Karnavas bezi Olur’a umut oldu
Olur Kaymakamlığı ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün 2006 yılının Aralık SRAP kapsamında başlattığı Karnavas Bezi projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Geleneksel olarak 250 yıldan beri ev tezgâhlarında dokunmakta olan beze, yeni fonksiyonlar kazandırmak için çalışmalar yapan Olur Kaymakamlığı, şal, başörtüsü gibi hanımların kullanımına yönelik ürünler için şimdi de Pazar yollarını zorluyor.
YENİ BİR İŞ KAPISI
Projeden desteklenen el tezgâhları ile Rize ve Buldan bezlerine alternatif olarak düşünülen Karnavas Bezi’nin Olur’da yaşayan ve hanımları için umut kapısı olduğunu söyleyen Olur Kaymakamı Selim Palamut, karnavas bezinin, otantik desenlerle ve farklı iplik türleri ile yeniden tasarlandığını kaydetti.
TAMAMEN ORGANİK MALZEME KULLANILIYOR
Palamut, iplik ve kullanılan boyaların tamamen organik olduğuna dikkati çekerek, bu ayrıcalığın, karnavas bezine farklılık ve ayrı bir güzellik kattığını ifade etti.
Ormanağzı’nda bulunan atölyeyi gezen yeni Olur Kaymakamı Palamut, dokunan ürünleri ve yaşatılmaya çalışılan yöresel kıyafetleri beğendiğini, bu işin sürdürülebilmesi için her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.
EV HANIMLARINDAN KAYMAKAM PALAMUT’A TEŞEKKÜR
Atölyede çalışan ve aile bütçesine ekonomik katkı sağlamayı amaçlayan Olurlu ev hanımları ise, Olur Kaymakamlığı’nın, söz konusu ürünü pazarlaması ve tanıtımı için www.olursam.com adresli bir internet sitesi açtığını bildirerek, Kaymakam Palamut’a teşekkür ettiler.
Ev hanımları, “Memleketimizin bu ücra köşesinde ürettiğimiz ürünleri görünce başarımıza ortak olmaya çalışan, bizi motive eden destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Her şeyi ile organik olan, el tezgâhlarında üretilen ürünlerimize gereken ilginin gösterileceğine inanıyoruz” dediler.