TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü bir yılda 2 bin 45 bölge haberi yaptı
TRT farklılığını koruyor
TRT Bölge Müdür Vekili Salih Lütfü Şengül, Bölge Müdürlüğü çalışmaları konusunda ERZURUM Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Haftalık 84 saat radyo programı yaptıklarını belirten Şengül, çalışmalarının Genel Müdürlüğün norm ve talepleri doğrultusunda şekillendiğini kaydetti
TRT Bölge Müdür Vekili Salih Lütfü Şengül, çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Haftalık 84 saatlik radyo programı gerçekleştirdiklerini belirten Şengül, “ TRT Bölge Müdürlüğü olarak 11 il ve 81 ilçede toplam 130 bin metrekare alana hitap ediyoruz. 230 ‘u vericilerde olmak üzere toplam 320 personel ile hizmetlerimizi yürütüyoruz. 2004 yılında bin 400 montajlı görüntülü haber, 645 görüntüsüz bölge haberini Genel Müdürlüğe göndererek, onay alıp yayımlama imkanı bulduk” dedi.
HEMEN HER ALANDA PROGRAM YAPIYORUZ
Radyo yayınlarında hemen her alanda program hazırladıklarını belirten Şengül, “Ekonomi, tarım ve hayvancılık, kültür, edebiyat, spor konu başlıklarında programlar yapıyoruz. Ayrıca yaptığımız haberlerde sözlü ve görüntülü haber olarak ikiye ayrılıyor ve radyolarımızda, TRT1 ve TRT2 de yayımlanıyor” dedi.
10 NOKTADA ANA VERİCİMİZ VAR
İklim şartlarından dolayı verici hizmetlerinde zorluklar yaşadıklarını belirten Şengül, “10 civarında ana vericimiz var. Erzincan, Kars, Iğdır, Erzurum Ejder vericilerimizin yanında küçük vericilerimiz de bulunuyor. Bu vericilerle TRT1, TRT2, TRT3, TRT4 yayınlarını yapılıyoruz. Vericilerde ayrıca bakım ve onarımı çalışmalarını da üstlenmiş durumdayız. Teknolojik olarak masraflı bir iş, iklim şartları çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor. Önümüzdeki yıllarda 2005 ile 2014 yılları arasıda sayısal yayına geçilmesi ile imkanlar daha iyi olacak. Uygulama ilk etapta, Ankara, İzmir, İstanbul’ da başlatılacak ve dijital yayın daha sonra Erzurum’da gerçekleştirilecek” dedi.
ROTASYON YÖNTEMİ İLE PERSONEL SIKINTISI ÖNLENECEK
Personel açığı konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Şengül, “ Rotasyon sisteminin uygulanması ile personel eksiğinin önüne geçilecek. Rotasyon yöntemi personelin bulunduğu yerde üç yıl kalma esasına dayanıyor. Rotasyonla bugün yaşadığımız personel sıkıntısı giderilmiş olacak” dedi.