PROF. DR. ARAS, “ERZURUM’UN MANEVİ MİMARLARI”NI ANLATTI
Erzurumiyatçı Prof Dr. Sıtkı Aras Hoca “Erzurum'un Manevi Mimarları”nı anlattı. Sözlerine, Erzurum'un manevi mimarlarının hatırlanması ve hiç unutulmaması gerektiğini söyleyerek başlayan Sıtkı Aras, Alvar İmamı Efe Muhammet Lütfi Efendi'den, İbrahim Hakkı Hazretleri’ne kadar geniş bir tarihsel izlek üzerinde manevi önderlerin biyografilerini anlattı.
RESTROOM’UN RUHU
Erzurum ve Erzurum'un manevi mimarları hakkında Dergah Yayınları Erzurum Kitaplığı arasında çıkan 'Erzurum'un Manevi Mimarları' ve 'Bir Şehrin Ruhu' adlı iki kitabının yanında bir de kendisi hakkında hazırlanmış olan 'Erzurumlu Sıtkı Bey' adlı biyografi sahibi olan Sıtkı Aras, söyleşide, Sanamerli Hacı Ahmet Baba, Solakzade Sadık Efendi, Vehbi Efe, İhmal İmamı, Çöğenderli Hacı Salih Efendi gibi büyük alimlerin biyografileri, çalışmaları, şehrin, ülkenin ve İslam aleminin düşünce mirasına bulundukları katkıları dile getirdi.
ARAS HOCA KİTAPLARINI İMZALADI
Prof. Dr. Sıtkı Aras, Erzurum’un manevi mimarlarının karakterlerini oluşturan başlıca hususlara değinirken, edep, haya, haddini bilme, tevazu ve ilim arayışı ile hilm sahibi olma gibi özelliklere dikkat çekti. Üniversite öğrencileri ile şehrin genç okurlarının katıldığı söyleşide, bütün bu ilim ve feyiz sahibi önderlerin aynı zamanda muhteşem bir mücadele adamı olduklarına vurgu yapan Aras, “Erzurum'un fikri ve maddi yapılanmasında çok büyük emeklere sahip olan manevi mimarlarımız, şehrin yardımlaşma, paylaşım ve birikim alanlarındaki mimarları oluşlarıyla önem taşımaktadırlar.” dedi. Söyleşinin sonunda genç okurlarıyla bir araya gelen Prof. Dr. Aras, daha sonra kitaplarını imzaladı.