ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 9’uncu sıraya indi
Erzurum 9’uncu sıraya indi
ETÜ'de Akademik Giysi ve ödül töreni
ETÜ'de Akademik Giysi ve ödül töreni
4. Tarım Orman Şurasıyla 86 yeni hedef
4. Tarım Orman Şurasıyla 86 yeni hedef
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,6 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,6 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 27,50 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 27,50 arttı
HABERLER>GUNCEL
13 Şubat 2008 Çarşamba - 00:00

Erzurum ve Bölge Ekonomisini değerlendiren Doç. Dr. Karabulut:

Bölge ekonomisininyönlendirilmeye ihtiyacı var Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kerem Karabulut, bölge ekonomisine yönelik olarak değerlendirmelerde bulundu.

Erzurum ve Bölge Ekonomisini değerlendiren Doç. Dr. Karabulut:

Erzurum ve Bölge Ekonomisini değerlendiren Doç. Dr. Karabulut: Bölge ekonomisinin yönlendirilmeye ihtiyacı var Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kerem Karabulut, bölge ekonomisine yönelik olarak değerlendirmelerde bulundu. Erzurum’un ve bölgenin sahip olduğu başta beşeri sermaye ile sektörel zenginliklerin, değerlendirilebilmesi için yönlendirmeye ve düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Karabulut, “Bu ihtiyacın giderilmesi işi, devlet politakalarına düşüyor. Devlet, ildeki ve bölgedeki insan sermayesi ile tarım, hayvancılık, turizm ve ticaret sektörlerinin sahip olduğu potansiyelleri harekete geçirebilmek için düzenleyici ve yönlendirici olmalıdır” dedi. KAMU DURUMDAN VAZIFE ÇIKARMALI Bölgesel kalkınmanın gerçekleştirilmesinde özel sektöre görev düştüğü gibi, kamuya da bir takım ödevlerin çıkarılması gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Karabulut, kamunun özel sektörün elinden tutmasının ve yatırım yapılması için gerekli her türlü ortamı oluşturmasının büyük bir gereklilik olduğunu vurguladı. DEVLET VE VATANDAŞ BÜTÜNLEŞMESİ Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kerem Karabulut, bölgenin kendi iç dinamiklerini harekete geçirme noktasında devlet ve vatandaş bütünleşmesinin büyük bir önem taşıdığını kaydederek, “Bu ortamın sağlanabilmesi için kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin, bölgeyi bilen, sorunları takip eden tecrübeli kişilerden seçilmesi gerekiyor. Bu sayede kalkınma süreci hız kazanmış ve belirlenen hedefe çok daha çabuk ulaşılmış olunur” diye konuştu. ERZURUM DEĞERLERİ EKONOMİYE KAZANDIRILMALI Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi’nde ayrıcalıklı bir yerinin bulunduğuna dikkati çeken Karabulut, şehrin göç alan bir şehir unvanına sahip olduğuna işaret ederek, “Erzurum, bölge illerine göre sosyal ve ekonomik anlamda imkan zenginliğine sahip. Bu yüzden başta kırsal kesimden olmak üzere, civar illerden de yoğun bir göç alımı söz konusudur. Çünkü Erzurum, bölgenin revaçta ve rağbet gören ilidir.” şeklinde konuştu. KALKINMA KURUMU İHTİYACI Doğu Anadolu Bölgesi’nin, bölgelerin gelişmişlik oranlamasına göre son sıralarda bulunduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Karabulut, sözlerine şöyle devam etti: “Bölgenin kalkınmasını mümkün kılacak olan en önemli detay, potansiyellerin planlı ve programlı şekilde değerlendirilmesini sağlayacak ‘kalkınma kurumu’dur. Erzurum merkezli olarak çalışması gereken bu kurum, bölgesel kalkınma uzmanlarından oluşturulmalıdır. Bu oluşum, yetkiler ve kaynaklarla güçlendirilmelidir. Teşvik yasaları ve çeşitli destekleme politakaları da, bu oluşumun görüşleri doğrultusunda uygulanmalıdır”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım Kredi, bölgeye 5 tesis kazandırdı.
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ...
Belediyelerin birleştirilmesini değerlendiren başkan Atınç:
Yetki karmaşası giderilecek Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, ...
Karnavas bezi Olur’a umut oldu
Olur Kaymakamlığı ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün 2006 yılının Aralık ...
 
Bölge’de 187 köyle ulaşım sağlanamıyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde 7 ilde 187 köyle ulaşım sağlanamıyor.
İl Koordinasyon Kurulu Mart’ta toplanacak
2008 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı 6 Mart 2008 Perşembe ...
SGK İLE HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜLECEK
Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından sosyal güvenlik ...
 
Esnafın protestolu senet sıkıntısı büyüyor
Kazım Karabekir Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri Birliği Başkanı ...
Mesleki eğitimde ciddi atılım
Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü ile Kazım Karabekir Endüstri Meslek ...
Fuhuş operasyonunda üç tutuklama
Erzurum'da düzenlenen fuhuş operasyonunda yakalanan 3 kişi tutuklandı.
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva