DATÜB’E ÖDÜL
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı’ya, ABD Michigan Üniversitesi’nde “Uluslar arası sosyal girişimci” ödülü verildi. Ilıcalı, AB’den 6 proje için 1.5 trilyon lira tutarında hibe alırken, bu projeleri hayatiyete geçirmesinden ötürü ödülü almaya hak kazandı.
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, başarılarına başarı eklemeye devam ediyor. 25 yıl boyunca öğrencilerine ‘kaleminiz en büyük silahınız olsun’ diyen Nazmi Ilıcalı, emekli olunca da kendini doğu’nun hizmetine sundu ve 3 yılda Türkiye’ye örnek olacak bir modele imza attı.
ABD’DEN ÖDÜL ALDI
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı’nın bu başarılı çalışmalarını ABD görmezden gelmedi. Michigan Üniversitesi’ne konu olan Nazmi Ilıcalı, merkezi ABD’de bulunan ASHOKA tarafından “Uluslar arası sosyal girişimci” ödülüne layık görüldü. Ilıcalı, AB’den 6 proje için 1.5 trilyon lira tutarında hibe aldı. Nazmi Ilıcalı, bu ödülün kar amacı gütmeyen, toplum için çalışan sivil toplum örgütlerine verildiğini belirterek, böyle bir ödülü almanın gurur verici olduğunu söyledi.
Bazı sivil toplum örgüt ve siyasi parti temsilcileri tarafından eleştiriye maruz kalan Nazmi Ilıcalı, bunun kıskançlıktan kaynaklandığını ifade etti. Erzurum’da kimsenin yapmadığını gerçekleştirdiğini vurgulayan Ilıcalı, “Erzurum’da 15 köye 15 adet süt toplama tankı kurulacak. Tanklar sayesinde süt artık çürümeyecek. Yine ilk kez, organik keten tohum peyniri üretilecek. Peynirin ismi ‘Barhal’ konulacak. Barhal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın köyü. Kırsal kalkınma programlarına inanıp organik unumuzu alan İstanbul Halk Ekmek adına Topbaş’a teşekkür plaketini böyle sunacağız.” dedi.
ARAÇ ÜZERİNDE LABORATUAR
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği, gezici toprak laboratuarı kuracak. Nazmi Ilıcalı, “Türkiye’de ilk kez araç üzerinde gezici laboratuar yapıyorum. Çiftçi artık toprağını kontrol için alıp gelmeyecek. Gezici laboratuar sayesinde bulunduğu yerde toprağın analizi yapılacak. Bu proje için, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 452 başvuru yapıldı, sadece bizimki kabul gördü. Sürdürülebilir kalkınma programı çerçevesinde gezici laboratuarı kuracağız.” ifadelerini kullandı.