleri konusunda Belediye Başkanına yetki verdi. Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından kurulan Enerji Danışmanlık Merkezi Şirketine ortaklık konusu da görüşülerek karara bağlandı.
VATANDAŞTAN İSTENEN ASFALT PARASI İNDİRİLECEK
Meclis gündeminde yer alan ve halkı yakından ilgilendiren asfalt bedellerinin yeniden belirlenmesi konusu da görüşülüp ve uygun fiyat belirlenmesi amacıyla Encümene havale edildi. İlgili madde vatandaşların ev veya apartmanlarının su veya kanalizasyon problemlerinin gelirler tarifesinde belirlenen fiyatları içeriyor. Su ve kanalizasyon işlemleri için sökülen asfaltın her 1 metresi karşılığında 150 YTL bedel alınıyordu. Madde hakkında görüş belirten Fahrettin Atınç, “Mevcut asfalt bedeli özellikle dargelirli halkımız tarafından ödenememektedir. Kirasını, elektrik ve suyunu ödeyemeyen yoksul insanımızdan 1 metre asfalt için 150 YTL alınması yeniden düşünülüp halk yararına değiştirilmesi doğru olur kanaatindeyim” dedi. Söz konusu madde Encümen tarafından görüşülerek dar gelirli kesimin ödeyebileceği seviyeye indirilecek.
BİNALARIN DEPREME DAYANIKLILIĞINI ÖZEL SEKTÖR ARAŞTIRACAK
Yakutiye Belediyesi Meclisince Erzurum’da da binaların depreme dayanıklılıklarının tespit edilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Belediyenin bölgesindeki yapıların depreme dayanıklılığını ölçecek teknik donanımı bulunmaması gerekçesiyle, uygulamanın özel sektöre yaptırılması kararlaştırıldı.
Meclis toplantısında, Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde bulunan şimdiki Halk Eğitim binası ve aynı parselde bulunan çevresindeki diğer binalarla ilgili imar değişikliği ve Kültür Merkezi yapılması isteği; uygun olmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle reddedildi. Meclis Üyeleri, söz konusu yerin tarihi özelliği bulunduğunu ve mahal olarak bir Kültür Merkezi kuruluşuna uygun olmadığını gerekçe göstererek Kültür Merkezinin daha uygun başka bir yerde yapılmasının doğru olacağını söylediler.