İl Tarım Müdürlüğü’nden bu konuda yapılan açıklamada, “Halk arasında Kene Hastalığı olarak bilinen “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” (KKKA) keneler tarafından insanlara bulaştırılan çok ciddi bir viral hastalıktır. Keneler aracılığı ile insan vücuduna yayılan hastalık, erken teşhis ve tedavi edilmezse kısa sürede ölümcül olabilmektedir.”denildi.
9 RİSKLİ İLÇE
Hastalığın ülkemizde 6 yıldır ve Nisan-Ekim ayları arasında görüldüğünün belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Bahar ayının gelmesi sebebiyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığında rol oynayan kenelerle mücadele ile ilgili olarak Bakanlığımız görevleri kapsamında olan hayvan ilaçlamaları ve ahır ilaçlamalarına önem verilmiştir. İlimizde hastalık riski haritasında yer alan Oltu, Olur, Şenkaya, Narman, Horasan, Tortum, Uzundere, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde bütün hayvanlar kene mücadelesi çerçevesinde ilaçlanmaktadır.”
KENE MÜCADELESİNDE VATANDAŞLA İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
Kene mücadelesinde vatandaşları ş birliğine davet eden Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri açıklamada şunları belirttiler: “ Kene mücadelesinde özellikle çiftçilerimizin Tarım İl/İlçe Müdürlükleri yetkililerine yardımcı olmaları, hayvanlarında kene gören vatandaşların mutlaka Tarım İl/İlçe Müdürlüğü yetkililerine haber vermeleri gerekmektedir. İnsanlarda kene ile karşılaşıldığı zaman en kısa zamanda en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri hastalıktan korunmamızın en etkili yoludur.”