Tarım Kredi, bölgeye 5 tesis kazandırdı.
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ve Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı kapsamında Erzurum ağırlıklı olmak kaydıyla bölgeye 5 yeni tesis kazandırdı. Üretimden kaynaklanan gücü değerlendirme amacıyla hazırlanan projeler sayesinde, kullanılan kaynakların ülke ekonomisine daha verimli şekilde yansıması ve üreticilerin gelirlerinin artması sağlanacak.
DAMCI PROJELERİ ANLATTI
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Abdullah Damcı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ve Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı çerçevesinde TKK ve ortaklarıyla hazırlanan projelerin bugün birbirinden ayrı amaca hizmet edecek olan 5 yeni tesise dönüştüğünü söyledi.
TOHUMLUK PATATESLER AMBALAJLANACAK
Damcı, “Müdürlüğümüz, Erzurum’un Pasinler ilçesinde ‘Tohumluk Patates Ambalajlama ve Yeraltı Depolama Tesisi’, İspir ilçesinde ‘Dut Pekmezi Üretim ve Paketleme Tesisi’, Akşar beldesine ‘Arı Ürünleri Bal İşleme ve Paketleme Tesisi’, Iğdır ili Yaycı ilçesine ‘Meyve–Sebze Depolama İşleme, Ambalajlama ve Paketleme Tesisi’ ve Ardahan ili merkez ilçede de ‘Arı Ürünleri Bal İşleme ve Paketleme Tesisi’ olmak üzere 5 proje hazırlamış ve hepsini de yatırıma dönüştürmüştür” diye konuştu.
KATMA DEĞER ÜRETİMİ
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi ve Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı kapsamında yürütülen ve uygulamaya konulan projelerin, yerinde üretimden kaynaklanan gücü değerlendirme amacıyla hazırlandığını kaydeden Abdullah Damcı, proje hedefinin, kullanılan kaynakların daha verimli bir şekilde ülke ekonomisine kazandırılması olduğunu dile getirdi. Damcı, “Tesise dönüşen bu projeler, aynı zamanda üreticilerin elde ettikleri gelirlerin de artmasına neden olacak” dedi.
ÜRETİCİNİN EMEĞİ KORUNACAK
Tarım kredi Kooperatifleri tarafından hayata geçirilen bu yatırımların, gerek ortak gerek ortak olmayan üreticilerin ürününü değerlendirdiği gibi, pazar garantisi de oluşturduğuna dikkati çeken Damcı, “Belli standartlarla elde edilecek ürün, merdiven altı üretimden çıkarak, daha hijyenik, daha geniş pazarlara ulaştırılma ve tanıtılma imkanına kavuşacaktır. Ayrıca ürünün yok pahasına elden çıkması da engellenmiş olunacak, üreticinin emeğinin korunması için ürünün gerçek değerinin altında pazarlanmasına izin verilmeyecektir.” şeklinde konuştu.