İl GENEL MECLİSİ GÜNDEMİNDE TARIM VARDI.
“TARIM SAHADA GELİŞTİRİLMELİ
Erzurum il özel idaresi toplantısı İl genel meclis idare salonunda yapıldı. Toplantıda Erzurum il özel idaresinin 2007 mali yılı bütçe teklifi görüşüldü. Tarım İl Müdürlüğü ile ilgili konunun görüşülmesi noktasında meclis üyeleri bütçenin tarım konusundaki ödeneğini yeterli bulmadıklarını belirterek, tarımın masa başından idare edilmemesini istediler.
Erzurum İl Özel İdaresi toplantısı il genel meclis idare salonunda yapıldı. Mecliste Erzurum il özel idaresi ekonomik işler ve hizmetler konusu ele alındı. Toplantıda söz alan Plan Bütçe Komisyonu sözcüsü Fevzi Tan, 2007 bütçesi ile ilgili teknik bilgiler verdi.
TARIM HİZMETLERİ BÜTÇESİ 725 BİN YTL
Tan tarım hizmetleri ile ilgili şu bilgileri aktardı; “ 2007 bütçesinde fidan, fide ve tohumu alımı için 100 bin YTL ödenek ayrıldı. Suni tohumlama çalışmaları için 200 bin YTL’lik, havyan hastalıkları ile ilgili mücadele giderleri içinde 75 binYTL’lik ödenek ayrıldı. Tarım danışmanlık hizmetleri ücretleri ödenek toplamı ise 350 bin YTL olarak tespit edildi. Yine tarım hizmetleri toplamı için 725 bin YTL lik ödenek ayrıldı. Ulaştırma içinde 10 bin YTL ödenek aktarılacak”
ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ 20 BİN YTL İLE YAPILACAK
Çevre koruma hizmetlerinin 20 bin YTL ile yapılacağını belirten Tan, “ Oltu Uzunoluk Piknik mesire yerine elektrik hattı çekimi, Kurgun Piknik Mesire yerine elektrik hattı çekimi, 10bin YTL, Mal ve hizmet alım giderleri toplamı 20 bin YTL ödenekle yapılacak” dedi.
İSKAN VE TOPLUM REFAHI HİZMETLERİ
Bayındırlık hizmetleri kapsamında mal ve hizmet alım giderleri için 50 bin YTL ödenek ayrıldığını belirten Tan, “ Tüketime yönelik mal ve hizmet alımları için 50 bin YTL ödenek ayrılırken, bayındırlığın hizmet toplamı için toplam 100 bin YTL ödenek ayrıldı” diye konuştu.
SINIFLANDIRMAYA GİRMEYEN SAĞLIK HİZMETLERİNE ASGARİ ÖDENEK
Sınıflandırmaya girmeyen sağlık hizmetlerine de değinen Tan, “ sağlık hizmetleri gider bütçesi toplamı 4 YT oldu” diye konuştu.
Bütçe görüşmesinin ardından söz alan SP İl Genel Meclis Üyesi Saffan Ağyürek de tarıma ayrılan ödeneğin yeterli olmadığın belirterek, tarım çalışmalarının sahada yapılmadığını ve çiftçi eğitimin önemsenmediğini belirtti. Ağyürek, tarımla ilgili uzman kişilerin mecliste teknik detayları ile ilgili bilgi vermesini isteyerek, suni tohumlamaya ayrılan kaynak ile yeterli hizmetin üretilemeyeceğini savundu.
KARAYAZIYA SULAMA BİRLİĞİ PROJESİ TEKLİFİ
Karayazı Meclis üyesi Abdurrahman Kaya gündem dışı söz alarak, Karayazı’ya sulama birliği kurulması yönündeki proje teklifini meclis üyeleriyle paylaştı.
Kaya, sulama hizmetlerinin tarım açısından önemine değinerek, konunun meclis gündeminde detaylı olarak görüşülmesini istedi.