KÖY OKULLARINI YENİLİYORLAR
“İlk İşim, Okullarda Değişim” sloganıyla başlatılan kursta mesleki eğitim alan işsiz gençler, staj dönemlerini ise, köy okullarının tuvaletlerini onararak tamamlıyorlar. 5 Ekim’de başlayan ve yaklaşık 3 ay sürecek olan kursta, 30 kursiyer için eğitimlere başlanırken, mesleki eğitim alan kursiyerler, kurs eğitimleri süresince aldıkları teknik bilgileri, Kümbet, Taşlıgüney, Tekederesi, Konaklı ve Tepeköy’deki köy okullarına ait tuvaletlerde pratiğe dönüştürüyorlar.
Erzurum Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi İnşaat Bölümü Atölye Şefi Yener Eltutar, İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık, Sosyal ve Yardım Vakfı ile ortaklaşa açtıkları “Seramik Yer ve Duvar Kaplamacılığı” kursu sayesinde sosyal sorumluluk paylaşımında bulunduklarını da söyledi. “İlk İşim, Okullarda Değişim” sloganıyla açılan kursa katılan işsiz gençlerin, toplam 352 saat sürecek bir meslek eğitime tabi tutulmalarının planlandığını kaydeden Eltutar, kursiyerlerin, staj dönemi için Erzurum’daki köy okullarına gönderilmeye başlandıklarını bildirdi.
//5 KÖYDE DEĞİŞİM
Kümbet, Taşlıgüney, Tekederesi, Konaklı ve Tepeköy’deki köy okullarına ait tuvaletlerde tamamlanan staj dönemlerinin, uyguladıkları projenin sosyal sorumluluk boyutunu oluşturacağını aktaran Eltutar, “Kursiyerlerimiz söz konusu köylerdeki okullara ait tuvaletlerin bakım ve onarımını yapmaya başladılar. Kursiyerlerimiz, teorik olarak aldıkları bilgileri bu sayede pratiğe dönüştürme imkanına kavuşmakla kalmayıp, aynı zamanda köy okullarına ait tuvaletlerin de çehresini değiştiriyorlar.” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Çalışmanın, Türkiye’de bir ilk olduğuna vurgu yapan Yenel Eltutar, Erzurum’un köylerindeki ilköğretim okullarının büyük bir bölümündeki tuvaletlerin bakım ve onarıma ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Bazı şeyleri devletten beklemeye gerek yok. Bu kurs sayesinde, bir yerde devletin vermekle mükellef olduğu hizmetler, kursiyerlerimiz tarafından veriliyor.” dedi.
KÖYLÜLERDEN TEŞEKKÜR
Öte yandan ilköğretim okullarına ait tuvaletlerin, işsiz kursiyerler tarafından onarılmasından büyük memnuniyet duyan Kümbet köylüleri ise, “Ustalar köyümüze onarım için geldiklerinde, arkadaşların Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderildiklerini zannettik. Fakat tuvaletlerin onarımını yapan ve her bir yanı fayansla kaplayan gençlerin, iş bulabilmek için meslek eğitimi alan gençler olduğunu öğrenince, hem şaşırdık, hem de sevindik. Bu çalışmadan dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Hocalarımız her gün köylerimize geliyor, çalışmaları yerinde inceliyorlar. Kendimizi hiç bu kadar mutlu hissetmemiştik. Çünkü okullarımızdaki tuvaletler, tıpkı şehirdeki öğrencilerin kullandıkları tuvaletler gibi oldu. Bu hem bizim, hem de öğrencilerimiz için çok büyük bir mutluluk.” dediler.