ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
29 Nisan 2009 Çarşamba - 05:00

A.Ü. yapamadı, Fırat Teknokent kuruyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk Teknokent projesinin üretildiği Erzurum’da, projenin hayata geçirilmesi safhasında hiçbir olumlu gelişme yaşanmamasına karşılık, bölgede ikinci ciddi adımı Elazığ Fırat üniversitesi attı.

A.Ü. yapamadı, Fırat Teknokent kuruyor

 AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt tarafından gündeme getirilen ve kısa sürede hayatiyet kazanacağı bildirilen Ata Teknokent projesi yer ve ödenek sorununa takıldı, Elazığ Fırat ise Bakan Çağlayan’dan destek aldı.
FIRAT’A BAKAN DESTEĞİ
Fırat Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan ve önemli bir aşama kat edilen Teknokent Projesi'ne Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli desteğin alındığı açıklandı.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Elazığ milletvekilleri, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ve diğer yetkililerle ziyaret ettikleri Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a Teknokent konusunda taleplerini hatırlattıklarını belirterek, "Biz bünyemizde kurulması için yapılan çalışmalarda sona geldiğimiz Teknokent konusunda Bakanlık'tan 2 milyon 350 bin TL maddi destek talebinde bulunmuştuk. Heyet olarak ziyaret ettiğimiz Bakan Çağlayan'a bunu hatırlattık. Bakan Çağlayan genel müdürü ile yaptığı görüşmede bu talebimizin olumlu karşılandığını belirtti. Teknokent'in asıl binasını yapmadan önce biz 10 iş yerini kapsayan bir mekanı yapmak istiyoruz. Bunu yaptıktan sonra asıl binanın yapılmasını amaçlıyoruz. Bunun için de Bakanlık'tan talebimizin uygun görülmesi bizi mutlu etti. Bu yıl içinde bu ekonomik desteğin verilmesiyle üniversitemiz bünyesinde Teknokent'in kurulması için çalışmalarımızı başlatacağız"
dedi.
2.İŞGEM PROJESİ
Rektör Bingöl, bunun yanında bazı yeni projeler için de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan destek istediklerini belirterek şunları söyledi: "İlimizde kurulmasını düşündüğümüz, 2. İŞGEM Projesi gibi bazı yeni projeler için de destek talebinde bulunduk. Ancak bu taleplerimiz AB destekli projeler olacağından Bakanlığın bize bu konuda destek verebileceği belirtildi. Bu konuda da projelerimizi hazırlayarak Bakanlık ile istişarelerde bulunup bunların desteklenmesi ile istediğimiz sonuçları almanın çabasında olacağız."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25dadaş25 29 Nisan 2009 Çarşamba 21:20

arkadaş hasan ahmet kardeş var olun sag olun ölebi yazmışsınızki tek kelime ile harika aynı duygularla selam saygılar ALLAHA Emanet olun

Yorumu oyla      6      4  
ahmet 29 Nisan 2009 Çarşamba 14:09

vekiller ne iş yapar,koskoca bakan ne iş yapar,rektör,dekanlar ne iş yapar.sivil toplum örgütleri ne iş yapar erzurumda sizce.bence yatar.yazık yazık.koca atatürk üniversitesi yapamıyor ama fırat yapıyor acı bi tablo.yetkililerin ilgisizliğinden başka bi şey değil.mühendislik fakültesi yatmasın,biraz harelete geçsin.masa başında boğulup kalmayın ve suçu bürokrasiye filan atmayın.bürokrasi suçlu değil yatanlar suçludur.

Yorumu oyla      6      4  
Arkadaşım 29 Nisan 2009 Çarşamba 13:16

Erzurum'u büyük düşündüren belediye başkanı nerede? 2002'de 7, şimdi gözü kapalı seçtiğimiz 6 milletvekili nerede? Erzurum valisi nerede? Erzurumlu nerede? Yok, yok, yok. Bulan var mı? Boşuna dememişler "sahapsız melmeket". Ey Erzurumlu silkin bu gaflet uykusundan. Şuraya buraya diz çökmekten bıkmadın mı hâlâ? Seni diz çöktürerek sırtından vurgunlar vuruluyor. Elinden büyük imkânların alınıyor. Teknokent Erzurum'u ileride yüksek teknoloji ve sanayi merkezi haline getirecekti. Heyhat!!!!

Yorumu oyla      6      4  
hasan 29 Nisan 2009 Çarşamba 09:35

Bu haberi okuyunca isyanmı edeyim?üzüleyimmi?kendini sorumlu zanneden SORUMSUZLARI kınayayımmı? öfke ile karışık bezmişlik, çaresizlik ne bileyim garip duygulara kapıldım.Yazık şu Erzurumdan seçilip gidenlere, yazık şu Erzurumda seçilip oturanlara, yazık şu Erzuruma atanıp saltanat sürenlere.Canım Erzurumum sen ne kadersiz,sahipsiz,nasipsiz bir memleketsin.Ne diyeyim bu memleketin ekmeğini yiyip,imkanlalrından faydalanıp ama buraya fadalı olmayanlardan yüce Yaradan hakkını sorsun.sevenleri Mevlaya emanet sevmeyenleri mevlaya havale ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlar önceliklerini anlattı
AA/Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 3 ay içerisindeki ilk hedefinin, ...
İzciler’den Milli Coşku
Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı Erzurum izcileri Çanakkale Kabatepe’de ...
Tarihin Tanığı, Ermeni zulmünü anlattı
Ermenilerin1918 yılının Mart ve Nisan aylarında Kars'ın Kağızman ilçesine ...
 
Kriz turizmi vurdu
A.TÜRKEZ/İHA/Palandöken Kayak Merkezi’nde 2008-2009 kış sezonunda yeterli ...
GSF’den Türk El Sanatları’na destek
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “İpek Halı ve ...
Kendini arayan şehir…
Samet ÖZÜNAL/GHA/Erzurum, ekonomik ve sosyal değerleriyle, özellikli bir ...
 
“Gerçeği niçin görmüyorsunuz?”
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, ABD Başkanı Obama’nın 24 Nisan’da yaptığı ...
Vali Bulut’tan örnek girişim..
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Okula Fidan Kampanyası” ...
Erzurum Garı 70. yaşında
TCDD Erzurum Gar Müdürlüğü, açılışının 70’inci yılını, meşhur ‘Hicaz Demiryolu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva