ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>EKONOMİ
14 Nisan 2011 Perşembe - 07:34

Yıldız'dan Erzurum örneklemesi

Nisan ayının ortasında Erzurum'da kardan dolayı ilköğretim okullarının tatil olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Buna Nisan ayında çok rastlanır mıydı? İklim değişikliğinden şikayetçi olmayacak dünyada hiç bir ülke yok. O yüzden doğruyu tercih edip, doğru işler yapacağız." dedi.

Yıldız dan Erzurum örneklemesi

ERZURUM gazetesi
Nisan ayının ortasında Erzurum'da kardan dolayı ilköğretim okullarının tatil olduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şöyle konuştu: "Buna Nisan ayında çok rastlanır mıydı? İklim değişikliğinden şikayetçi olmayacak dünyada hiç bir ülke yok. O yüzden doğruyu tercih edip, doğruyu yapacağız. Türkiye'nin kalkınması ile alakalı doğru iş yaptığımız kadar güçleneceğiz, güçlendiğimiz kadar da doğru işler yapacağız." Dedi.
//TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI İHTİYACI
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Japonya'daki kazaya rağmen dünyanın temiz enerji kaynaklarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Yıldız, Japonya'daki kazaya rağmen dünyanın temiz enerji kaynaklarına hâla ihtiyacı olduğunu belirterek, "Nükleer santraller bir kısım risklere rağmen hâla temiz enerji kaynaklarından bir tanesidir. Türkiye'nin kurulu gücü şu an 51 megabayt. Bunun yaklaşık 7.5 katı civarında dünyada nükleer güç santralleri kuruluyor. Bir o kadarı da 2035 yılına kadar kurulacak. Yani şu ankurulduğu kadar 2035 yılına kadar daha kurulacak. Bunun yarısının fosil kaynaklardan elde edildiğini düşünsek, bundan sonra kurulacak nükleer güç santrallerinin yarısını fosil kaynaklardan elde etsek, dünyanın ısısı 2 derece daha fazla yükseliyor. Bu çok önemli bir doğru"
Nisan ayının ortasında Erzurum'da kardan dolayı ilköğretim okullarının tatil olduğunu belirten Yıldız, şöyle konuştu: "Buna Nisan ayında çok rastlanır mıydı? İklim değişikliğinden şikayetçi olmayacak dünyada hiç bir ülke yok. O yüzden doğruyu tercih edip, doğruyu yapacağız. Türkiye'nin kalkınması ile alakalı doğru iş yaptığımız kadar güçleneceğiz, güçlendiğimiz kadar da doğru işler yapacağız."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, özellikle enerji yatırımlarına karşı zaman zaman spekülatif ve manülatif girişimler olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaybeden öncelikle o yönenin halkı sonra da ülkemiz olacaktır. Bu tür girişimlere Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda çok fazla müsamaha gösterilmemesi kanaatindeyim. Çünkü, biz anlayış olarak gerektiği kadar müsamaha gösteriyoruz."
//ENERJİ YATIRIMLARI
Türkiye'nin büyüyen, değişen ve gelişen yüzüne enerji arzıyla alakalı yapacakları çok fazla işler olduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi: "Türkiye son 10 yıl içerisinde enerji ve diğer kalemlerde, hele hele gayri safi yurt içi hasılasında 3 katına varan büyüklüğe ulaştı. Türkiye 235 milyar dolardan yaklaşık 740 milyar dolar seviyesine çıktı. Türkiye 27. büyük ekonomiden 16.büyük ekonomiye geldi. 2023 yılındaki hedefi, dünyada ilk 10 ekonomisi arasında bulunmak. Bu büyümeyi bu değişmeyi nasıl enerjide karşılayacağız? Öncelikle yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızla daha sonra da doğalgaz ve nükleer gibi temel enerji kaynaklarından karşılamayı uygun gördük"
Dünyanın büyüdüğünü ama Türkiye'nin dünyanın ortalama büyüme hızından daha hızlı büyüdüğünü belirten Yıldız, sözlerine şöyle devam etti. "3 bin 500 megavatlık geçen yıl üretime yatırım yapıldı. Yalnızca 2010 yılında 16 milyar dolarlık elektrik dağıtımı hizmetlerinde bir miktar oldu. Bu çok ciddi bir ivme. Biz liberalleşmeye, serbestleşmeye karar vermiş bir enerji sektöründe, özel sektörün üretimdeki payı bundan 8 yıl önce yüzde 32-34'lerdeydi ama şimdi yüzde 52'lere çıktı. Yani biz büyümeyi özel sektörle beraber yapacağız. Aynı zamanda uluslar arası sermaye ile birlikte yapmaya karar verdik. Çünkü Türkiye'de oluşan tasarruf miktarının toplamı bir sonraki yılın büyüme hızından daha düşük. O zaman uluslar arası sermaye ile bu büyümeyi sağlayacağız. Bu önemli bir karar. Bu karar bizi RWE gibi Avrupa'daki önemli aktörleriyle bir arada olmamızı gerektirdi. Biz memnunuz. Çünkü RWE'de bizden memnun olacaktır."
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSİ’den 2011 açılımı
DSİ 8. Bölge Müdürlüğü, 2011 yılı yatırım programını açıkladı. Bu yıl ...
Devlet daha ne yapsın..?
Yediden yetmişe kamuya borcu olan herkesin dikkatini çeken ‘Torba Yasa’yı, ...
“Endişeye gerek yok..!”
Tarla bitkileri uzmanı Prof. Dr. Ali Öztürk, Nisan ayında yağan kar yüzünden ...
 
Fidan üretiminde rekor
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, 2011 yılı fidan üretim hedefini belirledi. ...
Poyraz Torba Yasa’yı anlattı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, “6111 Sayılı Torba ...
LPG’de denetim yetkisi MMO’da
LPG’ ye dönüşümü yapılan araçların Son Kontrollerini yapma ve Montaj Tespit ...
 
SODES Başvuru süreci devam ediyor
Sosyal Destek Programı (SODES) başvuruları 9 Nisan 2011 günü başladı. ...
Akademisyenler sahaya iniyor
Erzurum Ovası’nda Silaj tekniğinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan ...
Çiftçiye 'organik yaklaşım'
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü tarafından yürütülecek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva