ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
 Erzurum şehidini Hınıs’ta uğurlayacak
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum şehidini bekliyor
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
HABERLER>GUNCEL
30 Nisan 2009 Perşembe - 05:09

“ Tedbirliyiz, endişeye gerek yok”

Sağlık Bakanı Akdağ, ''Türkiye'de şu anda bu domuz gribiyle ilgili herhangi bir vaka yok'' dedi. Akdağ, ''Türkiye'ye bu virüs gelmesin diye elimizden geleni yapacağız. Halkımızın asla bu konuda herhangi bir endişeye, paniğe kapılmaması gerekir. Şu anda yaptığımız iş, bu tedbirleri almak, ülkeye virüsü öncelikle sokmamak. “ dedi.

“ Tedbirliyiz, endişeye gerek yok”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Türkiye'de şu anda bu domuz gribiyle ilgili herhangi bir vaka yok'' dedi.Bakan Akdağ, domuz gribine ilişkin bakanlığın ilgili birimlerince geniş bir basın bilgilendirme toplantısı yapıldığını hatırlatarak, bakanlığın, daha önce kuş gribiyle ilgili hazırlanmış olan mevcut bir grip salgını hazırlık planı bulunduğunu vurguladı.
EYLEM PLANI
Bu planın bir eylem planı olarak oldukça kapsamlı olduğunu belirten Akdağ, domuz gribi konusunda ilk özellikle Meksika'dan Türkiye'ye gelen yolculara ilişkin tedbir aldıklarını anlattı.
HAVAALANLARI DENETİM ALTINDA
Akdağ, Meksika'dan Türkiye'ye seyahat eden kişilerin havaalanında doktorlar tarafından klinik olarak değerlendirileceğini, herhangi bir grip belirtisine rastlanılması durumunda buna yönelik tedbirlerin alınacağını bildirdi.
AKDAĞ:TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
Daha çok Amerika kıtasına münhasır gibi görülen bu grip nedeniyle geniş kitlelerin hastalandığına dair henüz bir bilgi bulunmadığını dile getiren Akdağ, ''Türkiye'ye bu virüs gelmesin diye elimizden geleni yapacağız. Meksika dışında başka ülkelerden gelen kişiler için şu an herhangi bir önlem uygulamayacağız ama bugün alınmış olan kararlar yarın başka kararlarla değişebilir. Halkımıza şunu özellikle ifade etmemiz gerekir; Türkiye'de şu anda bu domuz gribiyle ilgili herhangi bir vaka yok. Vatandaşlarımızın asla bu konuda herhangi bir endişeye, paniğe kapılmaması gerekir. Ama tabii ki biz de tedbirlerimizi iyi almalıyız. Şu anda yaptığımız iş, bu tedbirleri almak, ülkeye virüsü öncelikle sokmamak. Fakat bütün gayretlere rağmen, bir şekilde virüs ülkeye girebilir. Girdiği zamanda yine diğer tedbirlerle devam edeceğiz''diye konuştu.
BAKANLIK YETKİLİLERİ: "TÜRKİYE TEHLİKE ALTINDA DEĞİL"
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seracettin Çom, Türkiye'de domuz gribi vakasının şu an itibariyle olmadığını belirterek, ''Türkiye birinci ve öncelikli olarak tehlike altında değil'' dedi.
Çom başkanlığında, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Torunoğlu, Ankara Numune Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Şefi Doç. Dr. Hürrem Bodur ve Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Akın'ın katılımıyla bakanlıkta domuz gribine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Son bilgilere göre Avrupa'daki bazı ülkelerde de bu tür vakaların görüldüğünü aktaran Çom, virüsün kanatlılardan kanatlılara, domuzdan domuza ve insandan insana bulaştığını kaydetti.
Çom, bakanlık bünyesinde daha önceden kuş gribi için geliştirilen ve bu virüste de kullanılabilen 1 milyon 200 bin adet ilaç ve 2,5 milyon adet koruyucu kitin hazır bulundurulduğunu söyledi.
Türkiye ile Meksika arasında hava ulaşımının bağlantılı seferlerle gerçekleştirildiğini anımsatan Çom, bu durumun öksürük, hapşırık ve el temasıyla bulaşan domuz gribi konusunda Ankara ve İstanbul'daki havaalanlarında başlatılan sağlık kontrolü uygulamasının gerekli olması halinde diğer havaalanlarında yürürlüğe konulabileceğini belirtti.
Çom, ''Türkiye'de domuz gribi vakası şu an itibariyle yok. Türkiye birinci ve öncelikli olarak tehlike altında da değil. Ama dikkatli olunması gerekli. Bizi de etkisi altına alabilir. Vatandaşlarımız resmi açıklamalar dışındakilere itibar etmesin. ALO 184 SABİM hattını arayarak konuya ilişkin bilgi alabilirler'' diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentsel dönüşüm başlıyor
GHA/Büyükşehir Belediye Başkanı AKüçükler, “2011 Kış Oyunları sürecinde ...
Türk Dünyası, Erzurum’da buluşacak
Türk Dünyası Erzurum'da düzenlenen Türk Şöleni'nde buluşacak. Güneş Vakfı ...
Girişimci Kadınlar’dan tarihi çağrı
AYHAN TÜRKEZ / AHMET AKBUĞA/(İHA) –Erzurumlu kadınlar, Ermenistan sınır ...
 
Alperenler, dua aldı
Erzurum Alperen Ocakları Gençlik Teşkilatı üyeleri, Erzurum Büyükşehir ...
“Farklılığa tahammülümüz yok”
AHMET AKBUĞA/(İHA) –Araştırma sonuçlarına göre, farklı olana 'Tahammülsüzlük ...
Hac için 8 bin 993 başvuru
Erzurum'da, 8 bin 993 kişinin hacca gitmek için İl Müftülüğüne başvurduğu bildirildi.
 
Atatürk, gurur duyulacak lider
Atatürk'ün askeri ve siyasi bir deha olarak savaşı ve siyaseti çok iyi ...
A.Ü. yapamadı, Fırat Teknokent kuruyor
Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk Teknokent projesinin üretildiği Erzurum’da, ...
Başkanlar önceliklerini anlattı
AA/Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 3 ay içerisindeki ilk hedefinin, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva