ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Sivasspor maçı 9 Ağustosta
Erzurumspor – Sivasspor maçı 9 Ağustosta
Gurbetçiler festivalde hasret giderdi
Gurbetçiler festivalde hasret giderdi
Oltu'da Üç Orcuk Yayla Şenliği düzenlendi
Oltu'da Üç Orcuk Yayla Şenliği düzenlendi
1.7 ton kaçak nargile tütünü elegeçirildi
1.7 ton kaçak nargile tütünü elegeçirildi
Oltu MYO'da Akkuş dönemi
Oltu MYO'da Akkuş dönemi
HABERLER>GUNCEL
13 Eylül 2006 Çarşamba - 00:00

30 BİN BESİCİYE YENİ İŞ İMKANI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yılda 30 bin kişiye istihdam sağlayacak TAR-ET Sözleşmeli Besi Sığırcılığı Projesi'nin, 15 Eylül 2006 tarihinden itibaren Erzurum’da da uygulanmaya başlayacağı bildirildi.

30 BİN BESİCİYE YENİ İŞ İMKANI

30 BİN BESİCİYE YENİ İŞ İMKANI Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yılda 30 bin kişiye istihdam sağlayacak TAR-ET Sözleşmeli Besi Sığırcılığı Projesi'nin, 15 Eylül 2006 tarihinden itibaren Erzurum’da da uygulanmaya başlayacağı bildirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük geçim kaynağı olan hayvancılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ve Et Balık Kurumu tarafından ortaklaşa yürütülecek olan TAR-ET Sözleşmeli Besi Sığırcılığı Projesi'nin tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, projenin içinde Erzurum’un da yer aldığı 28 ilde 126 ilçede toplam 270 Tarım Kredi Kooperatifi'nin 212 bin 500 ortağından sözleşmeli besi sığırcılığı modelini uygulayabilecek altyapıya sahip olanları kapsadığını belirtti. 1YTL/KG DESTEK Yıldırım, "TAR-ET projesinin uygulanması ve sürdürülebilirliği açısından, proje kapsamında kesimi yapılacak besi sığırları için yetiştiriciye kargas ağırlık üzerinden, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 1 YTL/kg et teşvik primi verilecek. Bu primler ortaklarına Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla dağıtılacaktır. 10 yıl süreyle yürütülecek projede 880 bin baş hayvan besiye alınacak, 1 milyar 500 milyon YTL'lik iş hacmine ulaşılacak ve yılda 30 bin kişiye geçim kaynağı sağlanacak. Projeyle modern anlamda besicilik altyapısının da temeli atılmış olacak. Ayrıca, yem ve dericilik gibi hayvancılık sanayisinin de gelişimini sağlayacak ve ilave istihdam oluşturacak, sürdürülebilir yetiştiricilik modeli oluşacak. Hayata geçirilecek olan bu projeyle 340 milyon YTL yatırım tasarrufu sağlanabilecek" dedi. KESİMİ EBK YAPACAK Proje çerçevesinde yetiştirilen besi sığırlarının kesimi ve tüketiciye sunulmasının Et Balık Kurumu tarafından yapılacağını belirten Yıldırım, "Tarım Kredi Kooperatifleri'ne vadesi geçmiş borcu bulunmayan, ödeme alışkanlığı iyi olan, sözleşmeli besi sığırcılığı modelini uygulayabilecek altyapı ve bilgi birikimine sahip, en az 15 baş, en fazla 50 baş besi sığırının besisini yapabilecek kooperatif ortaklarımızla sözleşme yapılmak suretiyle uygulanacaktır. Sözleşmeli yetiştiricilik modelinde besi süreleri ortalama 6 ile 14 ay arasında olacaktır. Proje kapsamında besiye alınacak hayvanlar, ortakların mevcut hayvanları olabileceği gibi öz kaynak katkısı alınmak suretiyle Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kredilendirilerek tedarik edilebilecektir" şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BELEDİYE İŞÇİLERİNİN HAKLARINI KORUYORUZ
Belediye İş Sendikası Başkanı Mustafa Kılın, belediye işçilerinin haklarını ...
Mükelleflere “belge düzeni” uyarısı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, vergi mükelleflerinin ...
VELİLERE OKUL ALIŞVERİŞİ UYARISI
Erzurum Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği (TÜKODER)Başkanı Gamze İspirli, ...
 
Üniversitelere Ek Yerleştirme dönemi başlıyor
Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları 25-28 Eylül arasında yapılacak. ...
Türkiye Yol İş Sendikası Yönetim Kurulu Vali Güvenç’in Köy Hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerine cevap verdi:
“Değerlendirmeleri üzüntüyle karşılıyoruz” Türkiye Yol İş ...
GRİBAL ENFEKSİYONA KARŞI KUŞBURNU ÇAYI
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Klinik ...
 
Narmanlı çiftçilerin emeği yandı
Narman’da 40 ton saman, 11 ton ot yandı Erzurum'un Narman İlçesi'ne ...
DAİB YÖNETİM KURULU BAŞKANI POLAT:
İHRACAATTA YENİ KONSEPTLERE İHTİYAÇ VAR Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ...
HAKLI VE YERİNDE BİR TEKLİF
Eğitim imkan ve seviyesindeki eşitsizlikler yüzünden yakında yapılacak ...
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva