ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>EKONOMİ
14 Nisan 2011 Perşembe - 07:28

DSİ’den 2011 açılımı

DSİ 8. Bölge Müdürlüğü, 2011 yılı yatırım programını açıkladı. Bu yıl yürütülecek olan çalışmalar için toplam 54 milyon 95 bin liralık mali kaynak ayrılan Erzurum’da, sulamadan baraj inşaatlarına, taşkın koruma işlerinden rusubat kontrol çalışmalarına kadar birçok proje üzerinde çalışılacak.

DSİ’den 2011 açılımı

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü, 2011 yılı yatırım programını açıkladı. Bu yıl yürütülecek olan çalışmalar için toplam 54 milyon 95 bin liralık mali kaynak ayrılan Erzurum’da, sulamadan baraj inşaatlarına, taşkın koruma işlerinden rusubat kontrol çalışmalarına kadar birçok proje üzerinde çalışılacak.
Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, 2011 yılı yatırım programını açıkladı. DSİ 8. Bölge Müdürlüğü’nün, Erzurum ili merkez olmak üzere Ağrı ve Erzincan illerinde toplam 47 bin 227 kilometre alanda faaliyet gösterdiğini kaydeden Bahadır, Erzurum’un, 25 bin 66 kilometrekare yüzey alanı ile bölgenin yüzde 53'ünü oluşturduğunu belirtti. Fırat, Çoruh, Aras ve Yeşilırmak havzalarının memba kısmında yer alan bölgenin, yıllık 11 bin 685 hm su potansiyeline sahip olduğunu anlatan Bahadır, yine bu potansiyelin yüzde 52'lik kısmının Erzurum’da bulunduğunu belirtti.
//5 BARAJ İNŞAATI
2011 Yılı Yatırım Programı’nda Erzurum’da 3 adet sulama ve 2 adet baraj inşaatı ile 46 adet taşkın koruma, taşkın rusubat kontrol inşaatı yer aldığını açıklayan Bahadır, bu projelerin 26’sının önceki yıllardan devam eden işler olduğuna dikkati çekerek, projelerden 20’sinin bu yıl ihale edileceğini ifade etti. Yatırım programında yer alan işlere toplam 54 milyon 95 bin lira ödenek ayrıldığını, bu ödeneğin 10 milyon 554 bin lirasının sadece taşkın koruma işlerine tahsis edildiğini bildiren Bölge Müdürü Bahadır, yürütülmesine devam edilen büyük su işleri hakkında da bilgiler verdi.
//ERZURUM’UN 2011 YILI YATIRIM PROGRAMININDA YER ALAN İŞLER…  
DSİ 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, “Bölge Müdürlüğümüz büyük su işleri kapsamında inşaatı devam eden ve 120 bin 390 dekar tarım alanını sulayacak olan Daphan Ovası Sulaması işinde yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlanmış olup, bu işin yılsonu itibari ile bitirilmesi hedeflenmektedir. Yine Pasinler Ovası’nda 13 bin 750 dekar alanı sulayacak olan Pasinler Regülatör Sulaması’nda yılsonu itibari ile 7 bin dekar tarım alanı işletmeye hazır hale getirilecek.” dedi.
//PAZARYOLU BARAJI TAMAMLANACAK
Bölgenin yatırım programına uzun yıllar önce giren ve halen inşaatı devam etmekte olan Pazaryolu Barajı inşaatının bu yıl tamamen bitirilerek işletmeye alınacağını kaydeden Bölge Müdürü Bahadır. “Barajın sulama şebekesi tamamlanıncaya kadar yöredeki mahalli sulamalara düzenli su verilecektir. Erzurum il merkezinde yer alan önemli tarım potansiyeline sahip Sakalıkesik Ovası Sulaması inşaatının temeli 2011 yılı Mayıs ayının ilk yarısında atılacak. Sakalıkesik Ovası’nda yer alan Palandöken ilçesi ile Aziziye ilçelerine bağlı toplam 16 köy sulu tarıma kavuşacaktır. Bu köyler Ömertepe, Tınazh, Yanmca, Adaçay, Ağören, Söğütlü, Sakalıkesik, Özbek, Dereboğazı, Güzelyurt, Kümbet, Taşlıgüney, Börekli, Tepeköy, Tuzcu ve Yağmurcuk’tur. İnşaatına başlanan sulama projenin en önemli özelliği su tasarrufu ve işletme kolaylığı sağlayan borulu kapalı sistem olmasıdır.” bilgilerini verdi.
//BAŞKÖY BARAJI, SERDARLI GÖLETİ PROJELERİ BU YIL İHALE EDİLECEK
Yatırım programında yer alan diğer bir işin de, Başköy Barajı inşaatı olduğunu anlatan Bahadır, “8 yıldır iz ödenekte kalan projemizin bu yıl iz ödenekten çıkarılması hedeflenmektedir. Ayrıca bu işlerin yanı sıra 5 bin 330 dekar alanı sulayacak olan bölgemiz yatırım programındaki Serdarlı Göleti’nin ihalesi yapılacak. Bölgemiz yatırım programında yer alan büyük ve küçük su işleri kapsamındaki işlerden 1 adet baraj, 1 adet sulama ve 20 adet taşkın koruma projesi bitirilerek, halkımızın yararına sunulacak.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet daha ne yapsın..?
Yediden yetmişe kamuya borcu olan herkesin dikkatini çeken ‘Torba Yasa’yı, ...
“Endişeye gerek yok..!”
Tarla bitkileri uzmanı Prof. Dr. Ali Öztürk, Nisan ayında yağan kar yüzünden ...
Fidan üretiminde rekor
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, 2011 yılı fidan üretim hedefini belirledi. ...
 
Poyraz Torba Yasa’yı anlattı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, “6111 Sayılı Torba ...
LPG’de denetim yetkisi MMO’da
LPG’ ye dönüşümü yapılan araçların Son Kontrollerini yapma ve Montaj Tespit ...
SODES Başvuru süreci devam ediyor
Sosyal Destek Programı (SODES) başvuruları 9 Nisan 2011 günü başladı. ...
 
Akademisyenler sahaya iniyor
Erzurum Ovası’nda Silaj tekniğinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan ...
Çiftçiye 'organik yaklaşım'
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü tarafından yürütülecek ...
Kaymakam'dan yardım istediler
Aşkale ilçesine bağlı Topal Çavuş Köyü’nde yaşanan su kanalı krizi, köylüleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva