ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor için play-off vakti
Erzurumspor için play-off vakti
Gençlerbirliği, Süper Lig'de
Gençlerbirliği, Süper Lig'de
Anneler Günü’nde şehit ailelerine vefa
Anneler Günü’nde şehit ailelerine vefa
Anneler Günü’nde duygu dolu etkinlik
Anneler Günü’nde duygu dolu etkinlik
Bedir organ bağışının önemini vurguladı
Bedir organ bağışının önemini vurguladı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Haziran 2009 Cuma - 04:23

MMO’dan asansör protokolü

Yakutiye İlçe Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanlığı İl Temsilciliği arasında Asansör Kontrol Protokolü imzalandı.

MMO’dan asansör protokolü

Yakutiye ilçe Belediye Başkanı Ali Korkut’un makamında yapılan protokole, Makina Mühendisleri Odası İl Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gavgalı imza attı. Her yıl yenilenen protokol gereği Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı sınırları içindeki bina asansörleri Makine Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi teknik elemanlarınca kontrol edilecek. Yapılacak kontrollerde eksikleri bulunan asansörlerin kullanılması yasaklanacak. Belirlenen süre içinde arızası giderilmeyen asansörler, için site veya bina yöneticilerine ceza uygulanabilecek.
ASANSÖRLERİN DENETİMİ İÇİN MMO’YA TAM YETKİ
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, asansörlerin kontrolü için belediyede birim oluşturması gerektiğini, ancak yeterli teknik ekibe sahip olmadıkları için böyle bir protokole imza attıklarını söyledi. Belediye sınırlarındaki asansörlerin kontrolleri için Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanlığı İl Temsilciliği’ne tam yetki verdiklerini belirten Başkan Korkut, “Halkımızın can güvenliği ve sağlığı bizim için çok önemli. Bu bakımdan belediyemiz sınırlarındaki asansörlerin periyodik kontrolleri için Makina Mühendisleri Odası İl Başkanlığı’na tam yetki vererek, protokol yaptık. Bu vesile ile Makine Mühendisleri Odası İl Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gavgalı ve ekibine bu ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
GAVGALI: YAKUTİYE’DE 800 ASANSÖR DENETLENECEK…
Erzurum’daki STK’ların şehir sorunlarını çözmek için çeşitli çalışmalar yapmaları gerektiğini vurgulayan Makina Mühendisleri Odası (MMO) İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Gavgalı, Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı ile yapılan protokol gereği ildeki asansörlerin kontrollerini yapmayı istediklerini hatırlattı. Oda olarak teknik ekiplerinin mevcut olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Gavgalı, “Asansörlerinin bakım ve onarımları için bina ve site yöneticilerini uyarıyorum. Çünkü yaptığımız kontrollerde arızalı olan asansörlerin kullanımına izin verilmeyeceğini şimdiden hatırlatıyorum. Erzurum merkezde yaklaşık bin 300 asansörün denetimi gerçekleştirilip, Yakutiye Belediyesi sınırlarında ise 800 civarında denetim yapacağız. Denetimlerimizde hayati tehlikesi bulunan asansörlerimize kırmızı etiket, kusurlu olanlara mavi etiket, kullanım açısından herhangi kusuru olmayan asansörlere ise, asansörlerin üzerine yeşil etiket yapıştırılacak. Kusurlu olan asansörler belediye zabıta ekipleri tarafından mühürlenecek olup, asla çalıştırılmayacak. Bütün belediyelerimizle bu çalışmaları gerçekleştirmiş olacağız. Önümüzdeki ay içerisinde denetimlere başlayacağız.” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Gazi Türbesi Kent Ormanı olacak
Orman Bölge Müdürü Temur, Erzurum’da Abdurrahman Gazi türbesi yanındaki ...
Sağlık hizmetlerinde yeni süreç
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, 18 yaşını ...
''Domuz gribi, KKKA ve kuş gribi'' için özel servis
KURBANİ GEYİK/AA/Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Aziziye ...
 
Erzurum’da diş koruma bilinci zayıf
Serbest Diş Hekimi C. Erdem Özdemir, yaz mevsiminde ağız ve diş sağlığına ...
Gülmek onların da hakkı
Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle, Narman Ana okulunca ...
MEDEF’te defile
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde süren 1.Kariyer Günleri ve METEF’te ...
 
"Sigara yasağı 19 temmuzda başlayacak"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kahvehane, lokanta gibi iş yerlerinde başlayacak ...
Uzmanından, su tüketim uyarısı
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Uz. Dr. Rukiye ...
Bakanlar ağaç dikti
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Üniversitesine ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva