ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Türk Milleti'nin başı sağ olsun
Türk Milleti'nin başı sağ olsun
Havalimanı yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Havalimanı yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum’un 5 yıllık hava kalitesi karnesi açıklandı
Erzurum’un 5 yıllık hava kalitesi karnesi açıklandı
Doğu Türkistan'ın sesi oldular
Doğu Türkistan'ın sesi oldular
Şehit Aksu anısına ağaç diktiler
Şehit Aksu anısına ağaç diktiler
HABERLER>EKONOMİ
1 Ekim 2009 Perşembe - 03:16

Vergi indirimi beklentisi

GHA/Otomotiv ve diğer bazı mal ve hizmetlerdeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile Katma Değer Vergisi (KDV) indirimleri bugün itibariyle sona erdi. Vergi indirimlerinde süre uzatımına gidilmesini bekleyen esnafa, Ankara’dan olumsuz haber gelirken, ESOB Başkanı Fırat, “Bu düzenlemeyle esnaf kısa bir süre de olsa nefes almıştı. Keşke uygulamaya yıl sonuna kadar devam edilseydi.” dedi.

Vergi indirimi beklentisi

Otomotiv ve diğer bazı mal ve hizmetlerdeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile Katma Değer Vergisi (KDV) indirimleri 30 Eylül 2009 tarihi (bugün) itibariyle sona erdi. Vergi indirimlerinde süre uzatımına gidilmesini bekleyen esnafa, Ankara’dan olumsuz haber gelirken, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, “Bu düzenlemeyle esnaf kısa bir süre de olsa nefes almıştı. Keşke uygulamaya yıl sonuna kadar devam edilseydi.” dedi.
SÜRE UZATIMI BEKLENTİSİ
Otomotiv, beyaz eşya, bilgisayar ve mobilyadaki vergi indirimlerinden yararlanma süresi, 30 Eylül 2009 tarihi itibariyle sona erdi. 1 Ekim’den itibaren otomobil, beyaz eşya, bilgisayar ve mobilya satın alacak olan vatandaşlar, hem ÖTV, hem de KDV ödemek zorunda kalacaklar. Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, indirim sürelerinin uzatılması çağrısında bulunarak, “Ekonomik kriz kıskacında kıvranan esnaf, bu indirimler sayesinde rahat bir nefes almıştı. Bu nedenle indirimlerinde mutlaka süre uzatımına gidilmesini istiyoruz.” dedi.
FIRAT: İNDİRİMLER HİÇ OLMAZSA YILSONUNA KADAR SÜRMELİYDİ
16 Mart tarihinde 3 aylığına başlatılan ÖTV ve KDV indirimleri sayesinde birçok esnafın yüzünün güldüğünü kaydeden Fırat,  bu uygulamanın hiç olmazsa bu yılsonuna kadar devam ettirilmesini arzu ettiklerini ifade etti. Rasim Fırat “Biz Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak bu kararın bu yılsonuna kadar uzatılmasından yanayız. Çünkü bu uygulamadan dolayı Türkiye genelinde çoğu esnafımızın yüzü gülerken, özellikle Erzurum’da bulunan esnafımız da mutlu olmuştur. Vergi indirimi bu sektörlerle ilişki içinde olan birçok sektöre önemli bir canlılık getirdi. Hükümetimizin, indirim süresinin uzatılmaması yönünde almış olduğu karara ise, katılmıyorum. Uygulanan bu tür teşviklerin piyasalara canlılık getireceğini düşünüyorum. Bu vesileyle piyasadaki sıcak para akışı da sağlanmış olunur. Esnafımız bu tür teşviklerle ayakta kalabilir. Elektronik ve beyaz eşya ile birçok sektör yeniden canlandı. Beklentimiz; Hükümetimizin geniş bir ekonomik paketi ile indirimleri yeniden hayata geçirmesidir.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Papuccu görevine başladı
Ağrı Defterdar Yardımcılığı görevine atanan Erzurumlu bürokrat Bülent ...
ÖİB’den Meslek edindirme desteği
GHA/Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Özelleştirme ...
Vergi Dairesinde eğitim süreci
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı’nda eğitim dönemi başlıyor. Gelir İdaresi ...
 
Yoksulluk sınırı 2 bin 442 TL
TÜRK-İŞ, eylül ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 750, yoksulluk ...
Çiftçiye kooperatifleşme çağrısı
Horasan Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı İbrahim Şimşek, Horsan ilçe ...
EZO’dan SYDV tepkisi
Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, Sosyal Yardımlaşma ve ...
 
Kırtasiyecilik sektörü zorda
Okulların açılması, kırtasiye malzemesi satan esnafa yaramadı. Kırtasiyeciler, ...
Kışlıklar vitrine çıktı
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte baharlık kıyafetler vitrindeki ...
Erzurum 60’ıncılığa demirledi
Erzurum, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) 2008 yılı verilerine göre gelir ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Seri üretimin vicdanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva