ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>EKONOMİ
13 Nisan 2011 Çarşamba - 08:11

Fidan üretiminde rekor

Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, 2011 yılı fidan üretim hedefini belirledi. Türkiye’de sera sistemi ve Enso-Pot tekniğiyle fidan üretilen 5 şehirden birisi olan Erzurum’da, 2011 yılında üretilmesi planlanan fidan sayısının 8 milyon adet olduğu bildirildi.

Fidan üretiminde rekor

SAMET ÖZÜNAL (GHA) - Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, 2011 yılı fidan üretim hedefini belirledi. Türkiye’de sera sistemi ve Enso-Pot tekniğiyle fidan üretilen 5 şehirden birisi olan Erzurum’da, 2011 yılında üretilmesi planlanan fidan sayısının 8 milyon adet olduğu bildirildi.
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, Erzurum’da orman varlığının yüzde 30’lara ulaştırmak için geçmişten beri çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Son yıllarda bu çalışmalarda çok ciddi oranlarda artış olduğunu anlatan Toraman, bu doğrultuda 2008 ve 2012 yıllarını kapsayan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Eylem Planı hazırlandığını kaydetti. Söz konusu plan kapsamında 41 bin 900 hektarlık bir programın; bakanlık kuruluşları, askeri birlikler, kaymakamlıklar, belediyeler, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilmek üzere Erzurum’a verildiğini anlatan Toraman, 2008, 2009 ve 2010 yılı hedeflerine ulaşıldığını kaydetti. 2011 yılı fidan üretim hedefini ise, 8 milyon adet olarak belirlediklerini açıklayan Toraman, bu yıl yürütülecek olan çalışmalar hakkında bilgiler de verdi.
2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI
2011 yılında 3 bin hektar alanda erozyon kontrolü, 7 bin 500 hektar alanda bakım, otalım, tamamlama, teras onarımı, 400 hektar alanda da, mera ıslahı çalışmaları yapılacağını anlatan Toraman, “Bunun yanında askeri birlikler ve jandarma karakol bahçeleri, karayolu ağaçlandırması, okul bahçelerinin ağaçlandırılması ile cami ve mezarlık bahçelerinin ağaçlandırılması sağlanacak. Yine tüm ilçe kaymakamlıkları ve belediye başkanlıklarımızla birlikte ortak ağaçlandırma çalışmaları da yapacağız.” dedi.
Çat Barajı’nın ağaçlandırılması ile hatıra ormanı uygulamaları, ağaç bayramları, özel ağaçlandırma çalışmaları ve çevre eğitimlerinin de, yürütülecek diğer çalışmalar arasında olacağını kaydeden Toraman, ağaçlandırma çalışması yapılırken, ilin iklim şartlarının da dikkati alınması gerektiğini kaydetti. Toraman, her yaş ve boyda olmak üzere Sarıçam, Huş, Karaağaç, Akçaağaç, İğde, Dişbudak, Yalancı Akasya, Salkım Söğüt, Kara söğüt, Leylak, Frenk Üzümü ve Berberis üretiminin yapıldığı Erzurum’da, erozyonla mücadele ve yaban hayatı yaşamına destek olma amaçlı; Yalancı İğde, Yabanı Erik, Dağ Muşmulası, Alıç ve Ahlat türlerinin de üretim programına alındığını kaydetti.
ERZURUM’UN 2011 YILI HEDEFİ: 8 MİLYON ADET FİDAN…  
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Toraman, şunları kaydetti: “Devlet Ormancılığından Millet Ormancılığına geçişte ilimizde yeni sektörlerin ve istihdam alanlarının oluşması ve fidan ihtiyacının karşılanması amacıyla; köylerimize ve özel sektöre üretilmek üzere fidan programları verilmiştir. Bu kapsamda 2009 yılında köylerimize 250 bin, 2010 yılında 855 bin adet fidan üretim programı verilirken, bu kapsamda özel sektöre yönelik 650 bin adet fidan üretim programı taahhüt yoluyla temin edildi. Sonuç olarak 2008 yılında 4.7 milyon adet olan fidan üretimi, 2009 yılında 2 milyon adet fidan üretimi programı daha da artırılarak, 6.7 milyon adet seviyesine çıkarılarak gerçekleştirilmiş, 2011 programı ise, özel sektör, köylümüze verilen program ve Fidanlık Mühendisliğimizde üretilecek programlarla birlikte 8 milyon adet fidan üretimi programı seviyesine çıkarılması planlanmıştır. Bu fidanların 1 milyon 300 binini Satın Alma Garantili Fidan Üretimi projesi kapsamında piyasadan temin edeceğiz.” diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poyraz Torba Yasa’yı anlattı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, “6111 Sayılı Torba ...
LPG’de denetim yetkisi MMO’da
LPG’ ye dönüşümü yapılan araçların Son Kontrollerini yapma ve Montaj Tespit ...
SODES Başvuru süreci devam ediyor
Sosyal Destek Programı (SODES) başvuruları 9 Nisan 2011 günü başladı. ...
 
Akademisyenler sahaya iniyor
Erzurum Ovası’nda Silaj tekniğinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan ...
Çiftçiye 'organik yaklaşım'
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü tarafından yürütülecek ...
Kaymakam'dan yardım istediler
Aşkale ilçesine bağlı Topal Çavuş Köyü’nde yaşanan su kanalı krizi, köylüleri ...
 
ABİGEM’den eğitim açılımı
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Koordinatörü Prof. Dr. Osman ...
Oto sanayinde bahar hareketliliği
Oto tamircilerinin yoğun olduğu Sanayi Siteleri’nde, havaların ısınmaya ...
Güvenen'den bilgi kirliliği vurgusu
Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) Müsteşarlık ve üst düzey planlama ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva