ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>GUNCEL
1 Mayıs 2009 Cuma - 04:59

Tren kaçıyor mu?

G.İSPİRLİ/DDY tarafından, projesi hazırlanan ve 400 kişinin çalışacağı Lojistik köy’ün, Erzincan’da yapılandırılacağı öne sürüldü. Daha önce hazırlanan projeye göre; Erzurum Lojistik merkezinin faaliyete geçmesi ile mevcut durumda yaklaşık yıllık 200 bin olan taşıma miktarı 437 bin tona çıkacaktı. ERZURUM gazetesi daha öncede Trabzon demiryolu’nun Erzincan’a bağlanacağını duyurmuştu.

Tren kaçıyor mu?

Devlet Demir Yolları tarafından, projesi hazırlanan ve 400 kişinin çalışacağı Lojistik köy, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ın memleketi olan Erzincan’a kaydırılıyor. Kabinede revizyon beklentisinin gündeme geldiği bu günlerde konuyla ilgili resmi işlemlerin hız kazanacağı da ifade edildi. Daha önce hazırlanan projeye göre; Erzurum Lojistik merkezinin faaliyete geçmesi ile mevcut durumda yaklaşık 200.000 ton/ yıl olan taşıma miktarı 437.000 ton/yıla çıkacaktı.
ERZURUM HALKI AÇIKLAMA BEKLİYOR
Lojistik köyden otomobil, kömür, demir, un, tuğla, kiremit, konteyner, seramik, gıda maddesi, su, içecek maddeleri, gübre, askeri taşımalar, yem, saman taşıması yapılabilecekti. Yetkililer, projenin daha önceki çalışma programında olduğunu ancak son dönemlerde konuya ilişkin her hangi bir gelişmenin olmadığını kaydederek, bu alandaki girişimlerin doğru olduğunu açıklayan ifadeler kullandılar.
Konuyla ilgili proje haritasını ele geçiren ERZURUM gazetesi, detaylı bilgiler edindi.
Vatandaşlar konuyla ilgili duyarlı davranılmasını isteyerek, siyasilerin Erzurum’a sahip çıkmasını istedi.
LOJİSTİK MERKEZLERİNİN İŞLEVİ
Avrupa'da pek çok ülkede olan lojistik köyler ülkemizde de hem taşımacılığa kalite getirirken hem de istihdam ve trafik yükünü azaltmaya vereceği katkıyla yollara güven getiriyor. İçerisinde ayrıca ulusal ve uluslararası taşımacılık, lojistik ve eşyanın dağıtımı ile ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işletmeciler tarafından gerçekleştirilebiliyor.
Lojistik ve taşımacılık şirketleri ile ilgili Resmi Kurumların içinde yer aldığı, her türlü ulaştırma moduna etkin bağlantıları olan, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, elleçleme, tartı, yükleri bölme, birleştirme, paket­leme v.b. faaliyetlerini gerçekleştirme imkânları olan ve taşıma modları arasında düşük maliyetli, hızlı, güvenli, aktarma alan ve donanımlarıda bulunuyor.
MÜSİAD GİRİŞİM BAŞLATTI
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, konuyla ilgili olarak ERZURUM gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Güvenli, projenin tarihi ipek yolunu hayata geçirmek açısından önemli bir yeri olduğunu belirterek, 400 kişinin çalışacağı lojistik merkezin Erzincan’a kaydırılacağını doğruladı.
Konuyla ilgili girişimlerde bulunduklarını ve konunun Erzurum’u yöneten herkesin sorunu olduğunu belirten Güvenli, “ Tarihi ipek yolunun geçtiği illerden oluşan ulaşım ağı oluşturan demir yolu projesinin bir ayağında da Erzurum’da lojistik köy kurulması uygulaması yer alıyordu. Bu alternatife göre demiryolu, Ağrı ve Bayburt illerinden de geçecekti. Fakat son düzenlemeler çerçevesinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan’dan geçecek yol ağının GAP’la birleştirilmesi ön görülüyor. Oysa Demiryolu ağının Erzurum’dan geçmesiyle GAPla birleşme daha kolay gerçekleşebilirdi. Hükümetin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Erzurum’dan fazlasıyla oy alan iktidar partisi, kenti hak ettiği konuma taşıyabilmelidir. Bu noktada bütün bölge illeriyle irtibat kurup, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Fakat konu sşyasi erki ve erzurum’u yöneten herkesi ilgilendiriyor. Siyasi ve diplomatik anlamda girişimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Tarihi ipek yolunun canlandırılmasında İran önemli bir yere sdahip bu ülke ile girişimlerde bulunuyoruz.” dedi.
ERZURUMLU BU İŞE SAHİP ÇIKMALI
Erzurumlunun soruna sahip çıkmasını isteyen Güvenli, “Geçmişte de Erzurum’da bölge müdürlükleri başka illere kaydırılmış, büyük bir sahipsizlik örneği yaşanmıştı. Aynı sorunların bugün yaşanmasına bir anlam veremiyoruz. Erzurum seçimlerde iktidar partisini önemli oaranda desteklemiş bir kent olarak bu duyarsızlığı hak etmiyor. Kentin gelişmesinde dış ticaret ve ulaşım ağları önemli bir yere sahip. Öyle ki 17. yüzyılda Osmanlı Devleti'nin İstanbul ve İzmir'den sonra üçüncü gümrük kapısı olarak faaliyet gösteren şehrimizde bugün dış ticaret neredeyse durma noktasına gelmiştir. Ülkemizin komşu ülkelerle olan kara sınırlarının yarısından fazlası bölgemizde bulunmaktadır. Ancak sınırların fazlalığı maalesef dış ticarete aynı oranda yansımamaktadır. Diğer bir ifade ile bölgemiz, ülkemizi Doğu, Güneydoğu ve Kuzey'deki ülkelere bağlayan bir konumda bulunmasına, organik tarım ve hayvancılık gibi doğrudan dış ticarete kaynaklık edebilecek üretim imkânlarına sahip olmasına rağmen bunlar yeterince değerlendirilememiştir. Son örnekte bunu doğruluyor. Erzurum'un ve dolayısıyla da bölgemizin gelişmesi için mutlaka bu düzensizlikler ortadan kaldırılmalı, Erzurum’u yöneten ve kentte sorumluluğu olan herkes bu işe sahip çıkmalıdır” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İhsan 1 Mayıs 2009 Cuma 20:42

Tren kaçmıyor.Tren yok ki kaçsın.Biz treni baştan kaçırmışız.Mecliste 7 milletvekilimiz varmış,gülerler adama, acaba 1 vekilimiz varmı? Arkadaşım bir şehre Milletvekili seçilmişsin, niye. O şehrin çıkarlarını korumak için, sorunlarına çözüm bulmak için herhalde, yoksa Ankara'da oturmak için değil. Aslında yazacaklarımın pekte umurlarında olmadığını biliyorum ama yinede yazacağım. Ya Erzurum için çalışsınlar,mecliste olduklarını kanıtlasınlar, ya da lütfen istifa etsinler. Saygılarımla.

Yorumu oyla      6      4  
Olurlu 1 Mayıs 2009 Cuma 17:59

Adamlarda yönetici var vekil var bizde böyle 7 tane olcağına onlarınki gibi üç tane olsun yeter.Böyle giderse daha çok tren kaçar bizde bakarız

Yorumu oyla      6      4  
Mim Bilge ÖKTEM 1 Mayıs 2009 Cuma 16:06

Kimin umurunda.Herkes makam,koltuk,şan,şöhret peşinde.Şehre sahip çıkan kim var,göremiyoruz.Milletvekillerimizin ne kendilerini nede isimlerini biliyoruz.sahi Erzurumun Milletvekilleri nerede yav.

Yorumu oyla      6      4  
ERZNCAN 1 Mayıs 2009 Cuma 14:51

BIRAKINIZ DOĞUNUN PARİSİNİ GÖRSÜN TÜRKİYE ERZURUM SEN BİRAZ BEKLE DUA EDİN OLİMPİYATLARI ALMIYORUZ ELİNİZDEN ERGAN BİTSİN SİZ BİTECEKSİNİZ...:)

Yorumu oyla      6      4  
yunusziya 1 Mayıs 2009 Cuma 12:42

Arkadaşlar bizim vekillerimiz bile birşey yapacakları yok sadece makam hevesi gözlerini karartmış.Söylüyorum buzamana kadar hangi vekil memleketimize yararlı bir iş yapıyor.Ben bunu iyi kavradım ister bakanımız olsun ister başbakanımız olsun kendi memleketine birşey yapacağı yok.Kusura bakmayın biraz ağır sözler oldu ama bunlar gerçek.Cumanız mubarek olsun.

Yorumu oyla      6      4  
tamer 1 Mayıs 2009 Cuma 11:39

sayın ispirli güzel bir haber yapmışsınız sizi tebrik ederim .ama erzurumun bir sağlık bakanı var ve toplam 7 tane milletvekili var bir büyük şehir olan ünv kenti diğer bir değişle olimpiyat şehri olan erzurumda. erzurumun haklarını sahip çıkabilecek yetkili veya yetkililer yokmu

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nail Baba’yı kaybettik
Erzurum'da 71 yıldan beri faaliyet gösteren ve 1995’te UNESCO tarafından ...
Dünyada bir örneği daha yok
AA/Eski bakanlardan Danışman'ın bir süre önce A.Ü Kütüphanesi'ne bağışladığı ...
Işıkara Deprem Gerçeği’ni hatırlattı
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türk Kızılayı tarafından yürütülen "Toplum ...
 
Kırca, şehitler için ağladı
Ünlü tiyatro oyuncusu Levent Kırca, Şanlıurfa'da sergilediği oyununda, ...
Başımız sağ olsun..
Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerin yola döşediği ...
Acıları tazelendi…
GHA/Şehit Aileleri Derneği Başkanı Tetik, “Hain saldırıyı nefretle kınıyorum.” ...
 
“ Tedbirliyiz, endişeye gerek yok”
Sağlık Bakanı Akdağ, ''Türkiye'de şu anda bu domuz gribiyle ilgili herhangi ...
Kentsel dönüşüm başlıyor
GHA/Büyükşehir Belediye Başkanı AKüçükler, “2011 Kış Oyunları sürecinde ...
Türk Dünyası, Erzurum’da buluşacak
Türk Dünyası Erzurum'da düzenlenen Türk Şöleni'nde buluşacak. Güneş Vakfı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva