AÜ Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak, yaptığı açıklamada, KKKA gibi salgın hastalığa yakalananlarla aynı mekanda bulunmanın çok riskli olduğunu, ancak buna rağmen hasta yakınlarının ziyaret için ısrarlı olduğunu ifade etti.
Hasta ziyareti konusundaki ısrarlar üzerine, serviste yeni bir düzenleme yapmak zorunda kaldıklarını belirten Parlak, öncelikle Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'ni ikiye böldüklerini söyledi.
KKKA HASTALARI AYRI BÖLÜMDE
KKKA gibi bulaşıcı hastalığa yakalananlardan ayırarak farklı bir bölüme aldıklarını anlatan Parlak, bu bölüm için de hastane binasından ayrı bir dış kapı açıldığını kaydetti.
Hastanenin diğer servisleriyle bağlantısı tamamen kesilen servisteki hasta odalarına dış kapıdan direkt ulaşılabildiğini belirten getiren Parlak, bu düzenlemeyle vatandaşların pencerelerden hastalarını görebildiğini ifade etti.
HASTA ZİYARET BİLİNCİMİZ….
Hastanelerinde tedavisi süren KKKA hastaları bulunduğunu anlatan Parlak, şunları kaydetti: ''Normalde birçok gelişmiş ülkede toplum sağlığını tehdit eden ve dünyada giderek yayılan KKKA, kuş gribi, domuz gribi gibi salgın hastalığa yakalananların ziyaret edilmesi yasak. Örneğin Almanya'da, bu tür hastalığa yakalananlar hastaneye teslim edilir ve yakınlarıyla tedavi sonuçlanana kadar görüştürülmez, ama ülkemizde durum çok farklı. Özellikle bizim bölgemizde halkımız hasta ziyareti konusunda çok hassas. Tüm risklere rağmen vatandaş hastasını görmek için ısrar ediyor.''
TEDBİR AMAÇLI DEĞİŞİKLİK
Tedbir amaçlı birçok değişiklik yapmak durumunda kaldıklarını ifade eden Parlak, şöyle konuştu: ''Türkiye'de normalde kişi sağlığını ilgilendiren ve toplum sağlığını tehdit eden enfeksiyon hastalığına yakalananlar aynı serviste tedavi ediliyor. İlk kez biz bu hastaları ayırarak toplum sağlığını tehdit eden hastalıklar için özel bir servis oluşturduk. Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde kişi sağlığını ilgilendiren enfeksiyon hastalığına yakalananlar ile son yıllarda ortaya çıkan KKKA gibi salgın hastalığa yakalananlar, ayrı ayrı bölümlerde tedavileri yapılıyor. Bu uygulama yalnızca bizim hastanemizde var.''