Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şubesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sakatlar Haftası’na hazırlanıyor.
TSD Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sakatlar Haftası için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Bu yıl yapılacak olan etkinliklerin, geçen yıllarda yapılan etkinliklere göre çok daha farklı olacağını anlatan Efe, “Bu yıl yapılacak olan etkinlikler çerçevesinde, sonraki yıllarda yapılacak olan organizasyonları ele alacağız” dedi.
SAKATLAR HAFTASI HAZIRLIĞI
Sakatlar Haftası’nın; Türkiye’de yaşayan on binlerce fiziksel ve zihinsen engelli için bir fırsat olduğunu vurgulayan Efe, sorunlarının çözümünün ancak bu zaman dilimi içerisinde gündeme getirildiğini kaydetti.
ENGELLİLER AYAKTA DURMAYI ÖĞRENMELİ
TSD olarak, Erzurum’daki engellilerin çözüm bekleyen sorunlarına karşı hep teyakkuz halinde olduklarını, engellileri, kendilerine acınılan bir kesim olmaktan çıkarıp, kendi ayakları üzerinde durabilen ve katma değer üretebilen insanlar haline getirmek için çalıştıklarını anlatan Sadullah Efe, “Bu bağlamda mesleki kurslar açtık, engellilerin nitelikli insanlar haline gelmelerini sağladık. Bugün, açtığımız bilgisayarlı muhasebe kurslarında eğitim gören ve istihdam olan arkadaşlarımız var. Bu durum bizler için mutluluk verici bir olaydır.” diye konuştu.
GÜÇ BİRLİĞİ ÖNERİSİ
TSD Başkanı Efe, sorunlarının çözümü için engellilerin de birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini vurgulayarak, oluşacak bu güç birliği karşısında hiçbir engelin duramayacağını dile getirdi.
Aynı şekilde, sorunlarının çözümüne giden yolda yöneticilerden de ilgi ve alaka beklediklerini ifade eden Sadullah Efe, “Biz sıkıntılarımızı ve engellilerin de insanca yaşamaya haklarının olduğu yönündeki düşüncemizi her fırsatta dile getiriyoruz. Sakatlar Haftası da, bizim için işte bu nedenle büyük önem taşıyor. Biz, sorunlarımızın sadece Sakatlar Haftası’nda konuşularak çözümsüz kalmasını istemiyoruz.” dedi.