ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ithalat yüzde 51 oranında arttı
Erzurum’da ithalat yüzde 51 oranında arttı
Erzurumspor Ümraniye maçını Doman yönetecek
Erzurumspor Ümraniye maçını Doman yönetecek
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun
Sekmen: ‘Farkındalık inşa ediyoruz’
Sekmen: ‘Farkındalık inşa ediyoruz’
Muşlu anneler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu anneler evlat nöbetine devam ediyor
HABERLER>EKONOMİ
9 Kasım 2009 Pazartesi - 01:40

2. Devlet Üniversitesi beklentisi

GHA/Erzurum ticaret sektörünün büyüme sürecine girmesi için ikinci devlet üniversitesine ihtiyaç olduğu bildirildi.

2. Devlet Üniversitesi beklentisi

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, “Bölgenin eğitim merkezi olan Erzurum’da, ikinci bir devlet üniversitesi açılması için tüm imkanlar seferber edilmelidir.” dedi.
Güvenli, ‘Eğitim Merkezi’ şeklinde nitelendirdiği Erzurum’a, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda ivme kazandıracak en kestirme yolun, ikinci devlet üniversitesinden geçtiğini söyledi. Erzurum’da 1957 yılından bu yana eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Atatürk Üniversitesi’nin, kentin eğitim merkezi olması istikametinde atılmış çok önemli adımlardan birisi olduğuna işaret eden Güvenli, “Erzurum, Cumhuriyet öncesi dönemde de, medreseleri, külliyeleri, talim ve terbiye ocaklarıyla eğitim hizmetlerinin merkezinde bulunuyordu. Bin yıllık tarihi geçmişinde eğitime ve eğitim hizmetlerine büyük önem verilen bir kentin, geleceği için de eğitim ön planda tutulmalıdır. Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşuyla perçinlenen bu hakikat, ikinci bir devlet üniversitesiyle taçlandırılmalıdır.” diye konuştu. Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşuna zemin teşkil eden amaçların başında, ilin ve bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasının geldiğine vurgu yapan Güvenli, emin adımlarla yol alınan bu amaç doğrultusunda, ikinci bir devlet üniversitesinin şart olduğunu dile getirdi.
//ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ERZURUM EKONOMİSİNE HAYAT VERİYOR
Atatürk Üniversitesi’nin, kuruluşundan bu zamana kadar geçen süre zarfında 120 binden fazla öğrenci mezun verdiğini hatırlatan Güvenli, bu bilim yuvasının bugün itibariyle de, 40 bini aşan öğrencisi, 2 bin 400’den fazla akademik elemanı ve 4 bin idari personeliyle bilimsel eğitimin müstesna bir adresi haline geldiğini kaydetti. Atatürk Üniversitesi’nin aynı zamanda şehirde sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda bir dinamik pozisyonunda olduğuna işaret eden MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, “Okulların yaz tatiline girdikleri dönem içerisinde kentin büründüğü manzara göz önünde bulundurulursa, üniversitemizin önemi çok daha iyi anlaşılacaktır. 40 bin öğrenci ve yaklaşık 2 bin 500’ü akademik toplam 6 bin 500 personel demek, Erzurum ekonomisine verilen bir hayat demektir.” şeklinde konuştu.
Son zamanlarda Erzurum’a özel ve vakıf üniversiteleri kurulması yönündeki girişimleri de memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Başkan Güvenli, “Şehrimizde, özel ve vakıf üniversitelerinin kurulacak olması, elbette sevindirici gelişmelerdir. Böyle bir manzara, yüksek öğretim hizmetleri bakımından Erzurum’a yeni bir vizyon ve renklilik kazandıracaktır. Ancak ikinci bir devlet üniversitesine duyduğumuz ihtiyaç ve bu ihtiyacın temin edilmesiyle elde edilecek sonuç, her türlü kazanımın üzerinde olacaktır.” ifadelerini kullandı. 
//“EĞİTİM MERKEZİ OLMAK, ERZURUM’UN GENETİK YAPISINDA VAR”
Erzurum’un, artık ‘üniversite şehri’ şehri olarak adlandırıldığını belirten MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, şehir ekonomisine katkı sunan her kesimin de, bu durumun farkında olduğunu vurguladı. Erzurum’un, bu nedenle ikinci bir devlet üniversitesine ihtiyaç duyduğunu, bunun için de gerekli her türlü sosyal ve fiziki altyapıya sahip olduğunu anlatan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, şunları kaydetti: “Erzurum, bir üniversite şehridir; şehir halkı da bunun bilincindedir. Çeşitli medeniyetlere kucak açmış ve beşiklik etmiş olan Erzurum, aynı zamanda yüzyıllar boyunca Anadolu’da hep eğitim merkezi olmuştur. Erzurum, son yıllarda çeşitli kamu kurum ve kuruluşları için de, bir hizmet içi eğitim merkezi olmuştur. Açılan yüzlerce mesleki ve teknik eğitim kursları, sanatsal ve kültürel eğitim faaliyetleri, aslında kentin genetik yapısının bir yansımasıdır. Açılmasının büyük bir gereklilik olduğunu düşündüğümüz ikinvi devlet üniversitesi, özellikle Orta Asya ve İslam dünyasına yönelik eğitim hizmetlerini ön plana çıkarmalıdır. Geçmişte en büyük avantajı eğitim olan Erzurum, bu avantajı gelecek için de kullanabilmelidir. Erzurum’un başta bir bilim merkezi olmasının yanında, kalkınmaya ihtiyaç duyulan her alanda sıçrama yapabilmesi için eğitim ‘olmazsa olmaz’ durumundadır. Bu olmazlardan birisi de, şüphesiz ikinci bir devlet üniversitesidir. Erzurum’un gelişerek büyümesi noktasında ortak paydamız budur ve herkes bu paydanın mutlaka ortağı olmalıdır.” 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Organik Tarım seferberliği
GHA/Organik Tarım Kontrol Sertifikası almak isteyen çiftçiler için son ...
Sanayi’de gerideyiz
GHA/İllerin gelişmişlik göstergesi olarak nitelendirilen sanayi, Erzurum’da ...
PASİAD seçimini yaptı
ERZURUM(CİHAN)- Erzurum Pasinler İşadamları Derneği (PASİAD) yaptığı olağanüstü ...
 
Doğu’da Şirketleşme travması
Bölgelerarası kalkınmışlık farkının en yüksek oranda hissedildiği Doğu’da ...
Yoksulluk sınırı 2 bin 864 TL
DÜNYA/Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk ...
Çağrı merkezleri, umut kapısı
GHA/ Erzurum’da Türkcell ve Finansbank’ın ardından açılacak olan Sağlık ...
 
Et sektöründe bayram endişesi
GHA/Kurban Bayramı’nı heyecanla bekleyenler olduğu gibi, Erzurum’da bayramın ...
Karayolları yenileniyor
GHA/ Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, 2009 yılı yaz sezonunda ...
Erzurum Hibe Teşviki istiyor
İHA/Erzurum ve Bölgenin tarım ve hayvancılık sorunlarını değerlendiren ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva