ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi’den Ebrahimi’ye taziye ziyareti
Çiftçi’den Ebrahimi’ye taziye ziyareti
Erzurum'da dolandırıcılık operasyonu
Erzurum'da dolandırıcılık operasyonu
Gökyamaçlı Dadaştan örnek yaklaşım
Gökyamaçlı Dadaştan örnek yaklaşım
Jandarmadan huzur ve güven nöbeti
Jandarmadan huzur ve güven nöbeti
Eşini bıçakla yaraladı
Eşini bıçakla yaraladı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
6 Haziran 2009 Cumartesi - 03:52

Çevre bilincine ihtiyacımız var

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası, Erzurum'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Hafta dolayısıyla bir açıklama yapan Vali Bulut, teknoloji ilerledikçe insanların kar gütme hesaplarının çevreye zarar verdiğini ifade ederek, 7'den 70'e herkeste çevre bilincinin oluşması gerektiğini vurguladı.

Çevre bilincine ihtiyacımız var

 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası, Erzurum'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Etkinlikler kapsamında ilk olarak Havuzbaşı Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Daha sonra Erzurum Lisesi Kültür Salonunda bir program düzenlendi. Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, burada yaptığı konuşmada; 1982 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran'ın "Dünya Çevre Günü" olarak kabül edildiği ve kutlandığı söyledi.
ERZURUM’DA ÇEVRE ÇALIŞMALARI
Toraman, çevreyle ilgili Erzurum'da yapılan çalışmaları açıkladı. Toraman, ı:" İlimiz için bugüne kadar özellikle kış aylarında çok önemli bir çevre sorunu olan hava kirliliğinde çözüm adına önemli mesafeler alınmıştır. 2008- 2009 dönemine gelinceye kadar kalorifercilere, mahrukatçılara, bina yöneticilerine, muhtarlara, esnafa yönelik kömür, doğru yakma teknikleri ve doğal gazın önemi ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılmış, beraberinde bina yöneticilerinin adresine konu ile ilgili bilgi ve destek isteyen yazı yazılmış, 181 Alo Çevre Hattı 24 saat esasına göre faal olarak çalıştırılmıştır."dedi.
YEREL YÖNETİMLERİN ÇEVREYE KATKISI
Daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, çevre konusunda yerel yönetimler olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Küçükler, Suriye'de her doğan bebek için 10 zeytin ağacı diktirildiğini yoksa nüfus cüzdanı verilmediğini belirtti.
Erzurum Valisi Sami Bulut ta, teknoloji ilerledikçe insanların kar gütme hesaplarının çevreye zarar verdiğini ifade ederek, 7'den 70'e herkeste çevre bilincinin oluşması gerektiğini vurguladı.
Programda daha sonra öğrenciler tarafından "Doğa ile Barış Sözleşmesi" ve "Çevre Andı" okunarak, Erzurum'da en çevreci okullara ödül verildi. Program, öğrencilerinin müzik dinletisiyle sona erdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Çakır 7 Haziran 2009 Pazar 19:05

Erzurum'da çevre bilincini görmek için sokaklara girin..etrafa atılmış kullanılmış çocuk bezleri, pedler,yemek artıkları.. Şu toplukonut sitelerinde bahçelere bakın.. hemen hepsi çöplük.. Kışın kalorifer cürufları taya gibi bahçelerde.. Çevre müdürü nerede? Ne ceza uygulaması var ne denetleyen.. Çevre müdürlüğü adeta tabela hizmeti veriyor. eğer ciddi bir kontrol olsa caddeye çocuk bezi atan olur mu? Bu ne pis bir durum..

Yorumu oyla      7      5  
Ejder Tepesi-2 6 Haziran 2009 Cumartesi 11:44

dinimizin temizliğe ne kadar önem verdiğini göstermektedir.Yine,dinimizde Cennet birçok ayette,ağaçlarla tasvir edilmiştir.Öyle ise, ağacı korumak,hem dini bir görev hem de milli serveti korumaktır.Mesela,Hz.Peygamber(SAV)in Harameyn ve Taifi,haram bölge ilan etmesinin gayesi,çevreyi korumaya dair tasarruf olduğu nu söylersek,bu hareketin tarihte ilk defa milli park ve sit alanı kavramını ortaya koy duğunu söyleyebiliriz.Yine,Peygamber(SAV),çev reyi kirletenin lanete uğramasının sebebi ol duğunu buyuruyor.Yaşanan çevre,insanların or tak malıdır.Bu çevrenin korunması da yine in sanlara aittir.Sağlıklı yaşamanın temel şartı da temizliktir.Bizim dinimiz de temizlik dini dir.Sevgili Prygamberimiz(SAV)"Allah temizdir temizi sever.Öyle ise evlerinizi,iş yerlerini zi ve çevrenizi temiz tutunuz" diye buyurarak bizleri çevre temizliğine ve çevreye azami dikkat göstermemizi istiyor.İnşâallah öğren diklerimizi uygulayan ve amel eden kullardan oluruz.Âmin.Saygılar sunarım. EDİTÖR: Değerli okurumuz, sitemiz Cumartesi günü belirli bir aralıkla bakım gördüğünden yorumunuz geciktirilmiştir. Bize ilettiğiniz değerli görüşleriniz için teşekkür ediyoruz. Gazetemize ulaşan her yorum 15 dakikada bir olmak kaydıyla yayına girmektedir. Bu zaman aralığı da atılan yorumların okunması amacıyla belirlenmiştir. İlginiz için teşekkür ediyoruz.

Yorumu oyla      7      5  
Ejder Tepesi-1 6 Haziran 2009 Cumartesi 11:20

Bilinçsizce çevreye ayılan plastik maddeler, üçyüz elli yıl çürümeden kalabiliyorsa,çevre kirliliği,insan sağlığını tehdit ediyorsa,sa nayileşme çevre sorunlarının artmasına neden oluyorsa,bu da başta solunum yolu hastalıkla rı olmak üzere,birçok hastalığa sebep oluyor sa,birçok balık türü ölüyor,göçmen kuşların tür ve sayıları durmadan azalıyorsa,yeşil alanlar sürekli tahrip ediliyorsa,bunu insa nın çevreye verdiği zarar olarak tanımlayabi liriz.Fakat,"ALLAH(C.C)",insanın da içinde ya şadığı tabiat ve bu tabiattaki canlı ve can sız varlıkları bir denge içinde var ermiştir. Bu İlâhi nizam,yer yüzündeki canlıların yaşa maları için ve hayatlarını sürdürebilmeleri için,çok ideal olup,bu düzenin herhangi bir aksaklık ve noksanlığı da söz konusu değildir Hatta,"ALLAH (C.C.",Rahman suresinde,"O(Allah)göğü yükseltti ve dengeyi koydu.Sakın dengeyi bozmayın" buyurarak,bizleri bu İlâhi düzeni bozmamamız için şiddetle uyarıyor.Müd dessir suresinde de"Elbiseni temizle"buyura rak

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MMO’dan asansör protokolü
Yakutiye İlçe Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanlığı ...
A.Gazi Türbesi Kent Ormanı olacak
Orman Bölge Müdürü Temur, Erzurum’da Abdurrahman Gazi türbesi yanındaki ...
Sağlık hizmetlerinde yeni süreç
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, 18 yaşını ...
 
''Domuz gribi, KKKA ve kuş gribi'' için özel servis
KURBANİ GEYİK/AA/Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Aziziye ...
Erzurum’da diş koruma bilinci zayıf
Serbest Diş Hekimi C. Erdem Özdemir, yaz mevsiminde ağız ve diş sağlığına ...
Gülmek onların da hakkı
Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle, Narman Ana okulunca ...
 
MEDEF’te defile
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde süren 1.Kariyer Günleri ve METEF’te ...
"Sigara yasağı 19 temmuzda başlayacak"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kahvehane, lokanta gibi iş yerlerinde başlayacak ...
Uzmanından, su tüketim uyarısı
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Uz. Dr. Rukiye ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva