ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAP BKİ'den ileri teknoloji desteği
DAP BKİ'den ileri teknoloji desteği
Göçmen kaçakçılığı operasyonu; 3 tutuklama
Göçmen kaçakçılığı operasyonu; 3 tutuklama
Kar kalınlığı tabela boyunu geçti
Kar kalınlığı tabela boyunu geçti
EKK gündemi açıklandı
EKK gündemi açıklandı
Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği başladı
Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği başladı
HABERLER>GUNCEL
25 Ocak 2007 Perşembe - 00:00

DATÜB’E ÖDÜL

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı’ya, ABD Michigan Üniversitesi’nde “Uluslar arası sosyal girişimci” ödülü verildi. Ilıcalı, AB’den 6 proje için 1.5 trilyon lira tutarında hibe alırken, bu projeleri hayatiyete geçirmesinden ötürü ödülü almaya hak kazandı.

DATÜB’E ÖDÜL

DATÜB’E ÖDÜL Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı’ya, ABD Michigan Üniversitesi’nde “Uluslar arası sosyal girişimci” ödülü verildi. Ilıcalı, AB’den 6 proje için 1.5 trilyon lira tutarında hibe alırken, bu projeleri hayatiyete geçirmesinden ötürü ödülü almaya hak kazandı. Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, başarılarına başarı eklemeye devam ediyor. 25 yıl boyunca öğrencilerine ‘kaleminiz en büyük silahınız olsun’ diyen Nazmi Ilıcalı, emekli olunca da kendini doğu’nun hizmetine sundu ve 3 yılda Türkiye’ye örnek olacak bir modele imza attı. ABD’DEN ÖDÜL ALDI Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı’nın bu başarılı çalışmalarını ABD görmezden gelmedi. Michigan Üniversitesi’ne konu olan Nazmi Ilıcalı, merkezi ABD’de bulunan ASHOKA tarafından “Uluslar arası sosyal girişimci” ödülüne layık görüldü. Ilıcalı, AB’den 6 proje için 1.5 trilyon lira tutarında hibe aldı. Nazmi Ilıcalı, bu ödülün kar amacı gütmeyen, toplum için çalışan sivil toplum örgütlerine verildiğini belirterek, böyle bir ödülü almanın gurur verici olduğunu söyledi. Bazı sivil toplum örgüt ve siyasi parti temsilcileri tarafından eleştiriye maruz kalan Nazmi Ilıcalı, bunun kıskançlıktan kaynaklandığını ifade etti. Erzurum’da kimsenin yapmadığını gerçekleştirdiğini vurgulayan Ilıcalı, “Erzurum’da 15 köye 15 adet süt toplama tankı kurulacak. Tanklar sayesinde süt artık çürümeyecek. Yine ilk kez, organik keten tohum peyniri üretilecek. Peynirin ismi ‘Barhal’ konulacak. Barhal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın köyü. Kırsal kalkınma programlarına inanıp organik unumuzu alan İstanbul Halk Ekmek adına Topbaş’a teşekkür plaketini böyle sunacağız.” dedi. ARAÇ ÜZERİNDE LABORATUAR Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği, gezici toprak laboratuarı kuracak. Nazmi Ilıcalı, “Türkiye’de ilk kez araç üzerinde gezici laboratuar yapıyorum. Çiftçi artık toprağını kontrol için alıp gelmeyecek. Gezici laboratuar sayesinde bulunduğu yerde toprağın analizi yapılacak. Bu proje için, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 452 başvuru yapıldı, sadece bizimki kabul gördü. Sürdürülebilir kalkınma programı çerçevesinde gezici laboratuarı kuracağız.” ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NARMAN BUZ’DAN TEMİZLENDİ
Narman ilçesinde kaldırımlarda oluşan buz kalıplarının temizlenmesi için çalışma başlatıldı.
ASİMED BAŞKANI EĞİLMEZ:
“ERMENİSTAN SINIR KAPISI, OLDU BİTTİYE GETİRİLEMEZ” Asılsız ...
İHRACAATÇILARA, DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERİLDİ
Uzman Gümrük Müşavirliği Şirketi Gümrük Müşaviri Ahmet Özken, ihracatçıların ...
 
SİGARA VE İÇKİ BAĞIMLILIĞI ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPAN YRD. DOÇ. DR. DEMİR: ''
“SİGARA İÇEN GENÇLER EBEVEYNLERİNİ TAKLİT EDİYOR” Hacettepe ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
BİLİNÇ FIRTINASI’NA İHTİYAÇ VAR ERZURUM Gazetesi, ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ANKARA’DAN MÜJDELİ HABER BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN 200 ...
 
Memur-Sen’den 2011 teşekkürü
Memur-Sen Erzurum İl Teşkilatı, Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye ...
KOBİ'LER ÇÖZÜM ORTAKLARIYLA BULUŞUYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2007 yılı boyunca, içinde Erzurum’un ...
KOBİ'LER ÇÖZÜM ORTAKLARIYLA BULUŞUYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2007 yılı boyunca, içinde Erzurum’un ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva