ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
20 yıl hapis cezası olan şahıs yakalandı
20 yıl hapis cezası olan şahıs yakalandı
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
HABERLER>GUNCEL
30 Nisan 2009 Perşembe - 05:07

Kentsel dönüşüm başlıyor

GHA/Büyükşehir Belediye Başkanı AKüçükler, “2011 Kış Oyunları sürecinde hızlı ve son derece modern ölçülerde bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz” dedi. Şehrin kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Küçükler, başta Şehitler ve Dağ Mahallesi olmak üzere, gecekondularla örülü tüm bölgelerin yepyeni bir çehreye kavuşturulacağı müjdesini verdi.

Kentsel dönüşüm başlıyor

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “2011 Kış Oyunları sürecinde hızlı ve son derece modern ölçülerde bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz” dedi. Şehrin doğusu ve kuzeyi kadar, merkezinin de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Küçükler, başta Şehitler ve Dağ Mahallesi olmak üzere, gecekondularla örülü tüm bölgelerin yepyeni bir çehreye kavuşturulacağı müjdesini verdi.
ERZURUM GECEKONDULARDAN TEMİZLENECEK
29 Mart yerel seçimlerinde ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Küçükler, en çok önemsedikleri projenin, kentsel dönüşüm olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve vatandaş işbirliğiyle, gecekondu bölgelerinde konut projeleri yürüteceklerini aktaran Küçükler, “Eski hayvan pazarının olduğu bölge komple kaldırılacak. Şehitler ve Dağ mahalleleri için hazırladığımız kentsel dönüşüm projesi, Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve vatandaş işbirliğiyle hayata geçirilecek. Son derece modern ölçüler esas alınarak süratle yürütülecek olan kentsel dönüşüm projeleri sayesinde doğusu ve batısıyla kentimizin çehresi değişecek” diye konuştu.
ŞEHİTLER VE DAĞ MAHALLESİNDE KENTSEL DEĞİŞİM
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yıllardan beri ‘konutlaşma’ umuduyla yaşayan Şehitler ve Dağ Mahallesi sakinlerine müjdeyi verdi. Gecekondulaşmanın yoğun olduğu söz konusu bölgelerde yeni bir yapılanmaya gidileceğini bildiren Küçükler, “Büyükşehir Belediyesi olarak, bu bölgelerde gerek kendi imkanlarımızla, gerekse TOKİ ortaklığıyla konutlar üreteceğiz. Üreteceğimiz konutlar, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağdur edilmeden yapılacak. Bu anlamda kapımız vatandaşa da açık olacak. Bir araya gelerek konutlaşmak isteyen ya da ortak bir proje yürütmek isteyen vatandaşlarımıza da her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.
TOKİ KONUT YAPACAK
Bir önceki dönemde, Şehitler ve Dağ mahallelerinde, Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla konut üretmeyi tasarladıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, 2011 Kış Oyunları sürecinde işin içerisine Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’yi de dahil etmeye karar verdiklerini kaydetti. Islah ve konut üretme çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağı müjdesini veren Küçükler, vatandaşla el ele vererek, gecekondu sorununu ortadan kaldıracaklarını ifade etti.
YAKUTİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Şehir merkezinde yürütülecek olan modern yapılaşma çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler de veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, eski hayvan pazarının bulunduğu bölgenin tamamen kaldırılacağını bildirdi. Burada yürütülecek olan projeyle ilgili olarak ölçüm çalışmalarına bile başladıklarını anlatan Küçükler, ‘Çekirdek Erzurum’ olarak tabir edilen kent merkezinin, gecekondulardan arındırılacağını belirtti.
İLK KAZMA MAYIS’TA VURULACAK
Eşzamanlı olarak yürütülecek projelerin, inşaat sezonunun da kısa olması göz önünde tutularak süratle neticelendirileceğine vurgu yapan Başkan Ahmet Küçükler, “Biz, kentsel dönüşüm anlamında bir hedefe kilitlenmiş durumdayız. Bu hedef; doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle Erzurum’u topyekün bir kentsel dönüşüm sürecine tabi tutmaktır. Bu hedefe ulaşma noktasında her türlü istişare ve işbirliğine kapımız ardına kadar açıktır” şeklinde konuştu.
MUHTARIÇAKMAS: HEPİMİZİN RÜYALARINI KONUTLAŞMA SÜSLÜYOR
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler’in verdiği konut müjdesi, gecekondu bölgelerinde büyük bir sevinçle karşılandı.  Şehitler Mahallesi Muhtarı Halil Çakmas, yıllardır konutlaşma umutlarının beslendiği bölgede, en ciddi girişimin Başkan Küçükler döneminde yapıldığını belirtti. Şehitler ve Dağ mahallelerinin makus talihini değiştirecek atılımları heyecanla beklediklerini ifade eden Halil Çakmas, “Yaşadığımız bölgelere ve buranın halkına artık ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasını istemiyoruz. Konutlaşma ve modern yapılaşma bizim de hakkımız. Senelerden beri bölgemizde konutlaşma için adım atılmasını bekledik, ama olmadı. Hep ötelendik, ertelendik. Ama yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Küçükler’in projeleri karşısında umutlandık. Mahallemizde yaşayan herkes, konutlaşma umuduyla yaşıyor ve kendilerine uzatılan eli mutlaka tutacaklardır. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza güveniyoruz. Kendisine her konuda yardımcı olmaya da hazırız” dedi. 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Kasım 2011 Pazartesi 10:22

ben bursadan oturuyorum sehıtler mah buyudum halanda evim orda boyle bırsey yaparsanız bızlerı sevındırırzaınız ama sonu yalan olmazsa ınsanlar hep o mah kacıp baska mahallelere tasınıyo nıye bı sehıtler sukrupasa gıbı olmasın kı zzaten depreme en dayanıklı yer oralardır bu yapacagız dedıklerınız sözde degil özde kalsın hanifi kaya

Yorumu oyla      8      4  
şahin 15 Temmuz 2011 Cuma 21:24

yılardan beri erzurum dağ mahlesinde konutlaşmaya gidilecek deniyor ama hiç bir icraat yok sizden tek ricamız bu işin aslı varmı yokmu yada ne zaman başlanılacağı hakında bir bilgi verilmesidir siz yetkililerden tüm mahalle sakinleri adına rica ediyorum en kısa zamanda bizi bilgilendirmenizdir

Yorumu oyla      11      4  
pınar... 15 Ekim 2010 Cuma 17:11

aradan 1 yıl geçti daha dağ mahallesi şehitler mahallesi gecekondu...:( arkadaşlar düşüncelerinizde sonuna kadar haklısınız... 2011 e 2 ay kaldı biter mi peki..:)

Yorumu oyla      8      4  
22 Temmuz 2010 Perşembe 04:26

sn.başkan bensize tek bi şey söylicem siz gercektet erzurumun tarihini deyiştirdiniz nasılmı ben dağ mah oturun bi vatandaşım benim dedem palan dökenden buraya su getirmek için bir hafta ark eşmiş torunlarım temiz su içsinler diye sayenizde çeşmeler kurudu akanlardanda lağım suyu akıyor siz kentsel dönüşümü bırakında suya bakın bari erzurum gibi yerde pet suyu içiripte kendi kendimizin üstüne güldürmeyin bari...

Yorumu oyla      7      4  
metin 18 Haziran 2010 Cuma 15:36

sn:küçüklerin haberi yok galiba kentsel dönüşüm projesi (1984)ten bu yana m.ali ünal akabinde necati güllülü yapacaktı konuşuluyor hatta projede raylı sistem (tranvay) da vardı o dönemden bu güne kaç bld. reisi geldi geçti hiçbir bld. reisi metroo getirmek istemiyor.

Yorumu oyla      7      4  
bay eğitim 18 Haziran 2010 Cuma 15:06

20 ylldlr siyasiler aynı şarkıyı söyledi biz dinledik.aynı yalanlara inanmakta galiba bizim zekamıza özgü bir durun.onlar siyaset yapıyor bize ne oluyor.

Yorumu oyla      6      4  
mağdur vatandaş 16 Mayıs 2010 Pazar 10:38

sayın başkan biz tokiden falan vazgeçtik bari yolları yapın kalan parayla, bizim arabalarımız mahvoldu gelenlerın olmasın...

Yorumu oyla      6      4  
AYHAN ACAR 13 Mart 2010 Cumartesi 23:41

sayın başkan sana secimde gereken desteyi verdik şimdi sıra sizde .insanca yaşayacagımız alanlar yapacagınızdan eminim ama sizi o koltukda görmek istemeyenlerin karşısında yüzümüzü kara cıkarmayacagınızı umarım .mah.halkı olarak bizlerin yapa bileceyi birşey varsa seveseve yapmaya hazırız insancayaşaya bilmekicin .bende askerlik yaptım ,bende vergi veriyorum,en önemlisi bende insanım.saygılarımla.ŞEHİTLER MAH.SAKİNLERİNDEN AYHAN ACAR.

Yorumu oyla      6      4  
toki zede 26 Haziran 2009 Cuma 13:58

sen ılk başta kendı söyledıgıne ınan da sonra mılletın ınanmasını bekle sen ancak koltugunda otur bol keseden at bırak mılletı kandırmayıda gel önce yapılan tokılere bak ne hade mılletın anasını aglatıyorlar her gün para ıstıyorlar mıllet satıp cıkıyor evden ben sana oy vermezdım de başbakanın sayesınde o koltukta oturuyorsun 5 yılda tokı yı teslım ettın 1 yıl da mı 2011 e dag mah sehıtlerı yetıstıreceksın suc sende degıl bızde kı senı hala o koltukta otutturuyoruz

Yorumu oyla      6      4  
Arkadaşım 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:03

2011 için için yapılan en büyük icraat Kiremitlik Tepe'deki ağaçların kesilip, hayali 4.4 milyon TL'lik faturanın çıkarılmış olmasıdır. Şehrin Cumhuriyet Caddesinden başlayarak hangi köşesini, hangi sokağını, hangi mahallesini yüze çıkar hale getirip, yeterli sayı ve nitelikte spor tesisi yapacaksınız. Sizi beş senedir seyrediyoruz. Bu dönem hayallerinizde biraz gelişmiş olduğunu görüyoruz. Ya gerçekçi tasarılar yapıp gerçekleştirin, yahut haysiyetinizle biz bu işi yapamayacağız deyip rezil olmaktan kurtulun. Bir işi yarım yamalak yapmaktansa yapmamak daha hayırlıdır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Dünyası, Erzurum’da buluşacak
Türk Dünyası Erzurum'da düzenlenen Türk Şöleni'nde buluşacak. Güneş Vakfı ...
Girişimci Kadınlar’dan tarihi çağrı
AYHAN TÜRKEZ / AHMET AKBUĞA/(İHA) –Erzurumlu kadınlar, Ermenistan sınır ...
Alperenler, dua aldı
Erzurum Alperen Ocakları Gençlik Teşkilatı üyeleri, Erzurum Büyükşehir ...
 
“Farklılığa tahammülümüz yok”
AHMET AKBUĞA/(İHA) –Araştırma sonuçlarına göre, farklı olana 'Tahammülsüzlük ...
Hac için 8 bin 993 başvuru
Erzurum'da, 8 bin 993 kişinin hacca gitmek için İl Müftülüğüne başvurduğu bildirildi.
Atatürk, gurur duyulacak lider
Atatürk'ün askeri ve siyasi bir deha olarak savaşı ve siyaseti çok iyi ...
 
A.Ü. yapamadı, Fırat Teknokent kuruyor
Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk Teknokent projesinin üretildiği Erzurum’da, ...
Başkanlar önceliklerini anlattı
AA/Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 3 ay içerisindeki ilk hedefinin, ...
İzciler’den Milli Coşku
Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı Erzurum izcileri Çanakkale Kabatepe’de ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva