ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivasspor Erzurumspor maçına odaklandı
Sivasspor Erzurumspor maçına odaklandı
Yeşil sahada özel buluşma
Yeşil sahada özel buluşma
Erzincan - Erzurum karayolunda tır kazası: 1 yaralı
Erzincan - Erzurum karayolunda tır kazası: 1 yaralı
Erzurum’da kişi başına 42.9 bin TL kamu harcaması
Erzurum’da kişi başına 42.9 bin TL kamu harcaması
'Çaresiz insanlar her gün kurşuna diziliyor'
'Çaresiz insanlar her gün kurşuna diziliyor'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Ağustos 2025 Cumartesi - 13:46

Hakim Yılmazel, Hafız Ahmet’in hayalini gerçekleştirdi

İmam Hatip Orta Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Hafız Ahmet Küçük, en büyük hayali olan Lalapaşa Camiinde Hatim okuma arzusunu Hakim Yılmazel vasıtasıyla gerçekleştirdi.

Hakim Yılmazel, Hafız Ahmet’in hayalini gerçekleştirdi

İmam Hatip Orta Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Hafız Ahmet Küçük, en büyük hayali olan Lalapaşa Camiinde Hatim okuma arzusunu Hakim Yılmazel vasıtasıyla gerçekleştirdi.

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı bir İmam Hatip Orta Okulu’na devam eden ve bu arada okuldan arta kalan zamanlarında Kur’an kursunda hafızlık eğitimi alan Ahmet Küçük, en büyük hayalinin hafız olarak Lalapaşa Camii’nde bir ay boyunca cemaate hatim okumak olduğunu söyledi.

Hafız Ahmet, bu hayalinin başlangıç noktasına yönelik sorumuzu; "Yaklaşık iki yıl önce sabah namazı için babam ile Lalapaşa Camiine geldik. Namazdan sonra babama ben de bu camide Kur’an okuyabilir miyim diye sordum. Babam da hafız ol, gel sen de oku dedi. Bunun üzerine gittiğim Kur’an kursunda sürekli çalışarak bir yılda hafızlık eğitimimi tamamladım" diye cevapladı.

"Hafız olduktan sonra artık hayalimi gerçekleştirmek istiyordum" diye konuşan Hafız Ahmet Küçük, bu yüzden de çocuklara ve gençlere verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren Hakim Pınar Demir Yılmazel‘e başvurduğunu belirtti. Hafız Ahmet Küçük, "Sma hastası çocuklara yardım kampanyaları düzenleyen, ihtiyaçlı ailelere ve çocuklara yardımlar yapan, gençlere destek olan, yardım talebinde bulunan tüm vatandaşların yardımına koşan Pınar Hakime ulaşarak ona da bu hayalimi gerçekleştirmek istediğimi ilettim. Pınar Hakim de benim bu hayalime kayıtsız kalmadı ve hemen il müftümüz Rüstem Can bey ile görüştü" dedi.

Öte yandan 7.sınıf öğrencisi Hafız Ahmet Küçük’ün hayalinin gerçekleşmesine vesile olan Erzurum Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Hakim Pınar Demir Yılmazel ise, "Ahmet’in yaşıtları bilgisayar başından kalkmazken, Ahmet’in bu Kur’an okuma sevdasına kayıtsız kalamazdım" dedi ve şöyle devam etti: "Bu çocuğumuz ailesi ile birlikte bana ulaştı ve en büyük hayalinin hafız olarak Lalapaşa Camiinde bir ay süre ile cemaat karşısında hatim okumak olduğunu söyledi. Onun yaşıtları bilgisayar, cep telefonu, televizyon ve tablet ile bütün günlerini boşa geçirirken bu evladımızın hafızlığa gönül vermesi beni çok duygulandırdı. Tabii ki bu evladımızın hayaline 4 çocuklu bir anne olarak ben de duyarsız kalamazdım. Adli tatilde olmama rağmen il Müftümüz, Rüstem Can Hocamıza ulaştım ve çocuğumuzun arzusunu ilettim. İl müftümüz de sağ olsunlar, öğrencimiz Ahmet ile görüşüp kendisinin Kur’an okumasını dinleyerek Camii ortamında cemaat karşısında hafızlık ilmine uygun kriterleri sağlayıp sağlamadığını yakından dinleyip değerlendirdikten sonra gerekli onayı verdiklerini açıkladı. Benim kapım bu anlamda tüm vatandaşlarımıza açıktır. Kapımıza gelen hiçbir vatandaşımızı dinlemeden asla geri göndermem. Hele ki söz konusu bir çocuğun hayali ise buna kesinlikle kayıtsız kalmam mümkün değil. Müftümüzün desteği ile bu evladımızın hayalinin gerçekleşmesinden dolayı da çok mutluyum. Buradan gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Zorluklarla karşılaşsalar da asla hayallerinden vazgeçmesinler."

 
Sivasspor Erzurumspor maçına odaklandı
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RTÜK ve ASHB’den teşvik ödülü
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ...
Doğu’da geleneksel besicilik kültürü yaşatılıyor
Kıyıdüzü köyünün geleneksel hayvancılık kültürünü yansıtan bu manzara, ...
Kuraklık, doğal afetler ve şehitler için dualar edildi
Diyanet İşleri Başkanlığının duyurusunun ardından Türkiye genelindeki ...
 
Büyükşehir Erzurum Mutfak Kültürünü tanıttı
UNESCO Gastronomi Şehri Erzurum'un zengin kahvaltı kültürünü tanıtmak ...
Hurufat Baskı Müzesi Özel Müze statüsü kazandı
Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı baskı müzesi olma özelliği taşıyan ...
Dr. Sadık Ahmet dualarla anıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Batı Trakya Türkleri'nin ...
 
ETÜ’de Cumhuriyet'in Temelleri ve Erzurum Kongresi gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından yürütülen ...
Hoca Raif Efendiye vefa
Erzurum Kongresi’nin 106. Yıl dönümü münasebetiyle Türkiye Dil ve Edebiyat ...
Erzurum’da 529 yıllık gelenek yaşatılıyor
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Sultan II. Bayezid Vakfı’nın 529 yıllık ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Ruhsal körlük, dijital çağın yeni ilkel hali
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva