ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Taekwondoda Dadaş damgası
Taekwondoda Dadaş damgası
GSİM’den yüzücülere motivasyon desteği
GSİM’den yüzücülere motivasyon desteği
İl Sağlıktan GSİM'e destek sertifikası
İl Sağlıktan GSİM'e destek sertifikası
Jandarma imdatlarına yetişti
Jandarma imdatlarına yetişti
MEM ve ASHM’den Aile yılı temalı resim sergisi
MEM ve ASHM’den Aile yılı temalı resim sergisi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
8 Mayıs 2009 Cuma - 00:03

Engellilere birlik çağrısı

TSD Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sakatlar Haftası için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Bu yıl yapılacak olan etkinliklerin, geçen yıllarda yapılan etkinliklere göre çok daha farklı olacağını anlatan Efe, “Bu yıl yapılacak olan etkinlikler çerçevesinde, sonraki yıllarda yapılacak olan organizasyonları ele alacağız” dedi.

Engellilere birlik çağrısı

 Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şubesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sakatlar Haftası’na hazırlanıyor.  
TSD Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sakatlar Haftası için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Bu yıl yapılacak olan etkinliklerin, geçen yıllarda yapılan etkinliklere göre çok daha farklı olacağını anlatan Efe, “Bu yıl yapılacak olan etkinlikler çerçevesinde, sonraki yıllarda yapılacak olan organizasyonları ele alacağız” dedi.
SAKATLAR HAFTASI HAZIRLIĞI
Sakatlar Haftası’nın; Türkiye’de yaşayan on binlerce fiziksel ve zihinsen engelli için bir fırsat olduğunu vurgulayan Efe, sorunlarının çözümünün ancak bu zaman dilimi içerisinde gündeme getirildiğini kaydetti.
ENGELLİLER AYAKTA DURMAYI ÖĞRENMELİ
TSD olarak, Erzurum’daki engellilerin çözüm bekleyen sorunlarına karşı hep teyakkuz halinde olduklarını, engellileri, kendilerine acınılan bir kesim olmaktan çıkarıp, kendi ayakları üzerinde durabilen ve katma değer üretebilen insanlar haline getirmek için çalıştıklarını anlatan Sadullah Efe, “Bu bağlamda mesleki kurslar açtık, engellilerin nitelikli insanlar haline gelmelerini sağladık. Bugün, açtığımız bilgisayarlı muhasebe kurslarında eğitim gören ve istihdam olan arkadaşlarımız var. Bu durum bizler için mutluluk verici bir olaydır.” diye konuştu.
GÜÇ BİRLİĞİ ÖNERİSİ
TSD Başkanı Efe, sorunlarının çözümü için engellilerin de birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini vurgulayarak, oluşacak bu güç birliği karşısında hiçbir engelin duramayacağını dile getirdi.
Aynı şekilde, sorunlarının çözümüne giden yolda yöneticilerden de ilgi ve alaka beklediklerini ifade eden Sadullah Efe, “Biz sıkıntılarımızı ve engellilerin de insanca yaşamaya haklarının olduğu yönündeki düşüncemizi her fırsatta dile getiriyoruz. Sakatlar Haftası da, bizim için işte bu nedenle büyük önem taşıyor. Biz, sorunlarımızın sadece Sakatlar Haftası’nda konuşularak çözümsüz kalmasını istemiyoruz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mevsim geçişlerine dikkat
Özellikle mevsim geçişlerinde gün içerisindeki ısı farklarının fazla olduğu ...
Teknolojiye “öküz arabalı” direniş
Samet ÖZÜNAL/Vehbi Dede, karasabanıyla teknolojiye direniyor. Son yıllarda ...
Uzundere’de “Saklı Cennetin Çiçekleri” Projesi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, yeni bir ...
 
A.Ü. yeni laboratuarlara kavuştu
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 200 milyon TL harcamayla ...
ERVAK’tan sağlık atılımı
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) tarafından “Meme Kanseri” konulu bir seminer ...
Doğu Anadolu’da bahar bir başka güzel
Kışın temizlik ve aklığın simgesi olan karın beyaz örtüsüne bürünen Doğu ...
 
Işkun şifa kaynağı
Erzurum’da ‘dağ muzu’ olarak adlandırılan Işkın, havaların ısınmasıyla ...
BEAH vizyonunu büyütüyor
Sağlık Bakanlığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (BEAH) ...
Kamu’da ağaçlandırma seferberliği
GHA/Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı’nda ‘ağaçlandırma seferberliği’ ilan ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva