Bazısı bulamıyor, bazısı kıymetini bilmiyor
Ekmeği israf ediyoruz
Fırıncı esnafı kentte önemli oranda ekmek israfı olduğunu belirterek, ekmek israfının önlenmesi için vatandaşın duyarlı olmasını istiyor. Erzurum’da israfın had safhaya ulaştığını belirten fırıncı esnafı, bu durumun kent ekonomisinde önemli giderler oluşturduğu kanaatinde.
Fırıncı esnafı Erzurum’da ekmek israfını had safhaya ulaştığını ifade ederek, vatandaşın ekmek tüketimi konusunda duyarlı olmasını istiyor. Erzurum’da ekmek israfının had safhaya ulaştığını belirten Fırıncı esnafı, her gün yüzlerce ekmeğin çöpe gittiğini ifade ediyor.
BAYAT EKMEK TÜKETİMİ YOK DENECEK KADAR AZ
Kentte bayat ekmek tüketiminin yok denecek kadar az olduğu belirten fırıncı esnafı, “Erzurum’da şu an 80 fırın faaliyetlerini devam ettiriyor. Üretim girdi maliyetleri oldukça yüksek ve bayat ekmek tüketimi de yok denecek kadar az. Her gün yüzlerce ekmek çöpe gidiyor. Konuyla ilgili olarak duyarlı olunmalıdır. Bayat ekmek tüketimi kent ekonomisinde önemli giderler oluşturuyor” diye konuştu.
KAYIT DIŞI İŞLETME SAYISI ARTIYOR
Kentte kayıt dışı işyeri sayısının her geçen gün arttığını belirten esnaf, “Ruhsat verilme yetkisinin belediyelere devredilmesiyle kayıt dışı fırın sayısına her gün yenileri ekleniyor. Sorun haksız rekabet olgusunu da beraberinde getiriyor. Vergi veren, istihdama katkı sağlayan fırın esnafı bu durumdan oldukça olumsuz etkileniyor. Kayıt dışılığın önlenmesi için ilgili kurumları duyarlı olmaya davet ediyoruz. Erzurum’da fırıncılık sektörü bitme noktasına geldi. İşsizlik sorunu fırın sayısını artırıyor, daha sonra başarılı olmayan bu işletmeler kapılarına kilit vurmak zorunda kalıyorlar. Son günlerde kapısına kilit vuran fırın sayısında önemli artışlar yaşanıyor” diye konuştu.