DEVLET YARDIMLARININ
UYGULANMA ESASLARI BELİRLENDİ
Hazine Müsteşarlığı'nın konuya ilişkin tebliğine göre, teşvik belgesi kapsamında, komple yeni yatırım, tevsi, modernizasyon, yenileme, kalite düzeltme, darboğaz giderme, tamamlama, entegrasyon ve ürün çeşitlendirmesi yatırımları yapılabilecek.
Destek unsurlarının uygulanmasında ortaya çıkacak tereddüt ve ihtilaflarda Hazine Müsteşarlığı'nın görüşü doğrultusunda işlem yapılacak.
Tebliğ, 6 Ekim 2006 tarihinden geçerli olmak üzere, Cuma gününden itibaren yürürlüğe girdi.
YATIRIM TUTARI ASGARİ 200 BİN YTL OLACAK
Öte yandan, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar ile KOBİ'lerin yatırımlarının teşvik belgesine bağlanabilmesi için, yatırım tutarının asgari 200 bin YTL olması, teşvik belgesi kapsamındaki yatırım malları ile yeni model üretimine yönelik otomobil ve hafif ticari araç yatırımlarında, yatırım dönemi içerisinde kalmak kaydıyla, ckd aksam ve parçalarının ithalinin gümrük vergisinden muaf olması karara bağlanmıştı.
KÖYLERE YAPILACAK YATIRIMLAR
Ayrıca karar ile köylerde yapılacak yatırımlar ile KOBİ yatırımları, ar-ge ve çevre yatırımları için bankalardan kullanılacak yatırım kredisi faizinin veya kar payının, YTL cinsi kredilerde 5 puan, döviz kredilerinde ise 2 puanının bütçeden karşılanabileceği belirlenmişti.